Παρασκευή 17 Αυγούστου 2007

Η ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ

ΠΑΣΟΚ – ΝΔ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ

ΜΕ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΑΡΙΣΑΝ 51.500.0000 ΕΥΡΩ ΣΕ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ


Δύο όψεις του ιδίου νομίσματος αποτελούν οι εκπρόσωποι του δικομματισμού (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ) αφού πέρασαν από την Βουλή πρόσφατα «κοινή συναινέσει» νόμο με τον οποίο ρύθμισαν τα χρέη ποδοσφαιρικών και καθαλοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών παραβιάζοντας θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος της χώρας περί της ισότητος των Ελλήνων πολιτών.

Συγκεκριμένα η σκανδαλώδης ρύθμιση με τις υπογραφές των κκ. Αλογοσκούφη και Ορφανού προβλέπει α) οι υφιστάμενες οφειλές των ανωτέρω Ανωνύμων Εταιρειών από οποιαδήποτε αιτία κι αν προέρχονται μπορούν να ρυθμιστούν απαλλαγμένες από το 80% των πρόσθετων φόρων, προστίμων και προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής , σε 120 μηνιαίες δόσεις , το ποσό των οποίων θα είναι κατ΄ ελάχιστο των 700 ευρώ !!! β) Οι απαιτήσεις των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών (Ελλήνων και Αλλοδαπών) κατά των ΠΑΕ ΑΡΗΣ και ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ που υπήχθησαν ως γνωστόν στο άρθρο 44 , θα ικανοποιηθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό !!!

Η ρύθμιση αποτελεί πρόκληση για την νοημοσύνη των Ελλήνων Πολιτών και ιδιαίτερα του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας, των ανθρώπων που κολακευτικά οι εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες της χώρας αρέσκονται να αποκαλούν «ως την ραχοκοκαλιά της οικονομίας» ενώ στην πράξη τους συμπεριφέρονται «ως υποζύγια της οικονομίας», αφού αντίστοιχες ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν για τις οφειλές των επαγγελματοβιοτεχών , προέβλεπαν την ρύθμιση των ληξηπρόθεσμων χρεών τους με δύο τρόπους α) την εφάπαξ εξόφληση των οφειλών με απαλλαγή του 80% των προσαυξήσεων , β) με την τμηματική καταβολή 60 μηνιαίων δόσεων και απαλλαγή του 50% των προσαυξήσεων , πρόσθετων φόρων και προστίμων.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Ο κ. Αλογοσκούφης για χάριν του οποίου προκηρύχθηκαν εσπευσμένα οι εκλογές την 16η Σεπτεμβρίου ( προς αποφυγή της γνωστοποίησης του πορίσματος Ζορμπά για τα δομημένα ομόλογα ) αφού φόρτωσε στον ελληνικό λαό τους τόκους 3.500.000 ευρώ που απώλεσαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία από την αγορά του δομημένου ομολόγου των 280.000.000 μέχρι την ημερομηνία δήλωσης επιστροφής των χρημάτων από την JP MORGAN (Ιούνιος του 2007) , με την νέα ρύθμιση διευρύνει την «μαύρη τρύπα» των ελλειμμάτων του προϋπολογισμού κατά 51.500.000 ευρώ.

Και δικαίως απορεί ο μικροσυνταξιούχος του ΤΣΑ των 400 ευρώ και ο αγρότης των 330 ευρώ τον μήνα, πως είναι δυνατόν με τέτοια ευκολία να βρίσκει η ελληνική πολιτεία χρήματα για τις ομάδες του Ντέμη Νικολαϊδη ,του Θοδωρή Ζαγοράκη, του Αντώνη Ρέμου και του Αλέξη Κούγια, ενώ δεν υπάρχουν κονδύλια για την εξισορόπιση των κοινωνικών αδικιών.

Στο θέμα αυτό οφείλουν να πάρουν θέση οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών και των εμπόρων .

Το Επιμελητήριο όπως κατά κόρον έχουν επισημάνει οι εκπρόσωποί του αποτελεί συμβουλευτικό όργανο της κυβέρνησης.

Τι είδους συμβουλή θα έδινε το Επιμελητήριο ( που εκ του νόμου κύριος σκοπός της λειτουργίας του είναι η προστασία των επαγγελμάτων) στην κυβέρνηση στην περίπτωση της σκανδαλώδους εύνοιας των ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών.

Αποδέχεται την αυθαιρεσία η Διοίκηση του Επιμελητηρίου ή όπως είναι υποχρεωμένη , οφείλει να ζητήσει από την Κυβέρνηση να ενταχθούν στην ανωτέρω χαριστική ρύθμιση των σύνολο των επαγγελματοβιοτεχνών της χώρας και όχι μόνο οι ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες των αστέρων του «σταρ σύστεμ»

‘Αλλωστε η Ευρωπαϊκή Ένωση στους κόλπους της οποίας ανήκουμε επιδεικνύει μεγάλη ευαισθησία σε θέματα ίσης εφαρμογής των νόμων σε κάθε κοινωνική ομάδα και οποιαδήποτε προσφυγή στα αρμόδια όργανα θα επέφερε πιθανώς καταδίκη της χώρας μας.

Έχουν το σθένος οι αρμόδιοι επαγγελματικοί φορείς να υπερασπισθούν τα συμφέροντα του επιχειρηματικού κόσμου , τα οποία υποτίθεται υπηρετούν, ή εν όψει εκλογών θα ταχθούν στην υπηρεσία των κομματικών τους μηχανισμών, ευνουχισμένοι από τις πολιτικές προσωπικές φιλοδοξίες τινών εκ των εκπροσώπων τους;

Θα είχε ενδιαφέρον μια δημόσια τοποθέτηση της Διοίκησης του Επιμελητηρίου, του Εμπορικού Συλλόγου , της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών ή και του Εργατικού Κέντρου ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ