Δευτέρα 9 Ιουλίου 2007

ΝΕΑ ΕΠΙΥΧΙΑ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ.


ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΟΝ ΕΝΔΟΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ.\

Διακήρυξη των Δελφών της πολιτικής ομάδας IND/DEM

Η ευρωπαϊκή πολιτική ομάδα IND/DEM συνεδρίασε στην Ελλάδα και υιοθέτησε την παρακάτω Διακήρυξη των Δελφών κατόπιν προτάσεως του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γιώργου Καρατζαφέρη:


Διακήρυξη των Δελφών Ελλάδα 2-5 Ιουλίου 2007



Η πολιτική ομάδα IND/DEM στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχοντας υπόψιν τις θεμελιώδεις αρχές που υιοθετήθηκαν ομόφωνα το 2004 έχοντας υπόψιν τη Διακήρυξη της Θεσσαλονίκης που υιοθετήθηκε στην Μακεδονία τον Ιούνιο του 2005 και την Διακήρυξη της Πράγας που υιοθετήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2005 έχοντας υπόψιν τα συμπεράσματα των συνεδριάσεών στην Ελλάδα (2-5 Ιουλίου 2007) επαναβεβαιώνει την αντίθεση της στο Ευρωσύνταγμα που απερρίφθη με δημοκρατικά δημοψηφίσματα στη Γαλλία και στην Ολλανδία και το οποίο τώρα παρουσιάζεται με τις ίδιες δεσμεύσεις και κανόνες και με ένα νέο όνομα. θεωρεί ότι ελεύθερα και δημοκρατικά δημοψηφίσματα πρέπει να γίνουν σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, όπου υπάρχει τέτοια νομική δυνατότητα. επαναβεβαιώνει τη δέσμευσή της να παλέψει ενάντια στο υπερκράτος της Ε.Ε. και ζητεί σεβασμό για την εθνική κυριαρχία, τα δικαιώματα των εθνών και την κοινοβουλευτική δημοκρατία, για την γλώσσα, την ιστορία και τις παραδόσεις όλων των χωρών της Ε.Ε. επαναβεβαιώνει το περιεχόμενο της Διακήρυξης της Θεσσαλονίκης σύμφωνα με το οποίο «Η Μακεδονία είναι μία και πρωτεύουσά της η Θεσσαλονίκη». καλεί όλες τις υποψήφιες χώρες να δηλώσουν πριν το τέλος των ενταξιακών διαπραγματεύσεων ότι σέβονται τα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα, να εφαρμόσουν τη Διεθνή Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας (1982), να σταματήσουν τη χρήση ονομάτων και όρων που δεν τους ανήκουν και να εγκαταλείψουν το casus belli (απειλή πολέμου) εναντίον οποιασδήποτε από τις χώρες της ΕΕ. ζητεί από την Τουρκία να σεβαστεί τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και τα ψηφίσματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Κύπρο. ζητεί, επίσης, την άμεση αναγνώριση και σεβασμό των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων (περιουσίες κλπ) για όλα τα θρησκευτικά ιδρύματα της Τουρκίας καθώς και για όλες τις μειονότητες που ζουν στην επικράτειά της. καλεί όλες τις Κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ να δεσμευτούν σε ένα κοινό αγώνα κατά της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού, του ρατσισμού, της ανεργίας, της διακίνησης ανθρώπων και υπέρ της ευημερίας και των αρχών της οικογένειας.



Ας σημειωθεί ότι η πολιτική ομάδα IND/DEM, ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση και έστειλε τις πιο θερμές ευχές της στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Χριστόδουλο, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα να επανέλθει σύντομα στα καθήκοντά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ