Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΤΟΥΣ "ΟΠΑΔΟΥΣ" ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΡΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟ


Απόβλητος o Σωκράτης

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ | Κυριακή 10 Αυγούστου 2008

Και πριν από 15 χρόνια είχα υποστηρίξει ως εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη να παύσει να διδάσκεται στα σχολεία μας ο Σωκράτης και το παράδειγμά του. Δηλαδή - υπενθυμίζω - μολονότι καταδικασμένος σε θάνατο με βάση διαστρεβλωμένες απόψεις του και παραπλανητικές μαρτυρίες, κι ενώ μπορούσε να φυγαδευθεί από τις φυλακές, προτίμησε να πιει το κώνειο και να πεθάνει, παρά να ασεβήσει απέναντι στους θεσμούς και στη δημοκρατία. Γιατί δημοκρατία - για όσους το ξεχνούν - είναι κυρίως η νομιμότητα, ο σεβασμός των νόμων από όλους, άρχοντες και αρχομένους.

Ο Σωκράτης δικάστηκε σύμφωνα με τους νόμους που ψήφισαν οι αθηναίοι πολίτες ελεύθερα και κατά πλειοψηφίαν, και από τη νόμιμη δικαστική αρχή, οι αποφάσεις της οποίας - ακόμη κι αν κρίνονται άδικες - θα πρέπει να είναι σεβαστές απ' όλους. Αυτά δίδασκε ο Σωκράτης και το παράδειγμά του. Και αυτό διδασκόμαστε στα σχολεία μας, μελετώντας τον πλατωνικό Κρίτωνα. Οχι όμως πια. Οπως έμαθα ο «Κρίτων» του Πλάτωνος αντικαταστάθηκε από τους «Ορνιθες» του Αριστοφάνη και τις βωμολοχίες του.

Καθώς ήδη ζούμε συνεχώς υπό εκβιαστικές απεργίες, καταλήψεις κτιρίων και γραφείων, διακοπή λειτουργίας συγκοινωνιακών μέσων, παρεμπόδιση συνεδριάσεων πρυτανικών αρχών ή διοικητικών συμβουλίων διαφόρων ΔΕΚΟ, οφείλουμε να προσέξουμε ότι οσάκις τα δικαστήρια αποφαίνονται ότι πρόκειται για συμπεριφορές παράνομες και καταχρηστικές κανενός δεν ιδρώνει το αφτί. Οι αποφάσεις αυτές σχεδόν ποτέ δεν γίνονται σεβαστές. Ούτε οι παρανομούντες τις σέβονται, ούτε οι αρμόδιες αρχές επιβάλλουν την εφαρμογή τους και τιμωρούν τους παραβάτες όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Αλλά μήπως με τις καταλήψεις των σχολείων δεν γίνονται τα ίδια και χειρότερα; Μολονότι οι μαθητές, καθώς και οι συνεργαζόμενοι με τους καταληψίες καθηγητές και γονείς, παραβιάζουν τουλάχιστον 20 άρθρα του ποινικού νόμου και ποιος ξέρει πόσες άλλες ειδικές διατάξεις, εν τούτοις ούτε το κράτος επιβάλλει τη νομιμότητα ούτε οι δικαστικές αρχές. Το καλό παράδειγμα δίνουν φυσικά οι φοιτητές, ακριβέστερα δυναμικές μειοψηφίες τους, που όμως τις ανέχονται και τις υπερασπίζονται και οι πιο φιλήσυχοι. Αυτές έφθασαν να ματαιώνουν συνεδριάσεις πρυτανικών αρχών, να διακόπτουν ψηφοφορίες και να καταστρέφουν τις κάλπες, ενθαρρυνόμενοι από τα αριστερά κόμματα και αποκόμματα, και ιδιαίτερα από τον επικίνδυνο πια Συνασπισμό, όπως και από τις καθηγητικές συντεχνίες τους. Πρόσφατα προέκυψε και άλλη ιδιαιτερότητα αυτής της ατιμώρητης παραβατικής συμπεριφοράς. Οι πολιτικοί επιτρέπεται να συκοφαντούν και να υπονομεύουν την επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά οι θιγόμενοι δεν έχουν το εκ του νόμου προβλεπόμενο δικαίωμα να υπερασπίζονται την τιμή και τα νόμιμα συμφέροντά τους. Οπως χλεύαζε ο Οργουελ «όλοι οι πολίτες είναι ίσοι έναντι των νόμων αλλά μερικοί είναι πιο ίσοι».

Αυτό το αντισωκρατικό πρότυπο συνιστούν και οι σχεδόν καθημερινές καταστροφές βιτρινών, αυτοκινήτων, των πανεπιστημίων και κάθε δημόσιας περιουσίας από τους ανενοχλήτως κινούμενους κουκουλοφόρους, που και όταν συλλαμβάνονται επ' αυτοφώρω παραδίδονται λευκοί στην κοινωνία για να συνεχίσουν την ηροστράτεια δράση τους με τις ευλογίες ακόμη και της ενίοτε όντως τυφλής Δικαιοσύνης. Αλλωστε είχε προκύψει και άλλος μείζων λόγος για να ξαναδικαστεί ο Σωκράτης και να αποβληθεί από τη σχολική διδασκαλία ως εισάγων καινά δαιμόνια, τα οποία μπορεί να παρασύρουν τη νεολαία σε αμφιβολίες ως προς την άρχουσα αντιπατριωτική ιδεολογία που υποστηρίζεται με πάθος από «προοδευτικούς» διανοητές και πολιτικούς. Είναι ο Σωκράτης που είχε διακηρύξει ότι «μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνότερον και αγιότερον». Ευκαιρία να τον πολιτογραφήσουν και αυτόν ως πρόγονό τους οι Σκοπιανοί.


.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

KOKOΛΙΤΣΟ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΤΟΝ ΕΙΔΕΣ ? ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ? ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΤΗΝ ΕΦΕΡΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ? ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΓΑΙΝΑΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ , ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΣΤΟ ΣΕΡΡΑΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ , ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ? ΘΑ ΗΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΒΟΥΝΟ ΕΠΑΝΩ ΝΑ ΒΟΣΚΕΙ ΠΡΟΒΑΤΑ , ΔΙΟΤΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙ , Ο ΠΑΛΙΟΤΑΓΑΡΟΣ . ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ . ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΦΡΑΓΓΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ . ΛΟΙΠΟΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΟΝΟ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ . ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΕ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΛΕΩ ΚΑΙ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΕΡΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΟ ΟΥΣΤ ΒΡΕ ΦΙΛΟΤΟΜΑΡΙΣΤΗ ΑΠΟ ΔΩ .

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ . ΑΛΛΙΩΣ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΜΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΛΩΝΟΥΜΕ . ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΛΑΧΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ 1650 ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΩΣ ΓΡΑΦΕΙΣ 2200 ΨΗΦΑΚΙΑ , ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΠΕΡΝΕ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΤΟ ΜΑΚΡΥΤΕΡΟ , ΔΗΛΑΔΗ 250 ΜΕ 350 ΨΗΦΑΚΙΑ .
ΓΚΕΓΚΕ ΜΑΓΚΑ ΙΩΑΝΝΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΣ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ?

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΜΑΓΚΑ ΙΩΑΝΝΗ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΤΣΑΛΟΓΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟ ?

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ Ο ΜΑΓΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ . ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΓΚΑΣ ΟΤΑΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΟΦΙΤΣΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΣ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΤΑ ΑΦΑΙΡΕΙ ΛΟΓΩ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ . ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ , ΔΗΛΑΔΗ ΧΕΣΤΗΣ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ . ΠΡΩΤΟΣ ΝΑ ΠΗΔΗΞΕΙ ΚΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΥΣΤΙΚΑ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ , ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΒΛΑΧΟΥ . ΟΥΣΤ ΒΡΕ ΤΣΟΜΠΑΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ , ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΟΥ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ....

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΚΟΤΑ ΜΠΛΟΚΕΡ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΣΟΥ ?

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΡΕ ΚΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΤΟ ΡΙΜΑΔΙ ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ ? Η ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΛΟΓΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΣΟΥ ?
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ , ΟΣΟΙ ΜΠΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΚΟΛΙΤΣΟ ΜΗΝ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΕΤΕ , ΑΠΛΩΣ ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΣΑΣ .

ΟΥΣΤ ΡΕ ΚΟΤΑ ΚΟΚΟΛΙΤΣΟ .
ΟΥΣΤ ΚΑΙ ΣΥ ΚΑΙ Ο ΜΕΝΤΟΡΑΣ ΣΟΥ Ο ΑΠΑΙΧΤΟΣ , Ο ΤΙΜΗΤΗΣ , Ο ΦΥΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ .

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΘΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΩ ΠΟΣΟ ΚΟΤΑ ΕΙΣΑΙ , ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ?

ΚΟΤΑ ΚΟΚΟΛΙΤΣΟ , ΑΛΛΙΩΣ ΣΕ ΞΕΡΑΜΕ , ΔΗΛΑΔΗ ΠΙΟ ΝΤΟΜΠΡΟ .

ΚΟΤΑΑΑΑΑΑΑ......

Ανώνυμος είπε...

ΟΥ ΚΟΤΑ ΚΟΚΟΛΙΤΣΟ .


ΚΟΤΑΑΑΑΑΑΑΑ.....

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ , ΜΗΠΩΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΟΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ?

ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΟΜΟΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ .

sedarioan είπε...

ΚΟΤΑ "Ο ΚΟΚΟΛΙΤΣΟΣ" ;

ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΠΑΣ ΚΑΛΑ ή ΚΑΝΕΙΣ ΧΑΒΑΛΕ .

ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ "ΚΟΚΟΛΙΤΣΟ" ΓΝΩΡΙΖΩΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΡΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ.

sedarioan είπε...

ANΩNYME (21.01.2009 6:56 )

ΜΑΛΛΟΝ ΕΞ ΙΔΙΩΝ ΚΡΙΝΕΙΣ ΤΑ ΑΛΛΟΤΡΟΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ . ΑΛΛΑ ΕΠΙΜΕΝΩ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΑΣΑ .
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ ΚΑΤΙ .....

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΣΕ ΒΡΙΖΕΙ , ΓΡΑΨΤΟΝ ΣΤΑ ΑΡΧ.... ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ .

ΑΛΛΑ ΠΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ - ΔΩΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ .

sedarioan είπε...

"ΔΗΜΑΡΧΕ , ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ"

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΜΟΥ.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΚΟΥΝ ΑΥΤΑ ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΚΟΤΑ ΚΑΝΕΙΣ .
ΕΞΑΛΛΟΥ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ ΤΟ ΒΟΥΛΩΝΕΙΣ .
ΚΟΙΝΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ ( ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ) ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ .

ΟΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΛΑΜΟΓΙΟ ΑΙΣΧΙΣΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ .

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ