Τετάρτη 1 Αυγούστου 2007

EKTOΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ 24,5 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΤΑ ΣΕΡΡΑΣ !!!



Εκτός των χρηματοδοτήσεων του Δ' ΚΠΣ η πόλη των Σερρών με την υπογραφή των υπουργών της Κυβέρνησης Καραμανλή

Το 80% των πόρων στην περιφέρεια !!!

Το σχέδιο νόμου για το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς, που αφορά την αξιοποίηση και κατανομή των πόρων του Δ’ ΚΠΣ ενέκρινε η Κυβερνητική Επιτροπή.


Όπως είπε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, συζητήθηκε το σχέδιο νόμου για την αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων και η εφαρμογή του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς 2007-2013, κάνοντας παράλληλα λόγο για πολύ μεγάλη αναπτυξιακή ευκαιρία για τη χώρα.


«Με το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς έχουμε λαμβάνειν από την Κοινότητα για την επόμενη περίοδο ένα ποσό που σε σημερινές τιμές προσεγγίζει τα 24,5 δισ. ευρώ», υπογράμμισε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Είναι ίσως η τελευταία πολύ μεγάλη ευκαιρία που έχουμε για την αξιοποίηση τέτοιων πόρων και έχει πολύ μεγάλη σημασία η αξιοποίηση των πόρων να γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».


«Έχουμε μάθει από τις εμπειρίες του παρελθόντος και το Σχέδιο Νόμου το οποίο εγκρίθηκε σήμερα από την Κυβερνητική Επιτροπή προβλέπει ένα πολύ απλούστερο σύστημα: Προβλέπει λιγότερα προγράμματα-οκτώ τομεακά και πέντε περιφερειακά - και προβλέπει λιγότερους φορείς υλοποίησης των προγραμμάτων. Είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για την περιφερειακή ανάπτυξη», τόνισε ο κ.Αλογοσκούφης και επανέλαβε ότι το 80% των πόρων θα δοθεί στην περιφέρεια.


Η πόλη των Σερρών είναι εκτός των 12 πόλεων που θα αποτελέσουν τους πόλους ανάπτυξης της περιφέρειας σύμφωνα με τον Εθνικό Σχεδιασμό ανάπτυξης της περιφέρειας.


Μεταξύ των πόλεων που επελέγησαν ως πόλοι ανάπτυξης και απορρόφησης των κονδυλίων είναι οι γειτονικές μας Δράμα και Καβάλα, η Κομοτηνή, η Κοζάνη και η Πτολεμαϊδα, η Καλαμάτα, τα Χανιά κ.α.

Εκτός έμειναν τα Σέρρας , η περοβόητη "πύλη των Βακλανίων" με πέντε (5) κυβερνητικούς βουλευτές
Εκτός έμειναν τα Σέρρας , η γεννέτειρα των Καραμανλήδων!!! ( φυσικά άλλωστε παντού υπάρχει ένας μύθος)
Εκτός έμειναν τα Σέρρας με επίδοξο κυβερνητικό βουλευτή τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, τιμητή των πάντων για την ανάπτυξη του Νομού, πρωτεργάτη αναπτυξιακών συνεδρίων και συσκέψεων επί συσκέψεων για τις συσκέψεις

Εκτός έμειναν τα Σέρρας του αυτοδιοικητικού Νομάρχη που πανυγήριζε για την εξασφάλιση 1.000.000 ευρώ με την υπογραφή Φώλια για την γέφυρα της Μεσολακιάς όταν 24,5 δισεκατομύρια ευρώ "περνούσαν έξω από την πόρτα μας" με αποδέκτες πόλεις μικρότερης εμβάλειας από τα Σέρρας , με την υπογραφή των Αλογοσκούφη και Φώλια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ