Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

MIA ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΠΟΡΝΗ

TA ΧΟΝΔΡΟΕΙΔΗ ΨΕΥΔΗ ΤΟΥ ... JEFREY



http://olympia.gr/2009/11/07/

Δύο ήταν οι φράσεις-κλειδιά που έκαναν πάταγο στις προεκλογικές ομιλίες του πρωθυπουργού: Η μία ήταν η ερώτηση, «Πού πήγαν τα λεφτά;», και η άλλη ήταν η κατάφαση, «Υπάρχουν λεφτά!». Βέβαια κανείς μέσα στο προεκλογικό μεθύσι της πράσινης ελπίδας δεν είχε μπει στον κόπο να σχολιάσει ότι αυτές οι δύο φράσεις ήταν αλληλοαναιρούμενες, διότι εφόσον «υπάρχουν λεφτά» αυτά δεν πήγαν πουθενά, απλά ήταν κρυμμένα σε κάποια συρτάρια που μόνο ο κύριος Παπανδρέου γνώριζε. Το μόνο που είχε να κάνει, όταν θα εκλεγόταν πρωθυπουργός, ήταν ν’ ανοίξει αυτά τα μουχλιασμένα συρτάρια, ν’ ανασύρει τα λεφτά που υπήρχαν εκεί μέσα, και να τα μοιράσει στους φτωχούς, όπως απαιτούν τα σοσιαλιστικά ιδεώδη.

Κι επειδή το σύμπαν προτιμά την ελπίδα από την απαισιοδοξία, έφερε τον κύριο Παπανδρέου στην εξουσία πανηγυρικά και του είπε: “Γιώργο, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!”επρόκειτο για ένα πήδημα ζεϊμπέκικου, στο οποίο ο πρωθυπουργός μας έχει καλές επιδόσεις – και γιατί να το κρύψομε άλλωστε; – αλλά για ένα πήδημα στην πράσινη ανάπτυξη, τη νομιμότητα και την πρόοδο της χώρας μας, ένα πήδημα έξω από τον απειλητικό καιάδα της χρεοκοπίας.

Δυστυχώς, όμως, πριν κλείσουν οι εκατό πρώτες ημέρες της νέας κυβέρνησης όλων των Ελλήνων και των μεταναστών στην εξουσία, ο κ. Παπανδρέου “ανακάλυψε” αυτό που εξ’ αρχής γνώριζε, αφού του το είχε πει ο διοικητής της ΤτΕ, κ. Γ. Προβόπουλος στη συνάντηση που είχαν πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ, ότι δηλαδή τα κρατικά ταμεία ήταν άδεια μέχρι τον πάτο. Έτσι ο ΓΑΠ αναγκάστηκε να διαψεύσει το δημοφιλές σλόγκαν του «Λεφτά υπάρχουν!». Καλά, αυτό δε μας ξάφνιασε, το περιμέναμε. Δε θα γκρινιάσω γι’ αυτό. Στην πολιτική μας έχουν συνηθίσει στα ψέματα και δε μας σοκάρουν πια. Είναι το αλατοπίπερο της «Δημοκρατίας», ντε.

Στόχος του σημερινού άρθρου μου δεν είναι να παρελθοντολογώ αλλά να επισημάνω κάποια πράγματα που σαν πολίτης με καίνε: Πού πήγαν τα λεφτά;;; Θα το ψάξετε, κύριε Παπανδρέου; Θα κινήσετε γη και ουρανό για να βρείτε τους κλέφτες και να τους δικάσετε, να κατάσχετε τα κινητά και ακίνητά τους, onshore και offshore, ώστε να επιστρέψει μέρος έστω από τα κλεμμένα στα κρατικά ταμεία;

Εξάλλου, λέτε και ξαναλέτε, εσείς και ο Υπουργός Οικονομίας κ. Παπακωνσταντίνου, ότι έχει καταρρεύσει ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός. Βαρεθήκαμε να το ακούμε αυτό. Όμως δεν ακούσαμε να μας πείτε τι ΑΜΕΣΑ μέτρα θα λάβετε για την αναστύλωσή του. Δεν ακούσαμε ν’ ανακοινώνετε μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής που είναι το προσφιλέστερο σπορ στην Ελλάδα. Προσπαθείτε να μαζέψετε 1 δις (σταγόνα στον ωκεανό!) από «έκτακτες εισφορές κοινωνικής ευθύνης» των 300, όταν οι φοροφυγάδες τρίβουν τα χέρια τους για την άτυπη φορολογική ασυλία που απολαμβάνουν.

Τα τεκμήρια που είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος – ο μόνος – για να πιάσετε τους φοροφυγάδες τα απορρίψατε, λόγω κομματικής αντιπαλότητας προς τη ΝΔ που τα είχε ανακοινώσει προεκλογικά. Να σας θυμίσω τι έλεγε ο κ. Παπακωνσταντίνου προεκλογικά, σε συνέντευξη στο Mega (07/09/2009):

« Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Κύριε Παπακωνσταντίνου συμφωνώ μαζί σας, έτσι λένε όλοι αλλά είναι μια πολύ ωραία φράση της οποίας δεν βλέπω το περιεχόμενο ακόμα. Διότι εδώ καλώς ή κακώς βγήκε ο Καραμανλής προχθές και είπε δέκα συγκεκριμένα πράγματα. Είπε π.χ. θα βάλουμε τεκμήρια διαβίωσης. Θα βάλετε τεκμήρια διαβίωσης;

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Για να κάνουμε τι ακριβώς, κ. Πρετεντέρη;

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Για να πιάσεις την φοροδιαφυγή κ. Παπακωνσταντίνου, πώς θα την πιάσεις την φοροδιαφυγή;

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Την φοροδιαφυγή δεν την πιάνεις με τεκμήρια διαβίωσης, κ. Πρετεντέρη.

Γ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ: Πώς πιάνεται κ. Παπακωνσταντίνου;

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Την φοροδιαφυγή την πιάνεις, πηγαίνοντας για παράδειγμα στους ελεύθερους επαγγελματίες, εκεί όπου υπάρχει φοροδιαφυγή, και αφαιρώντας τα κίνητρα που έχουν στο να μην κόβουν αποδείξεις. Δίνοντας δηλαδή την δυνατότητα στους πελάτες αυτών, είτε είναι γιατροί, είτε είναι δικηγόροι, είτε άλλοι, να έχουν τις αποδείξεις αυτές ως τεκμήριο, άρα αναγκάζοντάς τους να κόβουν αποδείξεις.
Την φοροδιαφυγή επίσης την πιάνεις, πηγαίνοντας σ’ όλους αυτούς τους ελεύθερους επαγγελματίες, εάν και όπου υπάρχει φοροδιαφυγή, διασταυρώνοντας στοιχεία, κάνοντας, αν θέλετε…»


Ωραία, λοιπόν, κύριε Παπακωνσταντίνου, πιάστε τη φοροδιαφυγή με πιο πολιτισμένο και αποτελεσματικό τρόπο, και γεμίστε έτσι τα ταμεία, αντί να ξεζουμίζετε τους φτωχούς με αυξήσεις στους έμμεσους φόρους, στα τέλη κυκλοφορίας, κλπ., κουρεύοντας το αυγό! Αφαιρέστε στους φοροφυγάδες τα κίνητρα που έχουν για να μην κόβουν αποδείξεις! Χα, χα, χα! Δώστε τους τη δυνατότητα να έχουν τις αποδείξεις ως τεκμήριο! Χα, χα, χα! (Ποιος παλιάνθρωπος τους αφαίρεσε αυτή τη δυνατότητα βρε σύντροφοι; Να τον αφορίσουμε αμέσως!)

Και σαν καλός σοσιαλιστής ηγέτης που είστε κύριε Παπανδρέου, παγώσατε και το μέτρο Σουφλιά για τακτοποίηση των ημιυπαίθριων ως… εισπρακτικό! Δηλαδή η αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας δεν είναι εισπρακτικό μέτρο; Οι αυξήσεις στον ειδικό φόρο κατανάλωσης ποτών και τσιγάρων δεν είναι εισπρακτικό μέτρο; Η επαπειλούμενη αύξηση στον ειδικό φόρο της βενζίνης και του πετρελαίου θέρμανσης μήπως είναι πρασινοαναπτυξιακό μέτρο, κυρία Μπιρμπίλη, ώστε να πάψουμε επιτέλους να χρησιμοποιούμε αυτοκίνητα και να ζεσταινόμαστε, εξελισσόμενοι επί το οικολογικότερον; Μήπως εμείς οι αφελείς δεν καταλαβαίνουμε γρι από οικολογία;

Και τι ακριβώς σημαίνει εξάμηνο πάγωμα των ημιυπαίθριων σε μια οικονομία που καταρρέει; Σημαίνει σιωπηρή νομιμοποίηση των ημιυπαίθριων,

χωρίς να πληρώσουν μία; Σημαίνει επιβράβευση των αυθαιρετούντων και παρανομούντων ώστε να τους μιμηθούν και άλλοι; Τι σημαίνει πάγωμα σε μια εποχή που η χώρα μας απειλείται με χρεοκοπία; Είναι δίκαιο αυτό; Είναι σοσιαλιστική αξία η αυθαιρεσία και η παρανομία; Τι κρύβεται πίσω από το προκλητικό πάγωμα ; Δημαγωγία μετά δειλίας; Εξόφληση προεκλογικών υποσχέσεων; Τι ποιο έντιμο θα ήταν οι παρανομούντες να πληρώσουν κάτι, αφού δε θέλετε να προβείτε στην κατεδάφιση των αυθαιρέτων τους;

Ώρες-ώρες αναρωτιέμαι τι μαζοχισμός με δέρνει να συνεχίζω να ψάχνω για λογική μέσα στον παραλογισμό της πολιτικής. Ήδη ανακοινώθηκε η συνέχιση της παρανομίας με κάλυψη για ημιυπαίθριους έως 15% της επιφάνειας του ακινήτου. Και ερωτώ, εγώ η αφελής: προς τι η συνέχιση του εμπαιγμού; Όταν το 1,5 εκατομμύρια των ημιυπαίθριων της επικράτειας έχουν γίνει δωμάτια, γιατί συνεχίζεται η υποκρισία και η πρόσκληση σε παρανομία (δείτε εδώ). Αυξήστε τέλος πάντων στα ίσια το συντελεστή κάλυψης του οικοπέδου κατά 15% για να τελειώνουμε με τα βρώμικα παιχνίδια της ομηρίας των παρανομούντων.

Δυστυχώς έχουμε να κάνουμε με μια δημοκρατία-πόρνη που εκμαυλίζει καθ’ έξη και κατά συρροή τους πολίτες στην εκπόρνευση. Κατά τ’ άλλα, ο κ. Παπανδρέου μπήκε με φόρα και υποσχέσεις για να πατάξει, συν τοις άλλοις, και τη διαφθορά, όπως την είχε “πατάξει” και ο προκάτοχός του, ο αμελέτητος που του παρέδωσε την εξουσία στο πιάτο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ