Παρασκευή 17 Αυγούστου 2007

O Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΣΤΟ "ΕΘΝΟΣ" [ 14.08.2007]

Συνέντευξη στον Βασίλη Σκουρή

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΔΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΘΝΟΣ"

Κύριε πρόεδρε, πώς κρίνετε τις προεκλογικές παροχές της κυβέρνησης;

Σαφώς πρόκειται για κάλπη...κες παροχές, μόνο και μόνο για να ναρκώσουν συνειδήσεις και να εξαγοράσουν χρόνο παραμονής στην εξουσία. Μέχρι χθες τα Ταμεία ήταν δήθεν άδεια και τώρα ξαφνικά βρέθηκαν γεμάτα, για τις ανάγκες εξυπηρετήσεως της προεκλογικής τους στρατηγικής. Ο κ. Καραμανλής αντιμετωπίζει τον ψηφοφόρο σαν μαγκούφη και γι αυτό έβαλε μπροστά τον Αλογοσκούφη.

Μα ο κ. Αλογοσκούφης σε ρόλο... «Γιώργο δώς τα όλα»;

Επί τέσσερα χρόνια τα μοιράζονταν μεταξύ τους κουμπάροι, γιοι και θυγατέρες και τώρα θυμήθηκαν να δώσουν τα υπολείμματα στον λαό. Με άλλα λόγια, αφού επί τριάμισι και πλέον χρόνια απόλαυσαν με χρήματα του Δημοσίου λουκούλλεια γεύματα, ρίχνουν τ αποφάγια στον λαό. Να ξέρουν, λοιπόν, ότι τελικά δεν θα ωφεληθούν οι λίγοι αλλά οι κολίγοι.

Με τις αλλαγές στο βιβλίο Ιστορίας διαφωνήσατε. Θα θέσετε θέμα προεκλογικά; Και πώς;

Αντί για μαθήματα Ιστορίας η κυβέρνηση παραδίδει μαθήματα αλαζονικής υστερίας. Επιμένει να στηρίζει το έργο των αριστεριστών, κόντρα στην Ακαδημία Αθηνών και στο σύνολο σχεδόν του ελληνικού και του κυπριακού λαού. Δεν πρόκειται απλώς για την αλλαγή ενός βιβλίου, πρόκειται για την αλλαγή φρονήματος ενός λαού.

Με μια μονοκοντυλιά διαγράφονται οι εθνικοί αγώνες του 21, ο απελευθερωτικός αγώνας του 12 και του 13, το έπος του 40 και η συμβολή της Εκκλησίας όλα αυτά τα χρόνια. Ο λαός μπορεί να συγχωρέσει οικονομικά λάθη, ακόμα και οικονομικές ασυδοσίες, αλλά δεν επιτρέπει σε κανέναν να του αλλοιώνει την ιστορία και την πολιτιστική του κληρονομιά. Ολα αυτά τσαλακώνονται από τις φοβίες και τις αναστολές της κυβερνήσεως Καραμανλή.

Πιστεύετε ότι η ΝΔ έχει κρυφή ατζέντα; Και σε ποιους τομείς;

Ο κ. Καραμανλής από χαρακτήρος είναι κρυψίνους, όπως εξάλλου όλοι εκείνοι οι οποίοι λειτουργούν κάτω από φοβικά σύνδρομα. Η κρυφή ατζέντα του προέδρου της ΝΔ σίγουρα περιέχει συνδυασμούς τόσο για τους κομματικούς του αντιπάλους, όπως η Ντόρα, όσο και για τις δυσάρεστες γι αυτόν φωνές και γραφίδες.

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι και στα εθνικά θέματα υπάρχει κρυφή ατζέντα με τους Αμερικανούς για μεθοδεύσεις που θ ακολουθηθούν σε Αιγαίο, Κύπρο και Μακεδονία. Περιμένω να δω αν ο κ. Καραμανλής θα βοηθήσει με την ίδια θέρμη στην επανεκλογή του κ. Τ. Παπαδόπουλου, όπως έκανε με την επανεκλογή του Ερντογάν.

Η όλη εκλογολογία πιστεύετε ότι προσβάλλει το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας;

Η εκλογολογία προσβάλλει το σύνολο των βουλευτών, τα κόμματα, τους πολίτες και πρωτίστως τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν είναι δυνατόν ο ανώτατος άρχοντας της χώρας να μη γνωρίζει πότε θα γίνουν οι εκλογές. Είναι τραγικό να μην αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση, και ιδίως ο κ. Καραμανλής, ότι αυτό το ξεφύλλισμα της μαργαρίτας για το πότε θα γίνουν εκλογές προσβάλλει τους θεσμούς και μειώνει το κύρος της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι την προεκλογική περίοδο η Νέα Δημοκρατία θα προχωρήσει σε εξαγορές στελεχών σας, ώστε να σας εμποδίσει να μπείτε στη Βουλή...

Παλιά μου τέχνη κόσκινο. Το έκαναν πριν από πολλά χρόνια με την Εθνική Παράταξη και την ΕΔΗΚ. Προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους μετέρχονται κάθε μέσο, μη αποκλειόμενης και της εξαγοράς.

Θυμίζω πώς είχαν συμπεριφερθεί στον αείμνηστο Αντώνη Βλαχάκο στο μεσοδιάστημα των δύο Κυριακών των νομαρχιακών εκλογών του 2002. Για να πετύχει τον σκοπό της σήμερα η ΝΔ πρέπει να επιστρατεύσει πολλά από τα κλεμμένα των ομολόγων.

Ο κ. Παπαθεμελής σάς δημιουργεί τελικά προβλήματα;

Ο κ. Παπαθεμελής εκλήθη να παίξει λάθος ρόλο απ αυτόν που θα μπορούσε να είναι επωφελής για τον ίδιο και για τον τόπο. Είμαι σίγουρος ότι ο ίδιος τώρα πια έχει αντιληφθεί πώς και πόσο τον χρησιμοποιούν.

Εναντι των κομμάτων της Αριστεράς τι τακτική θα ακολουθήσετε;

Τα κόμματα της Αριστεράς, εάν κατορθώσουν να βρουν μεταξύ τους δίοδο επικοινωνίας, τότε εμείς είμαστε έτοιμοι να τα συνδράμουμε σ' ένα κοινό μέτωπο κατά του διπολισμού, κρατώντας, φυσικά, ο καθένας τις ιδιομορφίες του, τις ιδεολογίες του και τα «πιστεύω» του. Διαφορετικά, οι λεκτικές αναφορές κατά του διπολισμού εκ μέρους του ΣΥΝ και του ΚΚΕ θα παραμείνουν γράμμα κενό.

Πώς να σας πιστέψουμε, κύριε πρόεδρε; Ο ΛΑΟΣ τοποθετείται στο άκρο δεξιό μέρος της πολιτικής ζωής...

Τον τελευταίο καιρό έχω ακούσει ποικίλους χαρακτηρισμούς. Από το κλασικό πλέον ακροδεξιός μέχρι το κομμουνιστής και υποστηρικτής της «17 Νοέμβρη». Αυτές είναι γκεμπελιστικές μεθοδεύσεις. Ενας στείρος μακαρθισμός εναντίον εκείνων που διαφωνούν και δεν στοιχίζονται μέσα στο σύστημα.

Ούτε ο αρθρογράφος του «Ριζοσπάστη», Αλέξης Οικονόμου, σήμερα αναπληρωματικό μέλος της ΕΓ του ΛΑΟΣ, ούτε ο Αργύρης Σιδέρης, επί 30 χρόνια στενός συνεργάτης του Ευάγγ. Γιαννόπουλου, ούτε ο στρατηγός Γ. Κλειδέρης, ο εξ απορρήτων του Α. Παπανδρέου, ούτε η προερχόμενη από την ΚΝΕ πρόεδρος Γυναικών του ΛΑΟΣ, κ. Β. Τσαμπιέρη, μπορούν να χρεωθούν στην ακροδεξιά. Η διακήρυξη του κόμματος αναφέρει ρητώς ότι εναντιώνεται σε κάθε περιθωριοποίηση, μισαλλοδοξία, ρατσισμό και αντισημιτισμό. Ακροδεξιές τακτικές χρησιμοποιούνται από εκείνους που θέλουν να μειώσουν το εύρος της απήχησης ενός άλλου κόμματος στον λαό.

Ο ΛΑΟΣ προεκλογικά θα συμμετάσχει στα ντιμπέιτ και στις άλλες διεργασίες των κομμάτων;

Εμείς επιθυμούμε ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών. Ο κ. Καραμανλής, ας μην κοροϊδευόμαστε, θα βρει προφάσεις να το αποφύγει, όπως απέφυγε την πρόσκληση για το συνέδριο του κόμματός του προς εμάς. Πιστεύω, όμως, ότι κάποτε πρέπει να γίνει διάλογος για κάποια θέματα που επιμελώς θέλει να αποκρύψει.

ΔΕΝ ΟΡΡΩΔΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ
...Αξιος ο μισθός Ρουσόπουλου

Και νέο σπίτι, αυτήν τη φορά στην Πάρο, ο κ. Θ. Ρουσόπουλος...

Ο κ. Ρουσόπουλος δεν ορρωδεί μπρος σε τίποτα. Φαίνεται ότι στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο που σπούδασε Πολιτισμό δεν διδάχτηκε την παροιμιώδη φράση για τη γυναίκα του Καίσαρα. Η απόκτηση βίλας στην Πάρο από κατασκευαστική εταιρεία που λαμβάνει μέρος σε διαγωνισμούς δημοσίων έργων δημιουργεί ερωτηματικά, απορίες και υποψίες. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ο κ. Ρουσόπουλος πλούτισε. Τα σπίτια του θα τα ζήλευε ακόμα και ο Λάτσης. Αξιος ο μισθός του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ