Δευτέρα 13 Αυγούστου 2007

ΑΜΕΙΛΗΚΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΚΗ ΚΟΥΡΗ ΣΤΟ "ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ" ΤΗΝ 05.08.2007

ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ κ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ
Του Μάκη Κουρή



Ψέματα είπε στον ελληνικό λαό η υπουργός Παιδείας κυρία Γιαννάκου. Ψέματα εν γνώσει της. Θέλησε να κερδίσει χρόνο. Να περάσει ο κάβος των εκλογών.

Κι από κει και πέρα άσ' τους... εθνικιστές και τους... ακροδεξιούς να φωνάζουν (έχει χάσει την ψυχραιμία της και δεν μπορεί να δει στα γκάλοπ ότι το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών που φωνάζουν κατά του επαίσχυντου για τον Ελληνισμό βιβλίου είναι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ!).

Μας πέρασε για ιθαγενείς και νόμισε η κυρία ότι μπορεί να μας ξεγελάσει με... καθρεφτάκια και... χάντρες, όπως έκαναν οι όμοιοί της... ευρωπαίοι αποικιοκράτες που θαυμάζει...

Ξεκάθαρες κουβέντες, κύριε Καραμανλή. Δεν την εμπιστευόμαστε πια. (Τι να εμπιστευθούμε, όταν λέει ότι αυτή έπρεπε να είναι πρωθυπουργός, ότι αυτήν ξέρουν οι ξένοι ηγέτες και αυτή σας τους γνώρισε, που δεν σας ήξεραν... και ότι το λιγότερο θα έπρεπε να ήταν... υπουργός Εξωτερικών). Ο ελληνικός λαός εσάς ψήφισε... Εσείς είστε πρωθυπουργός, εσείς έχετε όλες τις ευθύνες.

Θέλουμε αποδείξεις, κύριε πρωθυπουργέ. Είμαστε πιο άπιστοι, εξαιτίας της προκλητικής στάσης της κυρίας Μαριέττας όλους αυτούς τους μήνες, και από τον άπιστο Θωμά. Θέλουμε να αγγίξουμε τις ουλές από τα καρφιά.

Δεν πιστεύουμε τίποτα απ' όλα όσα είπε την Πέμπτη στο σόου που έδωσε η υπουργός σας, κύριε Καραμανλή. Γιατί αν και η ίδια τα πιστεύει, αν πράγματι έχουν γίνει ΟΛΕΣ οι διορθώσεις που ζητούσε η Ακαδημία Αθηνών και η κυπριακή Βουλή, τότε:

1 Γιατί, κύριε Καραμανλή, δεν έδωσε τις σελίδες του βιβλίου με τη νέα μορφή τους μετά τις διορθώσεις, ώστε να συγκρίνουμε αν πράγματι έγιναν και οι 81 υποδείξεις του κορυφαίου πνευματικού ιδρύματος της χώρας. Κάποιον λάκκο έχει η φάβα...

2Αν έφυγε η... ατυχής φράση περί συνωστισμού στη Σμύρνη και πλέον στο... επιδιορθωμένο βιβλίο καταγράφεται όλη η τραγωδία της λεηλασίας και της σφαγής των συμπατριωτών μας, τότε ΠΟΙΟΣ ο λόγος, κύριε Καραμανλή, να μοιρασθεί στα παιδιά το βιβλίο της Διδώς Σωτηρίου; (Δεν είμαστε μίζεροι, όμως πόσα εκατομμύρια θα στοιχίσει η αγορά των 150.000 αντιτύπων και ποιος θα τα πληρώσει; Η κυρία Μαριέττα ή κυρία Ρεπούση; Φυσικά όχι, αλλά ο αφελής και πάντα προδομένος λαός...).

3Γιατί η κυρία Μαριέττα, μόλις έγιναν οι διορθώσεις, όπως λέει, σύμφωνα με τις προτάσεις της Ακαδημίας Αθηνών, δεν έστειλε το διορθωμένο βιβλίο στην Ακαδημία, για να ελέγξει αν έγιναν πράγματι οι αλλαγές που υπέδειξε, οπότε κανείς δεν θα μπορούσε σήμερα να μιλήσει;

4Γιατί το τελικό κείμενο δεν το έστειλε στο αρμόδιο τμήμα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για να εκφράσει τη γνώμη του, αν συμφωνεί, αλλά ζήτησε να εξουσιοδοτηθεί ο πρόεδρος του ΠΙ κ. Βλάχος και από εκεί και πέρα είναι άγνωστο το τι συνέβη, αν και όλοι μπορούμε, κύριε πρωθυπουργέ, να υποθέσουμε... Σημειώνουμε ότι η τελευταία επαφή του... βιβλίου με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο έγινε στις 13 Ιουνίου!

5Αν η κυρία υπουργός είναι σίγουρη ότι έγιναν οι αλλαγές, τότε γιατί λέει ότι θα αξιολογηθεί στη φετινή χρονιά και αν διαπιστωθούν προβλήματα τότε θα αποσυρθεί και θα γίνει προκήρυξη συγγραφής νέου βιβλίου; Η εξήγηση είναι απλή. Ξέρει και η ίδια ότι έγιναν μπαλώματα, μόνο που μέχρι να τα πάρουμε χαμπάρι, δεν θα υπάρχει χρόνος για νέο βιβλίο. Πρόκειται δηλαδή για μια επιχείρηση εξαπάτησης του λαού, κύριε Καραμανλή.

6Και κάτι ακόμα, που επιβεβαιώνει την εκτίμησή μας ότι οι όποιες... επιδιορθώσεις έγιναν είναι στάχτη στα μάτια και δεν αλλάζουν τη... φιλοσοφία της συγγραφικής παρέας (Ρεπούση και Σία) για τον Ελληνισμό... Για να είναι έμπλεος χαράς και να επιδοκιμάζει το διορθωμένο βιβλίο ο γνωστός από τα «παράθυρα» κ. Γιαννουλόπουλος, καθώς επίσης και ο γνωστός κ. Λιάκος, σημαίνει ότι υπήρξε συμβιβασμός μέχρι του σημείου που ήθελαν και απλώς άλλαξε ο Μανωλιός...

Απλά πράγματα ζητάμε, κύριε πρωθυπουργέ. Τίποτε περισσότερο απ' ό,τι υπέδειξαν η Ακαδημία Αθηνών και η Κύπρος μας. Διαφορετικά μην εκπλαγείτε, κύριε Καραμανλή, αν στις ερχόμενες εκλογές, το βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού αποτελέσει το κύριο κριτήριο της ψήφου του ελληνικού λαού...

ΥΓ.: Και κάτι προσωπικό προς την κυρία Γιαννάκου, που μέχρι προχθές τη σεβόμασταν. Αν έχει το παραμικρό για μένα, αν ποτέ την εκβίασα, ότι όλη η αρθρογραφία μας για το κατάπτυστο βιβλίο της Ιστορίας, που θα είναι στίγμα στην καριέρα της, έχει ιδιοτελείς σκοπούς –για να μας δίνει δουλειές, όπως είπε την Τετάρτη στη Βουλή σε βουλευτές– να βγει και να το πει με στοιχεία. Διαφορετικά θα είναι κοινή συκοφάντις. Και κάτι ακόμα. Να σταματήσει τις απειλές και τους εκβιασμούς εναντίον μας... Γιατί τούτη η εφημερίδα έχει χρυσές εφεδρείες... Έχει στοιχεία. Συντριπτικά στοιχεία.

Στην ιστορία τούτης της εφημερίδας, κυρία Γιαννάκου, έχουμε δώσει εξετάσεις.
Η πιάτσα είναι μικρή.
Γνωρίζει.
Και τους δικούς μας αγώνες, με μόνο οδηγό μας τις αρχές μας, τις οποίες δεν διαπραγματευόμαστε με... «δουλειές».
Και τη δική σας πολιτική δειλία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ