Τρίτη 24 Ιουλίου 2007

ΟΥΤΕ ΣΤΟ "ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ" ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ...


Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.
ΚΑΤΕΡΕΥΣΕ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΜΥΘΟΣ .
234 ΔΙΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΜΑΖΕΨΕ ΑΠΟ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΟΛΙΣ 1,6 ΔΙΣ ΣΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ!
Η επέλαση Βγενόπουλου στην ελληνική αγορά με την εξαγορά του 30% της VIVARTIA ( ιδιοκτήτρια της ΔΕΛΤΑ, ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗ, της ΤΕΑSTY, των GOODY' S κα) κατέδειξε την γύμνια του εγχειρήματος Αλογοσκούφη και της Οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης Καραμανλή.
Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας κ. Αλογοσκούφης ο οποίος μέσω των αποκρατικοποιήσεων επιδιώκει να μειώσει το Δημόσιο χρέος αισθανόταν δικαιωμένος όταν έχοντας προϋολογίσει να συγκετρώσει απο αποκρατικοποιήσεις το ποσό των 1,7 δις ευρώ πέτυχε να συγκεντρώσει 1,6 δις ευρώ.
Ο κ. Αλογοσκούφης θεώρησε επιτυχία ότι πούλησε μετοχές του ΟΤΕ (αφού το κράτος ανέλαβε το δισβάσταχτο κόστος της εθελουσίας εξόδου των υπεράριθμων εργαζομένων του Οργανισμού), σε ξένους θεσμικούς επενδυτές στην τιμή που είχε η μετοχή του ΟΤΕ στο ταμπλώ της Σοφοκλέους την ημέρα της πώλησης χωρίς έκπτωση. Με την πώληση πακέτου μετοχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου τα κατέφερε ακόμη καλύτερα . Πούλησε τις μετοχές κατα 0,55% ακριβότερα από την τιμή της μετοχής στο ταμπλώ της Σοφοκλέους
Έλα όμως που ήρθε ο Βγενόπουλος και έβαλε γυαλιά στον κ. Υπουργό, καθηγητή Πανεπιστημίου και διδάκτωρα του του London School of Economics (MSc 1978, PhD 1981).
O Bγενόπουλος αγόρασε το 30% των μετοχών της μεγαλύτερης ελληνικής εταιρείας τροφίμων της VIVARTIA , καταβάλλοντας το ποσό των 550.000.000 ευρώ , προσφέροντας 25 ευρώ ανα μετοχή την ημέρα που η μετοχή διαπραγματεύονταν στα 18,44 €. Πλήρωσε δηλαδή στον κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλο ( μεγαλομέτοχο και Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων παρακαλώ) 35,5% ακριβότερα την κάθε μετοχή. Στην συνέχεια μέσα σε δύο μέρες αγόρασε ο Βγενόπουλος από το ταμπλώ ακόμη ένα ποσοστό 20,85% της VIVARTIA και έγινε κάτοχος της πλειοψηφίας των μετοχών με ποσοστό 50,86 % προσφέροντας περίποιυ 23,8 ευρώ ανα μετοχή. Στις προθέσεις του Βγενόπουλου είναι να καταθέσει πρόταση δημόσιας αγοράς προς τους μετόχους της VIVARTIA με πόσό 25 € ανα μετοχή και εφόσον γίνει κύριος του 100% των μετροχών να αποσύρρει την μετοχή απο το ταμπλώ της Σοφοκλέους.
Καταρρέει λοιπόν ο μύθος των επιτυχών αποκρατικοποιήσεων, αφού αποδυκνύεται ότι στην αγορά υπάρχουν επενδυτές αγοραστές σε πολύ υψηλότερες τιμές από αυτές που πουλάει ο Αλογοσκούφης ασθμαίνων. Επίσης ο Αλογοσκούφης πουλάει "φιλέτα" κρατικών επιχειρήσεων με στρατηγικό χαρακτήρα για την Εθνική Οικονομία έναντι πινακίου φακής , όταν ο Βγενόπουλος αγοράζει μία ιδιωτική εταιρεία έναντι αδρού τιμήματος. Συνεπώς τα λεφτά που μάζεψε ο Αλογοσκούφης σε τέσσερα χρόνια είναι λίγα μπροστα σε όσα διέθεσε ο Βγενόπουλος σε διάστημα ολίγων ημερών.
Ο Βγενόπουλος επίσης μάζεψε 5,2 δις ευρώ σε τέσσερις μήνες για να γοράσει ποσοστά συμμετοχής σε διάφορες επιχειρήσεις , ενώ ο Αλογοσκούφης "καίγεται" για να πουλήσει.
Γιατί δεν έρχεται σε απευθείας επαφή με τον Βγενόπουλο να αγοράσει σε υψηλότερες τιμές τα "φιλέτα" των αποκρατικοποιήσεων και να γίνει η δουλεία όλων , όπως εύστοχα γράφει ο κ. Γρ. Νικολόπουλος στην εφημερίδα το ΒΗΜΑ - 22.07.2007;
Η ΙΔΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΟΜΗΜΕΝΑ ΟΜΟΛΟΓΑ
Ομως ο Αλογοσκούφης τα ίδια έκανε και με το ομόλογο τουΤΑΕΔΥ . Εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών ένα ομόλογο των 280.000.000 ευρώ εικοσαετούς διάρκειας και το πούλησε στην JP MORGAN στο 85% της αξίας του, ήτοι εισέπραξε ο Αλογοσκούφης 240.000.000 ευρώ. Αφού οι μεσάζοντες "η παρέα του Λονδίνου" (Παπαμαρκάκης , Πρινιωτάκης και τα συναφή) απεκόμισαν προμήθειες 40.000.000 ευρώ , ήτοι 12.000.000.000 δραχμές (δώδεκα δισεκατομμύρια δραχμές σε μία μέρα) πουλώντας το ομόλογο στις Διοικήσεις (4) τεσσάρων Ασφαλιστικών Ταμείων.
Αφού καιγόσουνα για ρευστό κ. Αλογοσκούφη γιατί δεν φώναξες απευθείας τις Διοικήσεις των Ταμείων να αγοράσουν το ομόλογο 240.000.000. ευρώ και να κερδίσουν πέραν των τόκων και τα 40.000.000 ευρώ τα ίδια τα Ταμεία ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΣΕ ΤΣΈΠΕΣ ΑΕΤΟΝΎΧΗΔΩΝ;
Γιατί κύριε Αλογοσκούφη;
Γιατί σήμερα το ΤΕΒΕ να αναγκάζεται να πωλήσει 65.000.000 ευρώ από τα ομόλογα που έχει στο χαρτοφυλάκιό του με ζημία έναντι της τιμής κτήσης αυτών για να πληρώσει τις συντάξεις του Αυγούστου;
ΠΡΟΣ ΤΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ κ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ;
Σύμφωνα με την κυβερνητική οικονομική πολιτική το Δημόσιο πουλάει μετοχές του ΟΤΕ , του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου , της ΕΥΔΑΠ και του ΟΠΑΠ ενδεχομένως προκειμένου να μειώσει το Δημόσιο Χρέος. Μέχρις εδώ το πράγμα έχει μία λογική.
Πόσο είναι όμως το Δημόσιο χρέος της χώρας; 234 δις ευρώ. Ο Αλόγοσκούφης από τις αποκτατικοποιήσεις στα τέσσερα χρόνια μάζεψε 1,6 δις ευρώ. Τι είναι το 1,6 δις ευρώ μπροστά στα 234 δις ευρώ; Παρονυχίδα.
"Πιασ' ταυγό και κούρεφτο" πουλέει μια λαϊκή παροιμία και ο νοών , νοείτω !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ