Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ : Πού συμφωνούμε πού διαφωνούμε



Συμφωνείτε με την απονομή ελληνικής ιθαγένειας στους μετανάστες δεύτερης γενιάς;

Μπακογιάννη: Η αμερικανική νομοθεσία που θέλει όποιο παιδί γεννιέται στις ΗΠΑ να παίρνει αυτοδικαίως την αμερικανική υπηκοότητα δεν μπορεί να ισχύσει στη χώρα μας. Θα κινδυνεύσουμε να καταστούμε χώρα υποδοχής γεννήσεων, με αποτέλεσμα τα όποια προβλήματα μετανάστευσης υπάρχουν, να αυξηθούν ακόμη περισσότερο. Αυτό που θα πρέπει να ισχύσει είναι η κλασική ρήση για αυτούς που μετέχουν της ελληνικής παιδείας. Στα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο και έχουν πολυετή παρουσία στη χώρα μας, ναι, πρέπει να δίνεται ελληνική ιθαγένεια.

ΑΠΟΣΙΩΠΑ ΕΝΤΕΧΝΩΣ Η κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ , ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ

ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Το σχέδιο είναι έτοιμο απο καιρό ... και αποτελεί εισήγηση του "ειδικού συμβούλου" της ΝΤΟΡΑΣ στο Υπουργείου των Εξωτερικών , κ. Κώστα Μπακογιάννη ο οποίος όλως τυχαίως τυγχάνει γιός της

Σαμαράς: Ρωτήστε με καλύτερα πώς θα τους ενσωματώσουμε. Σε όλες τις χώρες που υποδέχονται μετανάστες το μείζον πρόβλημα είναι πώς θα ενσωματώσουν στις κοινωνίες τους τα παιδιά των μεταναστών. Σε μας το πρόβλημα αυτό δεν ετέθη ποτέ. Το μόνο που αναρωτιόμαστε είναι αν θα τους δώσουμε ελληνική ιθαγένεια. Ε, λοιπόν, να τους τη δώσουμε την ελληνική ιθαγένεια. Αλλά πρέπει να τους δώσουμε και ελληνική ταυτότητα. Και γι΄ αυτό δεν βλέπω να γίνεται κάποια σοβαρή συζήτηση, την ίδια στιγμή που η Εργατική κυβέρνηση στη Βρετανία ανακάλυψε τη «βρετανικότητα» εδώ και χρόνια, ενώ στη Γαλλία ο Σαρκοζί δημιουργεί υπουργείο Εθνικής Ταυτότητας ακριβώς γι΄ αυτόν τον λόγο. Βλέπετε πόσο πίσω είμαστε στα θέματα αυτά από τους ευρωπαίους εταίρους μας; Και βλέπετε πόσο ρηχή είναι η προσέγγισή μας ακόμη κι όταν αποφασίζουμε να ασχοληθούμε;.

Πηγή : TO BHMA της ΚΥΡΙΑΚΗΣ [22-11-2009]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ