Πέμπτη 26 Ιουλίου 2007

ΟΙ ΓΚΡΙΖΟΙ ΛΥΚΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΡΤΟΓΑΝ


ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΙΝΑΜΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΜΠΑΡΙΑ ...
ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΥΠΕΡ ΕΡΤΟΓΑΝ

Το κόμμα του Ντεβλέτ Μπαχτσελί δεν προτίθεται να απέχει από την επερχόμενη ψηφοφορία για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Τουρκία, επιτρέποντας την εκλογή του μόνο από τους ισλαμιστές βουλευτές στον τρίτο γύρο, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Μιλιέτ" ο πρόεδρός του.

Εάν αυτή η θέση επιβεβαιωθεί στην πράξη, εξασφαλίζεται ουσιαστικά η βιωσιμότητα της νέας κυβέρνησης του Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ακόμη και αν δεν υπάρξει η αυξημένη πλειοψηφία των 367 υπέρ του υποψηφίου του AKP, πιθανότατα και πάλι του Αμπντουλάχ Γκιούλ, στον τρίτο γύρο η παρουσία των 70 εθνικιστών μαζί με τους 341 ιλσαμιστές αρκούν για να επικυρωθεί το αποτέλεσμα.

Αναλυτικότερα, όπως ανέφερε η Μιλιέτ, το Κόμμα της Εθνικιστικής Δράσης (MHP) θα συμμετάσχει στην εκλογή του προέδρου της τουρκικής δημοκρατίας, όποια κι αν είναι η υποψηφιότητα που θα υποδείξει το κυβερνητικό κόμμα της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης (AKP) και φυσικά αν υποψήφιος είναι ο υπουργός Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιουλ.

"Το ΑΚΡ δεν χρειάζεται να κάνει κανένα συμβιβασμό στην προεδρική εκλογή. Μπορούν να επιλέξουν όποιο υποψήφιο θέλουν και εμείς έχουμε το δικαίωμα να μην υποστηρίξουμε τον υποψήφιό τους. Δεν χρειάζονται την υποστήριξή μας σε κάθε περίπτωση. Ο αριθμός των βουλευτών του ΑΚΡ είναι αρκετός για να εκλέξει το νέο πρόεδρο στον τρίτο γύρο", είπε ο πρόεδρος του κόμματος κ.Ντεβλέτ Μπαχτσελί, στη σημερινή εφημερίδα "Μιλιέτ".

Η δήλωση αυτή του κ.Μπαχτσελί θέτει τέλος σε όλες τις συζητήσεις περί ενδεχόμενης κρίσης γύρω από την προεδρική εκλογή, σημειώνουν αναλυτές στην Κωνσταντινούπολη, που υπενθυμίζουν ότι όλα τα κομματικά επιτελεία είχαν καταλήξει ότι το εκλογικό σώμα αποδοκίμασε τις απόπειρες μποϋκοτάζ των προεδρικών εκλογών.
Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) κ. Μουσταφά Οζγιουρέκ δήλωσε ότι το κόμμα του δεν θα υποστηρίξει τον κ.Γκιουλ αλλά τόνισε ότι αν εκλεγεί το κόμμα του θα σεβαστεί την απόφαση της εθνοσυνέλευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ