Δευτέρα 13 Αυγούστου 2007

H ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ...

ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΗΣ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ , ΟΙ ΑΜΕΡΙΝΑΚΟΙ "ΞΑΝΑΓΡΑΦΟΥΝ" ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.

ΑΠΟ ΤΟ 1999 ΧΡΟΝΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΜΗ ΑΘΛΙΑ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ.

Το 1999 όταν οι Αμερικανοί βομβάρδιζαν ανηλεώς την Γιουγκοσλαβία μαζί με την Γερμανία και άλλες Νατοϊκες Χώρες οργάνωσαν τα προγράμματα αλλαγής της Ιστορίας των Βαλκανίων. Τα Υπουργεία των ΗΠΑ και Γερμανίας αποφάσισαν να "ξαναγράψουν" την Ιστορία των λαών της Βαλκανικής με τρόπο που να συντελέσει στην "αδελφοποίηση" των λαών αυτών και την εξυπηρέτηση κυρίως των συμφερόντων των ανωτέρω χωρών στην περιοχή των Βαλκανίων. Το εγχείριμα ονομάστηκε "Σχέδιο Κοινής Ιστορίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Στα πλαίσια του Σχεδίου αυτού έγινε η συγγραφή τεσσάρων Βιβλίων Εργασίας που αφορούν την
1. ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ, 2. ΕΘΝΗ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, 3. ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ , 4. ΤΟΝ Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ.

Τα Βιβλία αυτά εκδόθηκαν και χαρακτηρίζονται ως "Εναλλακτικό Διδακτικό Υλικό" και στηρίζονται από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, όπως η "Αμερικανική Οργάνωση για την Διεθνή Ανάπτυξη " [USAID],, διάφορα Ιδρύματα , τα Υπουργεία Εξωτερικων της ΗΠΑ, Γερμανίας, Αυστρίας, Ιρλανδίας, έχουν συνταχθεί από συγγραφικές ομάδες των Βαλακνικών χωρών.

Τα ανωτέρω βιβλία στην ελληνική γλώσσα, τον Νοέμβριο του 2006 παρουσιάστηκαν σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ + 13" της 10.08.2007 στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου από τους επικεφαλής του προγράμματος "Σχέδιο για την ενοποίηση ιστοριών στην Ελλάδα", Κώστα Καρά και Χριστίνα Κουλούρη, παρουσία των βουλευτών της Ν.Δ. Νίκου Γεωργιάδη, του μέλους του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κομπά και των καθηγητών Θ. Βερέμη και Α.Λιάκου.

Τα βιβλία απευθύνονται στους εκπαιδευτικούς για να τα χρησιμοποιούν κατα την διδασκαλία του μαθήματος της Ιστορίας ως εναλλακτικές πηγές διαφορετικής απωτύπωσης των ιστορικών γεγονότων, τα οποία θα παρουσιάζαν στους διδασκόμενους μαθητές.

Είναι αξιοπερίεργο όμωε το ότι η συγγραφική ομάδα της κ.Ρεμπούση "υιοθέτησε" αρκετές από τις εκδοχές των ανωτέρω εγχειριδίων "Εναλλακτικού Διδακτικού Υλικού", όπως ο συνωστισμός των Ελλήνων στην αποβάθρα της Σμύρνης, για τον πόλεμο του 1940 , την διχοτόμηση της Κύπρου , τον "θάνατο" των αγωνιστών της Κύπρου και 81 άλλες περιπτώσεις.

Στα πλαίσια της ανωτέρω προσπάθειας εκπονήθηκε και λειτουργεί το Πρόγραμμα Κοινής Ιστορίας με την επωνυμία " ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΙΣΟΥΣ" [ SHARED HIASTORY PROGECT : Decostruction of Natinal Hate Narratives ].

Στο ανωτέρω πρόγραμμα μετέχουν το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο COLOUMBIA, το Τουρκικό Πανεπιστήμιο SABASNCI το Ελληνικό ΠΑΝΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ τα οποία τα έτη 2000 & 2001 έλαβαν όπως προκύπτει από εκθέσεις του Στέϊτ Ντηπάρτμέντ επιχορήγηση πάνω από 100.000 ευρώ για τις δραστηριότητες αυτές.

Χαρακτηριστικό του τρόπου αντιμετώπισης των ιστορικών γεγονότων είναι δημοσιέυμα στο επίσημο περιοδικό του Στέϊτ Ντηπάρτμεντ, "STATE MAGAZINE" που αποδίδει τον πυρπολισμό της Σμύρνης , όχι στον Τουρκικό Στρατό, αλλά σε εμπρηστές !!!

Γίνεται πλέον σαφές για ποιόν λόγο ένα κατάσπτιστο βιβλίο που στοχεύει στη αποεθνοποίηση και αποχριστιάνηση της Ελληνικής Ιστορίας, η συγγραφή του οποίου άρχισε το 2003 επί κυβερνήσεως Σιμήτη και ολοκληρώθηκε το 2006 επί κυβερνήσεως Καραμανλή δεν αποσύρεται προκειμένου να γραφεί εκ νέου , όπως είναι η απαίτηση της Ελληνικής Κοινωνίας, παρά "διορθώνεται" με προσχηματικές δήθεν αλλαγές που δεν αγγίζουν την αρχική του φιλοσοφία.

Ειναι σαφές ότι η Υπουργός Παιδείας, δεν στηρίζει το απαράδεκτο και αντεθνικό σύγγραμμα της κ. Ρεμπούση αλλά τις επιλογές εξωθεσμικών κέντρων των Ξένων Δυνάμεων.

Η διανομή του ιστορικού μυθιστορήματος "ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΩΜΑΤΑ" της Διδως Σωτηρίου που αναφέρεται παραστατικά στις σφαγές των Τούρκων στην Σμύρνη το 1914 μαζί με το Βιβλίο της Ιστορίας σε 12χρονους μαθητές μόνο ως εμπαιγμός μπορεί να εκληφθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ