Τετάρτη 13 Αυγούστου 2008

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΕΠΙΓΟΝΟΥ "ΤΟΥ ΕΘΝΑΡΧΗ" , ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ


Μήνυμα του Πρωθυπουργού για την 34η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας

(*****)

---Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2008---
Η 24η Ιουλίου, όπως κάθε ιστορική επέτειος, είναι ημέρα μνήμης και απόδοσης τιμής. Είναι, ταυτόχρονα, ημέρα προβληματισμού για το δικό μας χρέος.

Τιμούμε σήμερα τους πολλούς γνωστούς και τους πολύ περισσότερους αφανείς αγωνιστές του αντιδιδακτορικού αγώνα. Τους πολίτες του κόσμου που στάθηκαν στο πλευρό της Ελλάδας στα δύσκολα χρόνια. Τους πρωταγωνιστές της Μεταπολίτευσης. Θυμόμαστε πάντα και τιμούμε τα θύματα της Κυπριακής τραγωδίας. Υπογραμμίζουμε ότι σταθερός στόχος μας είναι η επανένωση της Κύπρου και το ευρωπαϊκό μέλλον για όλους τους κατοίκους της.

Τον Ιούλιο του ’74, όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής σήκωνε στους ώμους του τις προσδοκίες των Ελλήνων και τις προκλήσεις των καιρών, η χαώδης εσωτερική κατάσταση καθιστούσε τις δυνατότητες της Ελλάδας ουσιαστικά ανύπαρκτες. Όλες και όλοι μαζί, πολίτες και πολιτικές δυνάμεις, με εθνική υπευθυνότητα και πολιτική ωριμότητα, με πίστη στις δυνατότητές μας και εμπιστοσύνη μεταξύ μας, με συλλογική προσπάθεια, τα καταφέραμε. Αποκαταστήσαμε τη Δημοκρατία. Χτίσαμε στέρεες θεσμικές βάσεις, που την καθιστούν ακλόνητη και διασφαλίζουν πολιτική ομαλότητα και σταθερότητα. Συγκροτήσαμε μια σύγχρονη συντεταγμένη και ευνομούμενη δημοκρατική πολιτεία. Βγάλαμε την χώρα από την διεθνή απομόνωση και την καταστήσαμε ισότιμο μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας. Αναδείξαμε την Ελλάδα σε χώρα - υπόδειγμα για όλους τους γείτονές της σε παράγοντα ειρήνης, συνεργασίας, ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή μας.

Σήμερα, με βάση και εφαλτήριό μας το πολύτιμο κεκτημένο των 34 χρόνων δημοκρατικού βίου, σε μια συγκυρία δύσκολη για ολόκληρο τον κόσμο, σε μια κρίσιμη καμπή για τον Τόπο και την ελληνική κοινωνία, καλούμαστε να επιβεβαιώσουμε στην πράξη τη βούλησή μας να προχωρήσουμε ενωμένοι μπροστά. Να παραμερίσουμε οτιδήποτε δημιουργεί προσκόμματα στην κοινή μας πορεία. Να καταδικάσουμε κάθε επιχείρηση αναβίωσης πρακτικών οξύτητας, πόλωσης και διχασμού.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, διαχειριστές της πολύτιμης παρακαταθήκης που μας κατέλιπαν οι αγωνιστές της Δημοκρατίας, γνωρίζουμε ότι οι ακρότητες, οι απόπειρες αμφισβήτησης των θεσμών και ισοπέδωσης των πάντων, οι λογικές της απαξίωσης και του μηδενισμού, μόνον κινδύνους επιφυλάσσουν.

Η ιστορική μνήμη και διδαχή μας προτρέπουν να προκρίνουμε πάντα το συμφέρον του τόπου και των πολιτών. Να εργαζόμαστε, συνθέτοντας γόνιμες ιδέες και ρεαλιστικές προτάσεις, απ’ όπου κι αν προέρχονται για τη συνεχή εμβάθυνση της δημοκρατίας, την περαιτέρω θωράκιση της διαφάνειας, την αδιάλειπτη ενίσχυση της ποιότητας του πολιτεύματος.

Η Ελλάδα σήμερα έχει τις δυνατότητες να στοχεύσει ακόμη πιο ψηλά, να πάει πιο μπροστά. Τις δημιουργήσαμε τα χρόνια που πέρασαν, όλες και όλοι μαζί με σκληρή προσπάθεια και θυσίες αντιμετωπίζοντας προβλήματα που έμοιαζαν άλυτα. Σήμερα και τα χρόνια που έρχονται συνεχίζουμε στο δρόμο που μαζί ανοίξαμε και σταθερά ακολουθούμε. Το δρόμο της σοβαρότητας και της υπευθυνότητας. Το δρόμο των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων. Το δρόμο της προοπτικής, του μέλλοντος. Το δρόμο που οδηγεί αποδεδειγμένα στην Ελλάδα των κοινών οραμάτων μας.

(*****)

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

what happened to the other one?

Unknown είπε...

www.serres-media.blogspot.com Οι καναλάρχες πήγαν διακοπές...
τώρα και σε video clip
Μια video παραγωγή του
www.specialmorning.blogspot.com

Unknown είπε...

ΝΤΕΡΜΕΚ συνέντευξη No1 Γιάννη Βλάχος. Δήμαρχος Σερρών έρχεται σύντομα στο
www.specialmorning.blogspot.com κάντε τις ερωτήσεις σας

Unknown είπε...

ΝΤΕΜΕΚ συνέντευξη No1 Γιάννη Βλάχος. Δήμαρχος Σερρών έρχεται σύντομα στο

www.specialmorning.blogspot.com κάντε τις ερωτήσεις σας

Unknown είπε...

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ντροπή για έναν καταξιωμένο Ολυμπιονίκη, όπως η Φανή Χαλκιά, να πιάνεται ντοπαρισμένη, όχι για τον εαυτό της, αλλά για την Ελλάδα, την οποία εκπροσωπεί και την οποία ντρόπιασε. Θα ήταν καλύτερα να είχε μείνει στην Ελλάδα. Δεν έχει το δικαίωμα να βουτά στο βούρκο το όνομα της χώρας. Είναι δικαίωμά σου να αυτοκτονήσεις, αλλά όχι να δολοφονήσεις τη χώρα σου

Δήλωσε ο κ. Μίνωας Κυριακού.

Μετά της δηλώσεις του Μίνωας Κυριακού για την

Φανή Χαλκιά, προβληματίστηκα πραγματικά για το μέλλον της χώρας και κατάλαβα ότι σκεφτόμαστε εντελώς λάθος η μεγαλύτερη ντροπή για την Ελλάδα όχι δεν είναι τα σκάνδαλα,

δεν είναι η διαφθορά του πολιτικού κόσμου ,όχι δεν είναι η έλλειψη παιδείας ,δεν είναι ο πολιτισμός της διπλοπενιάς

και του γαρίφαλου, όχι δεν είναι η κρατική αδιαφορία προς του συνταξιούχους τους νέους και γενικά προς όλους τους πολίτες. Είναι όταν ένα νέο κορίτσι μπαίνει μέσα σε ένα σάπιο

αθλητικό σύστημα σε μια κοινωνία που ντοπάρει τους πάντες χωρίς ενοχές στο βωμό της πρωτιάς και της επιτυχίας και όταν κάποιος φανεί ότι ντοπάρεται ως άλλος Πόντιος Πιλάτος

Nίπτει τας χείρας της.

Είναι δικαίωμά σου να αυτοκτονήσεις, αλλά όχι να δολοφονήσεις τη χώρα σου δήλωσε επίσης ο κ. Μίνωας Κυριακού .

Το ίδιο όμως δεν θα έπρεπε να πούμε και εμείς προς αυτούς που μας κυβερνούν τόσα χρόνια

Unknown είπε...

ΝΤΕΜΕΚ συνέντευξη No1 Γιάννη Βλάχος. Δήμαρχος Σερρών έρχεται σύντομα στο www.specialmorning.blogspot.com
Να μερικές

.Δήμαρχε πως νιώθεις για την κατάσταση που βρίσκονται οι δρόμοι σε νοιάζει η πέρα βρέχει

.Δήμαρχε είσαι Βλάχος

.το υπαίθριου σκάκι μεγάλων διαστάσεων σε κεντρική πλατεία της πόλης
τι απέγινε κυριε βλαχο

.Πότε έρχεται ο Δήμαρχος

.δήμαρχε πώς πάει ο πύργος της πλατιάς εμπορίου προχωράει το έργο

.Δήμαρχε εκτός από μακέτες πότε θα δούμε και κάποιο έργο από αυτά που υποσχέθηκες



περιμένω κιαλες στο
www.specialmorning.blogspot.com

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ