Πέμπτη 2 Αυγούστου 2007

Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ... ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΤΑΙ

ΟΥΚ ΑΝ ΛΆΒΕΙΣ ΕΚ ΤΟΥ ΜΗ ΈΧΟΝΤΟΣ ...


Φιλόδοξα σχέδια ανακοίνωσε ο νέος πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών κ. Καπετάνης στην 31.07.2007 στην Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕ Σερρών τα οποία χαιρέτησε με ευχαρίστηση ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Χρυσάφης.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών ενημέρωσε το σώμα ότι επίκειται μεγάλη διαφημιστική καμπάνια του Συλλόγου στην γειτονική Βουλγαρία προκειμένου να προσελκύσει Βούλγαρους καταναλωτές η αγορά των Σερρών και για την υλοποίηση του φιλόδοξου αυτού προγράμματος ήδη βρίσκεται σε επαφή με ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς της γείτονος. Ανέφερε μάλιστα ο κ. Πρόεδρος ότι είναι στις προθέσεις του Εμπορικού Συλλόγου να ναυλώσει λεωφορεία προκειμένου να μεταφέρουν από την Βουλγαρία (!!!) τους υποψήφιους αγοραστές στην πόλη των Σερρών και ζήτησε την οικονομική συμπαράσταση του Επιμελητηρίου την οποία ευχάριστα υποσχέθηκε ο κ. Χρυσάφης.

Πρόσφατα όμως ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστής Χατζηδάκης σε σχετική ερώτηση προς τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Χοακιν Αλμούνια , υπεύθυνο για θέματα οικονομικής πολιτικής έλαβε απαντήσεις με ενδιαφέροντα οικονομικά στοιχεία για την διάρθρωση των εισοδημάτων και των μισθών που υφίστανται στα κράτη - μέλη της Ένωσης.

Συγκεκριμένα για το 2006 ο κατώτερος μισθός στην Βουλγαρία είναι 92 ευρώ τον μήνα ενώ οι ετήσιες απολαβές κατά μέσο όρο των Βουλγάρων εργαζομένων είναι 2.493 ευρώ !!!

Mήπως τελικά η φερόμενη ως "πρόκληση" για την αγορά των Σερρών , η προσέλκυση αγοραστών από την Βουλγαρία είναι άνευ ουσιαστικού αντικειμένου; Μήπως πρέπει κάποιοι στον Εμπορικό Σύλλογο πριν αρχίσουν την άσκοπη αφαίμαξη των διαθεσίμων του Ταμείου να λάβουν σοβαρά υπ' όψιν και το πραγματικό γίγνεσθαι; Μήπως πρέπει να αναλογισθούν την σχέση κόστους και ωφέλειας του εγχειρήματος;

Όσο για την ναύλωση των λεωφορείων ... ουδέν σχόλιον , η σιωπή είναι χρυσός άλλωστε.

Καλόν θα ήταν εκεί στον Εμπορικό Σύλλογο να λύσουν πρώτα τα διοικητικά τους προβλήματα μετά την βροχή παραιτήσεων από τους Καπετάνιο, Παπαδοπούλου, Βαγενά, Σολούγκα σε διάστημα λίγων βδομάδων, να απαλλαγούν από τον εναγκαλισμό της περιβόητης ΕΑΚΜΕ η οποία μόνο προβλήματα συσσώρευσε στην λειτουργία του Συλλόγου, πριν κάθε άλλη ενέργεια.

Ας υλοποιήσουν την ρεαλιστική πρόταση του κ. Αμανατίδη για την προσφυγή στις κάλπες γιατί σε λίγο θα ... τελειώσουν και οι αναπληρωματικοί σύμβουλοι που αντικαθιστούν τους παραιτούμενους, καθόσον επίκεινται και άλλες παραιτήσεις μελών του Διοικητικού Συμβουλίου όπως φημολογείται.

Ο Εμπορικός Σύλλογος χρειάζεται στιβαρή διοίκηση για να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα του κλάδου, όπως είναι το παρεμπόριο , η αισχροκέρδεια, οι λαϊκές αγορές που λειτουργούν παράνομα και ανεξέλεγκτα σε όλο το νομό Σερρών, το Ασφαλιστικό, η επικείμενη αύξηση του ΦΠΑ στο 23% από τον κ. Αλογοσκούφη και όχι μόνο.
.
Ο Εμπορικός Σύλλογος μπορεί και επιβάλλεται να συμβάλει στην αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της αγοράς των Σερρών με προτάσεις και παρεμβάσεις για την λύση του κυκλοφοριακού , την άσκηση πιέσεων για την υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της ίδρυσης χώρων στάθμευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ