Τετάρτη 18 Ιουλίου 2007

ΘΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟ ΓΑΝΤΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ; ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ...




ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΚΛΠΛΗΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.


Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ


Τη διενέργεια δημοψηφίσματος στους επόμενους μήνες προτείνει στην ελληνική κυβέρνηση ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, για τη στάση της Ελλάδας στο Σκοπιανό.


«Καλώ την ελληνική κυβέρνηση να ανασύρει το όπλο της αρνησικυρίας (βέτο) από τη φαρέτρα της και να το χρησιμοποιήσει σε πρώτη ευκαιρία και εάν κρίνει σκόπιμο να ζητήσει μέσα στους επόμενους μήνες τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού, καλώντας τον μέσα από ένα δημοψήφισμα να πάρει θέση για τη στάση που πρέπει να κρατήσουμε στο κορυφαίο αυτό εθνικό θέμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγεωργόπουλος.

Υπογράμμισε δε ότι «ηγεσία και λαός, έξω από κόμματα και παρατάξεις, πρέπει να σηκώσουμε το βάρος της τελικής απόφασης».

O δήμαρχος αναφέρθηκε αναλυτικά στις θετικές τροποποιήσεις που έγιναν στην πρόσφατη έκθεση της Oλομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υπογράμμισε, όμως, ότι «συνολικά το συγκεκριμένο ψήφισμα είναι αρνητικό για τις ελληνικές θέσεις».

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαγεωργόπουλος χαρακτήρισε αρνητικό το ψήφισμα, καθώς επισημαίνει ότι «υπάρχουν ορισμένες χώρες στην Ευρώπη, η ονομασία των οποίων συμπίπτει με την ονομασία του ονόματος του εδάφους γειτονικού κράτους και ότι κάθε κράτος επιλέγει το όνομά του ελεύθερα».

Επίσης, το ψήφισμα αναφέρει ότι «το ζήτημα του ονόματος δεν αποτελεί εμπόδιο για την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη στην ΕΕ» και ότι «όπως συνέβη με όλες τις άλλες υποψήφιες χώρες, η ένταξη της χώρας στην ΕΕ θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από την εκπλήρωση των κριτηρίων της Κοπεγχάγης, τις προϋποθέσεις του πλαισίου σταθεροποίησης και σύνδεσης και την ικανότητα της ΕΕ να ενσωματώσει νέα κράτη - μέλη». 185 υπογραφές «Είναι φανερό», πρόσθεσε, «ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση διολισθαίνει σε θέσεις που στηρίζονται στην παραχάραξη της ιστορίας και στην καπηλεία του ονόματος της Μακεδονίας εκ μέρους των Σκοπίων. Η διαπίστωση αυτή είναι βεβαίως οδυνηρή, αλλά το γεγονός αυτό δε θα πρέπει να μας κάμψει και σαν λαό και σαν ηγεσία. Η προσπάθεια και ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί με μεγαλύτερη ακόμη ένταση».

O κ. Παπαγεωργόπουλος αναφέρθηκε, επίσης, στις ενέργειες του δήμου στο θέμα αυτό και τόνισε ότι το σχετικό ψήφισμα που εξεδόθη από το δήμο, συνυπογράφηκε από 185 Μακεδόνες δημάρχους. Επίσης, το ψήφισμα αυτό εστάλη μαζί με μια έκδοση για τη Μακεδονία στους 784 ευρωβουλευτές και τους επικεφαλής της ΕΕ, του OΗΕ και του ΝΑΤO.

Με την πρόταση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, στριμώχνονται οι "κανακάρηδες" του συστήματος Καραμανλής - Παπανδρέου αλλά και η αμερικανόστροφη Υπουργός των Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, κόρη ως γνωστόν του ανεκδιήγητου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που έκανε την περίφημη δήλωση " Σε δέκα χρόνια όλοι θα έχουν ξεχάσει το όνομα Μακεδονία".

Πρόταση - Πρόκληση για να αποδείξουν οι λαλίστατοι πολιτικοί αρχηγοί του δικομματισμού εάν υπάρχει Δημοκρατία σ' αυτόν τον τόπο , εάν σεβονται την άποψη του Ελληνικού Λαού που στην συντριπτική του πλειοψηφία συντάσσεται με την απόφαση του Συμβουλίου Πολιτικών Αργχηγών (που μέχρι σήμερα ισχύει αφού δεν ανετράπει με νεότερη απόφαση) του Απριλίου 1992, " ότι η Ελλάς δεν πρόκειται να δεχθεί την αναγνμώριση του κράτους των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία ή παράγωγα αυτού".

Θέση οφείλει να πάρει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας , ο οποίος ομολογουμένως ασκεί άψογα τα καθήκοντά του μεχρι σήμερα και αναπληρώνει μάλιστα επιτυχώς το έλλειμα που προκαλείται στην εξωτερική πολιτική τηςε χώρας τις γκάφες της Υπουργού των Εξωτερικών κ. Μποκογιάννη (βλέπε δηλώσεις υπέρ της εγκατάστασης αμερικανικών πυραύλων στην Πολωνία).

ΘΑ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ;

ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΘΟΥΝ ΣΑΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ή ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ως ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΙ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ;

ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ , ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ

1 σχόλιο:

Παναγιώτης είπε...

Βετο; ποιο βετο; Μετά την υπερψήφιση της εκθεσης Μέγιερ στο ευρωπαϊκο κοινοβούλιο, στην οποία αναφέρετε οτι η Ε.Ε. φρονει ότι το ζήτημα του ονόματος δεν μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο , ούτε για την έναρξη των διαπραγματεύσεων , ούτε για την ένταξη των Σκοπίων στο μέλλον στην Ε.Ε.; Ο Γ.Καρατζαφέρης κατέθεσε τροπολογια να αποσυρθει η πιο πάνω φράση από την έκθεση και ο Γ. Βαρβιτσιώτης , ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. καταψήφισε αυτήν την τροπολογία.Από τους ευρωβουλευτές της Ν.Δ. μόνο ο Γ.Σαμαράς δεν ψήφισε τελικά την έκθεση αυτή. Ο κ. Παπαγεωργόπουλος για λόγους ψηφοθηρικούς μπορεί να μιλάει για βέτο , το κόμμα του όμως θα του πει πως μετά την υπερψήφιση της παραπάνω έκθεσης που λέει ότι το όνομα δεν μπορεί να είναι εμπόδιο στην είσοδο των Σκοπίων και που το ιδιο μαλιστα υπερψήφισε ,δεν μπορει να ασκηθει βέτο σε κανέναν διεθνή οργανισμό. Τι θα κάνει τότε ο κ.Παπαγεωργόπουλος; Απλά θα λουφάξει.

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ