Πέμπτη 12 Ιουλίου 2007

ΑΜΗΧΑΝΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ ΤΩΝ "ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ"


O Yπουργός Εξωτερικών του κρατιδίου των Σκοπίων, Α. Μιλοσόσκι βλέπει αλλαγή στάσης Ελλήνων πολιτικών για το όνομα
«E» 12/7/2007 " ΕΘΝΟΣ " -Ρεπορτάζ Μιχάλης Ιγνατίου
"ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ" ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΡΑΦΗ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Αλλαγή της στάσης Ελλήνων πολιτικών( ;;;) , για το όνομα των Σκοπίων, διακρίνει ο υπουργός Εξωτερικών του κρατιδίου, Αντόνιο Μιλοσόσκι, ο οποίος βρίσκεται στην Ουάσιγκτον για να προωθήσει τις θέσεις της χώρας του. Ο κ. Μιλοσόσκι συναντήθηκε ήδη με την Αμερικανίδα ομόλογό του, Κοντολίζα Ράις, τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Στίβεν Χάντλι, βουλευτές και γερουσιαστές.
Μιλώντας στην εφημερίδα Washington Times, ο Σκοπιανός υπουργός ισχυρίστηκε ότι μερικοί Ελληνες πολιτικοί αντιλαμβάνονται τώρα πως αντιμετωπίζουν ένα γρίφο για το ζήτημα του ονόματος, που υιοθετήθηκε επί εποχής του ΠΑΣΟΚ.
«Σύγχρονοι Ελληνες πολιτικοί είναι κατά κάποιον τρόπο όμηροι του προηγουμένου κόμματος»
,
τόνισε ο κ. Μιλοσόσκι, αναφερόμενος σε μέλη της σημερινής κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας. Υποστήριξε επίσης ότι οι Ελληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στα Σκόπια, δεν χρησιμοποιούν ποτέ τον όρο FYROM.
O Σκοπιανός υπουργός σημείωσε πως η χώρα του αποτελεί αξιόπιστο εταίρο των Ηνωμένων Πολιτειών στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ και εργάζεται σκληρά για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση. Η εφημερίδα αναφέρεται στις αναγκαίες φορολογικές μεταρρυθμίσεις με σκοπό την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και στη συνδρομή των Σκοπίων προς γειτονικές χώρες με «δύσκολα διπλωματικά θέματα, όπως το μέλλον του Κοσσυφοπεδίου».
Ο κ. Μιλοσόσκι είπε ότι τα Σκόπια έχουν μετατραπεί από καταναλωτή ασφαλείας σε προμηθευτή ασφαλείας.
Αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας, είπε ότι η χώρα του υφίσταται έναν «πολύ ηλίθιο προσδιορισμό» ως the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) λόγω των ελληνικών αντιρρήσεων για το όνομά της. «Στον ΟΗΕ καθόμαστε δίπλα στην Τουρκία γιατί το όνομά μας αρχίζει με το the"», τόνισε ο Σκοπιανός υπουργός και πρόσθεσε:
«Το όνομά μας είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ταυτότητάς μας. Αποτελεί βασικό δικαίωμα όλων των χωρών να χρησιμοποιούν το όνομα που έχουν επιλέξει.»

Ο κ. Μιλοσόσκι πρόσθεσε ότι, με την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον, επιδιώκει να τονιστεί η συμβολή της χώρας του σε θέματα ασφαλείας στα Βαλκάνια και άλλες περιοχές και να προωθηθούν ισχυρότερες εμπορικές σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες. «Για εμάς, είναι σημαντικό να μας δουν ως αξιόπιστους εταίρους», είπε.
Μήπως τελικά ο Σκοπιανός Υπουργός έχει δίκαιο όταν ομιλεί περι ηληθίων Ελλήνων πολιτικών;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ