Τρίτη 24 Ιουλίου 2007

Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ ... Ο ΝΤΑΛΑΡΑΣ, ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ & Ο ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ





ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ

ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Πως μπορεί να εξηγήσει κανείς την ανύπαρκτη αντίδραση της Αθήνας στην απαγόρευση της συναυλίας του Γιώργου Νταλάρα στην Κωνσταντινούπολη που θα διεξήγετο με το πέρασς των εργασιών του Β' Παγκόσμιου Συνεδρίου Ορθόδοξης Νεολαίας και απογορερύθηκε την ύστατη στιγμή με απόφαση του Νομάρχη της Πόλης. Ακόμη πιο ύποπτη είναι η φραστική αντίδραση της Υπουργού των Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Μπακογιάννη στο θέμα της άσκησης ποινικής δίωξης από τον εισαγγελέα του Πέρα , στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο διότι κατα παράβαση δικαστικής απόφασης του 4ου Εφετείου της Τουρκίας συνεχίζει να επικαλείται την Οικουμενικότητα του Πατριαρχείου ( σύμφωνα με το τουρκικό δικαστήριο ο Πατριάρχης δεν είναι ο προκαθήμενος της Εκκλησίας των 300.000.000 ανα την οικουμένη χριστιανών ορθοδόξων αλλά ο επικεφαλής των ορθοδόξων χριστιανών της Κωνσταντινούπολης) . Η αντίδραση αυτή εκφράστηκε το πρωϊ της Δευτέρας 24.07.2007 μετά το αποτέλεσμα των τουρκικών εκλογών.

Στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος υπήρξε η πεποίθεση ότι η απαγόρευση της συναυλίας του Γ. Νταλάρα αλλά και η υποβολή μήνυσης κατα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου πριν τις εκλογές είχαν σκοπό να οξύνουν προεκλογικά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις σε περίπτωση έντονων αντιδράσεων της Αθήνας, προκειμένου να μειωθεί η επιρροή του κυβερνώντος κόμματος του Ταγιπ Ερτογκαν προς όφελος των ΕΘνικιστών και των Γκρίζων Λύκων.

Όπως είναι γνωστό το πολιτικό σύστημα της Ελλάδος (Καραμανλής - Μπακογιάννη - Παπανδρέου) προωθούν την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, όπως ακριβώς επιθυνεί και η αμερικάνικη εξωτερική πολιτική.

Την ίδια γνώμη για την πόλωση έχουν και οι αντίπαλοι του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Τάσου Παπαδόπουλου στην Λευκωσία. Πιστεύουν ότι η όξυνση ωφελεί τους Εθνικκιστές στην Τουρκία αλλά και τον νυν Πρόεδρο της Κύπρου που μόνος μάχεται υπερ των εθνικών δικαίων του κυπριακού ελληνισμού.

Ως γνωστόν ο Τάσος Παπαδόπουλος με την στάση του , παρα τον πόλεμο που δέχθηκε από το ελληνικό πολιτικό σύστημα, επέτυχε την απόρριψη του κατάπτυστου "Σχεδίου Ανάν" από το 67% του Κυπριακού Λαού στο σχετικό Δημοψήφισμα.

Οι Σιμήτης, Πάγκαλος , Παπανδρέου , Κωνσταντόπουλος, Μήτσοτράκης, Μπακογιάνη ευθέως επεπληξαν ( πριν και μετά το δημψήφισμα)τον Τάσσο Παπαδόπουλο αναφέροντας ότι
χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία για την επίλυση του Κυπριακού. Ο Καραμανλής σιγοψηθύριζε το "ΟΧΙ" στο δημοψήφισμα χωρίς να έχει την παρρησία να πάρει ευθέως θέση ενώ ο μόνος Έλληνας πολιτικός που τάσχθηκε υπέρ του Τασου Παπαδόπουλου , ήταν ο τότε Υποιυργός των Εξωτερικών κ. Πέτρος Μολιβιάτης ο οποίος είχε δηλώσει ευθαρσώς σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ "δεν θα έλθει και η συντέλεια του κόσμου εάν απορριφθεί το σχέδιο Ανάν"
Στην πραγματικότητα υπήρξε στραπάτσο των Αμερικανών που προσπαθούσαν με νόμιμο τρόπο να καταλύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία ( με τις ευλογίες και των Ελλήνων πολιτικών !!) πριν την είσοδό της ως πλήρους μέλους στην Ευρωπαϊκή 'Ενωση και στην θέση της να εισέρχονταν ένα μόρφωμα κρατιδίου πλήρως ελεγχόμενο από την Αμερική με την μειοψηφία των Τουρκοκύπριων να έχει σοβαρό λόγο στην διοίκηση του νέου κράτους.

Δηλαδή βάσει σχεδίου το Ελληνικό Κράτος απέφυγε να υπερασπισεί το εθνικά σύμφέροντα για τις προκλήσεις των Τούρκων πριν της βουλευτικές εκλογές της 23.07.2007 στην Τουρκία προκειμένου να μην ευννοηθούν οι ΤούρκοιΕθνικιστές σε βάρος του πρωθυπουργικού κουμπάρου κ. Ερτογκάν αλλά κυρίως να μην ευννοηθεί και ο Τάσος Παπαδόπουλος στις επικείμενες προεδρικές εκλογές στην Κύπρο , όπου όλο το πολιτικό σύστημα προσπαθεί να τον ανατρέψει (Χριστόφιας , Κασσουλίδης ) προφανώς γιατι δεν περνάν οι γραμμές του σχεδίου Αναν ...

Μ' ενα σπάρο, δυό τριγώνια η κ. Μπακογιάννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ