Δευτέρα 23 Ιουλίου 2007

NTORA ... MADE IN U.S.A..



Η ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Τα κείμενα που ακολουθούν είναι ανηρτημένα στην επίσημη ιστοσελίδα της Υπουργού των Εξωτερικών του Ελληνικού Κράτους της κ. Ντόρα Μπακογιάννη.
Την στιγμή που ο εισαγγελέας της περιοχής του Πέρα κ. Μπεϊόγλου έχει ασκήσει ποινική δίωξη κατα του Οικουμενικού Ελληνορθόδοξου Πατριάρχη Βαρθολομαίου μετα μηνυτήρια αναφορά του βουλγαρικής καταγωγής τούρκου πολίτη , μέλους της ενορίας της Κωνσταντινούπολης Μποζινταρ Τζίμποφ στην οποία αναφέρονταν ότι ο Βαρθολομαίος χρησιμοποιεί δημοσίως την φράση "Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης" και έχει παραβιάσει την πρόσφατη απόφαση του 4ου Τμήματος του Τουρκικού Εφετείου που απαγορεύει ρητά την χρήση του όρου "Οικουμενικό" από το Πατριαρχείο μας ...
Την στιγμή που η δικαστική εξουσία της γείτονος και όψιμης "φίλης" χώρας προσπαθεί να διαγράψει με μία απαράδεκτη και ανιστόριτη απόφαση την υφιστάμενη από τον 6ο αιώνα ιδιότητα του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου ως Οικουμενικό ...
Την στιγμή που ακόμη και ο ίδιος "ο κουμπάρος" Καραμανλή, νικητής των χθεσινών εκλογών Ταγίπ Ερτογκάν ασπάζεται και υποστηρίζει την ίδια άποψη περί μη ύπαρξης Οικουμενικότητας του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου...
... η επίσημη ελληνική πολιτεία "εκλιπαρεί" για την είσοδο της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δια στόματος κ. Μπακογίαννη " εκφράζει την ελπίδα ότι η Τουρκία θα συμμορφωθεί με τα αυτονόήτα και την διεθνή νομιμότητα." !!!
ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ...

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ Κ. W. MARTENS 23/7/2007
Δήλωση της ΥΠΕΞ κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη


«Κυρίες και Κύριοι, καλημέρα σας,

Σήμερα το πρωί, είχα άλλη μια πολύ χρήσιμη συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Martens.

κ. Πρόεδρε σας ευχαριστώ.

Θα ήθελα να ξεκινήσω, εκφράζοντας την ικανοποίησή μας για το ότι οι εκλογές στην Τουρκία διεξήχθησαν ομαλά και δημοκρατικά.

Θα ήθελα να συγχαρώ το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και προσωπικά τον Πρωθυπουργό κ. Τ. Ερντογάν για την εντυπωσιακή εκλογική νίκη τους.

Η Τουρκία χρειάζεται μια σταθερή, δημοκρατική και ευρωπαϊκά προσανατολισμένη Κυβέρνηση, την οποία πιστεύω ότι για ακόμα μια φορά μπορεί να προσφέρει το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Η Ελλάδα υποστηρίζει σταθερά και ακούραστα την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας. Ελπίζουμε ότι η Τουρκία θα επιδείξει, θα ανταποκριθεί πλήρως στο θεσμικό, πολιτικό και οικονομικό κεκτημένο της Ε.Ε. Η πλήρης προσαρμογή της πρέπει να ισοδυναμεί με πλήρη ένταξη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο σεβασμός και η τήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, συνιστούν ένα κρίσιμο στοιχείο κάθε δημοκρατικής κοινωνίας. Ελπίζουμε ότι οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες που έχουν αναληφθεί στην Τουρκία θα συνεχισθούν.

Ευχόμαστε την πλήρη εγκαθίδρυση του δημοκρατικού κράτους δικαίου, χωρίς παρεκκλίσεις. Στο πλαίσιο αυτό, μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους και φίλους μας, υποστηρίζουμε και ενθαρρύνουμε όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, που συνεισφέρουν στο σκοπό αυτό.

Πριν μερικές ημέρες δυστυχώς πληροφορηθήκαμε, την πρόσφατη απόφαση του τουρκικού Ακυρωτικού Δικαστηρίου, το οποίο αποφάσισε μεταξύ άλλων, σχετικά με τον Οικουμενικό ρόλο του Ορθόδοξου Πατριαρχείου, τη νομική του προσωπικότητα και την εσωτερική εκλογική του διαδικασία. Η απόφαση αυτή είναι καταδικαστέα, καθώς επεμβαίνει σε θέματα καθαρά θρησκευτικού χαρακτήρα.

Σε μια προσπάθεια να μειώσει το θρησκευτικό ρόλο του Ορθόδοξου Οικουμενικού Πατριαρχείου, το Δικαστήριο – για πρώτη φορά από το 1923 – αποφάνθηκε σχετικά με τον εκκλησιαστικό τίτλο του Οικουμενικού Πατριάρχη, που ηγείται την Ορθόδοξης Εκκλησίας σε παγκόσμιο επίπεδο, από τον 6ο αιώνα μ.Χ.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι ο πνευματικός ηγέτης 300 εκατομμυρίων Ορθόδοξων Χριστιανών σε όλο τον κόσμο.

Πρέπει να αφεθεί ελεύθερο να ασκήσει τα θρησκευτικά του καθήκοντα και να επιτύχει την αποστολή του, σύμφωνα με το γράμμα και το πνεύμα του άρθρου 9 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Για άλλη μια φορά καλούμε την Τουρκία να αποδεχθεί τη διεθνή αναγνώριση του Οικουμενικού Πατριαρχείου και την εκκλησιαστική του διαδοχή, αναγνωρίζοντας το νομικό καθεστώς του Οικουμενικού Πατριαρχείου και το δικαίωμα να εκπαιδεύει κληρικούς όλων των εθνικοτήτων. Τα περιουσιακά δικαιώματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου θα πρέπει να επαναβεβαιωθούν και η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης να υλοποιηθεί.

Υπό τις δυσμενείς αυτές συνθήκες και αντιμετωπίζοντας τόσο σημαντικά εμπόδια, είναι υπαρκτός ο κίνδυνος το Πατριαρχείο να μην μπορέσει να επιβιώσει πέραν της τρέχουσας γενιάς.

Η Τουρκία πρέπει να τιμήσει τις υποχρεώσεις της έναντι της ΕΕ σε ένα θέμα μέγιστης σημασίας, που συνδέεται άμεσα με τα κριτήρια της Κοπεγχάγης και ρητά περιλαμβάνεται στο Διαπραγματευτικό Πλαίσιο.

Πρέπει να δράσουμε.
Πρέπει να δράσουμε πριν να είναι αργά.
(σημ. πότε κ. Μπακογιάννη με το καλό , όταν τους παρταχωρήσετε με τους εραστεχνισμούς σας και την ... Κρήτη )

Στο πνεύμα αυτό, θα ήθελα για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο κ. Martens και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για την ειλικρινή και ηχηρή υποστήριξή τους».



Δ. Αρεοπαγίτου 3, Αθήνα, Τ.Κ. 11742, 2109249487-9, 2109249426 (fax), contact@dorabakoyannis.gr Δήλωση Προστασίας


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ -ΒΡΥΞΕΛΕΣ 23/7/2007
Κοινό Ανακοινωθέν του κ. Wilfried Martens, Προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και της ΥΠΕΞ κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη

Χαιρετίζουμε τα θετικά αποτελέσματα των τουρκικών βουλευτικών εκλογών και την επανεκλογή του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, το οποίο έχει καθεστώς μέλους-παρατηρητή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) και με την ευκαιρία αυτή:
- Σημειώνουμε με ικανοποίηση τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες που έχουν αναληφθεί στην Τουρκία - ελπίζουμε ότι οι προσπάθειες αυτές θα συνεχισθούν με μεγαλύτερο ζήλο, από την επανεκλεγείσα κυβέρνηση του ΑΚΡ. Ευχόμαστε την πλήρη εγκαθίδρυση του δημοκρατικού κράτους δικαίου και το σεβασμό του χωρίς παρεκκλίσεις.
-Σημειώνοντας ότι η ΕΕ ξεκίνησε ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, τονίζουμε ότι η Τουρκία θα πρέπει να συμμορφωθεί με το θεσμικό, πολιτικό και οικονομικό κεκτημένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο σεβασμός και η τήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, συνιστούν βασικά στοιχεία αυτής της διαδικασίας.
Αναφορικά με τον Οικουμενικό Πατριάρχη:

-Καταδικάζουμε την πρόσφατη απόφαση του τουρκικού Ακυρωτικού Δικαστηρίου (Yargitay) - το οποίο έλαβε μια απόφαση, μεταξύ άλλων, επί του Οικουμενικού ρόλου του Ορθόδοξου Πατριαρχείου, της νομικής του προσωπικότητας και της εσωτερικής εκλογικής του διαδικασίας. Η απόφαση αυτή - στο μέτρο που παρεμβαίνει σε θέματα καθαρά θρησκευτικού χαρακτήρα, και σε μια προσπάθεια να μειώσει το θρησκευτικό ρόλο του Ορθόδοξου Οικουμενικού Πατριαρχείου, αποφαίνεται επί του εκκλησιαστικού τίτλου του Οικουμενικού Πατριάρχη, που ηγείται της Ορθόδοξης Εκκλησίας παγκόσμια, από τον 6ο αιώνα μ.Χ.

-Καλούμε την Τουρκία να αποδεχθεί το διεθνές καθεστώς και την εκκλησιαστική διαδοχή του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αναγνωρίζοντας το νομικό του καθεστώς, καθώς και το δικαίωμά του να εκπαιδεύει κληρικούς από όλες τις εθνικότητες. Τα περιουσιακά δικαιώματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου πρέπει να επαναβεβαιωθούν και η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης να πραγματοποιηθεί.

-Εκφράζουμε την ελπίδα ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο πνευματικός ηγέτης 300 εκατομμυρίων Χριστιανών Ορθοδόξων σε όλο τον κόσμο, θα αφεθεί ελεύθερο να ασκεί τα θρησκευτικά του καθήκοντα και να εκπληρώσει την αποστολή του, σύμφωνα με το άρθρο 9 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

-Υπό το φως των συνεχιζόμενων ευρωπαϊκών προσπαθειών για την ενίσχυση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, υποστηρίζουμε σθεναρά τη συνέχιση και τη διεύρυνση του "Ορθόδοξου διαλόγου μεταξύ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του Οικουμενικού Πατριαρχείου", μιας διεθνώς αναγνωρισμένης πρωτοβουλίας με πολλαπλά θετικά αποτελέσματα.

Όπως διαπιστώνετε ... ακατάσχετη φανφαρολογία , άλλωστε η ελπίδα πεθαίνει τελευταία

Δ. Αρεοπαγίτου 3, Αθήνα, Τ.Κ. 11742, 2109249487-9, 2109249426 (fax), contact@dorabakoyannis.gr Δήλωση Προστασίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ