ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ!
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ: "ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΕΝΑΝ ΤΑΦΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟ
ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟΣ ΟΣΟ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ"!
.
Την μεγάλη και άγνωστη επιθυμία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που αλλάζει και ανατρέπει τα πάντα, φέρνει στη δημοσιότητα το ΣΠΑΕΙ!
Πρόκειται για ένα"κρυφό" όραμα του Μεγάλου Έλληνα Στρατηλάτη, Αρχιστράτηγου των Ελλήνων και Βασιλιά της Μακεδονίας μας, που μέσα στην νεανική καρδιά του σιγόκαιγε πάντα ο σεβασμός και ο θαυμασμός για τον πατέρα του Φίλιππο Β΄, εκείνον που δημιούργησε τον ανίκητο Στρατό των Μακεδόνων, την Φάλαγγα και τις Σάρισσες και μετέβαλε τους Μακεδόνες από φοβισμένους ορεσίβιους στους πιο άφοβους, ανδρείους και μεγαλόψυχους και πολιτισμένους συνάμα στρατιώτες του κόσμου!
Ο Αλέξανδρος, πάντα σε ένα μυστικό μέρος της καρδιάς του, εκτός από την μεγάλη αγάπη στην μητέρα του, κρατούσε και την εικόνα του σπουδαίου, επιτυχημένου και δολοφονημένου πατέρα του, που ένιωθε σαν χρέος του να τιμήσει όσο τίποτα άλλο στον κόσμο, τότε ιδίως που είχε καταφέρει να συντρίψει τους Πέρσες και να προχωρά από νίκη σε νίκη και από κατάκτηση σε κατάκτηση, απελευθέρωντας την ανθρωπότητα από την σκλαβιά, την αμορφωσιά, τη δουλεία και την φτώχεια!
ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΕΡΟ
Την επιθυμία του αυτή καταγράφει ο ιστορικός Διόδωρος Σικελιώτης, αναφέροντας ότι βασιλιάς μας, καθώς πέθανε πρόωρα, δεν είχε προλάβει να πραγματοποιήσει κάποια μεγάλα σχέδιά του, για τα οποία έδινε μάλιστα γραπτές οδηγίες στον Στρατηγό και φίλο του Κρατερό, τον οποίο έστελνε πίσω στη Μακεδονία σαν Αντιβασιλέα του (Επίτροπο), για να αντικαταστήσει τον Επίτροπο Αντίπατρο, πατέρα του Κάσσανδρου και του Ιόλα.
Ο Αντίπατρος είχε πέσει σε δυσμένεια και είχε συνεχείς προστριβές με την βασιλομήτορα Ολυμπιάδα. Ο δε Αντίπατρος του παραπονιόταν με γράμματα για τις συνεχείς παρεμβάσεις της. Και ο Μέγας Αλέξανδρος έλεγε τότε "δεν ξέρει ότι ένα δάκρυ της μάνας μου σβήνει δέκα χιλιάδες τέτοια γράμματα»;
Στο τέλος λοιπόν αποφάσισε να στείλει αντικαταστάτη τον Κρατερό, μαζί με τις γραπτές οδηγίες για τα μεγάλα έργα που θα έκανε για λογαριασμό του. Καθώς όμως ο Κρατερός γύριζε στη Μακεδονία μαζί με χιλιάδες παλαίμαχους που επέστρεφαν σπίτι και ενώ είχε φτάσει ήδη στην Κιλικία, έμαθε ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είχε πεθάνει. Λέγεται δε πως ο Αντίπατρος φοβούμενος πια για τη ζωή του, είχε ήδη στείλει δηλητήριο εναντίον του Αλέξανδρου, το οποίο έριξε στο κρασί του ο οινοχόος Ιόλας, γιος του Αντίπατρου...
Ο Κρατερός μη γνωρίζοντας τα γεγονότα (εάν συνέβησαν έτσι) συμμάχησε τελικά με τον Αντίπατρο κατά των άλλων διαδόχων και μάλιστα νυμφεύθηκε και την κόρη του Αντιπάτρου, την Φίλα.
ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΠΕΛΩΡΙΟΥ ΤΑΦΟΥ
Ένα λοιπόν από τα σχέδια-διαταγές του Μεγαλέξανδρου που δόθηκαν στον Κρατερό, ήταν και αυτό, όπως το καταγράφει ο Διόδωρος:
"Ένας τάφος για τον πατέρα του Φίλιππο ήταν να κατασκευαστεί, ο οποίος θα ήταν τόσο μεγάλος όσο οι μεγαλύτερες πυραμίδες της Αιγύπτου, που ορισμένοι συγκαταλέγουν ανάμεσα στα Επτά Θαύματα του Κόσμου"!
Δηλαδή ο νέος Μεγάλος Τάφος του Φιλίππου, δεν θα ήταν κρυφός και ασημείωτος όπως στις Αιγές (και γι΄ αυτό γλύτωσε την σύληση), αλλά ολοφάνερο Μνημείο σαν τις Πυραμίδες!
Κάτι τέτοιο δείχνει ο εξαιρετικής ποιότητας περίβολος στην Αμφίπολη, με τα λευκά περίτεχνα μάρμαρα Θάσου, ο οποίος μάλιστα ήταν σκεπασμένος με επίσης εξαιρετικής τέχνης και διακόσμησης μαρμάρινες πλάκες με κλίση υδρορροών!
Φυσικά ο κύριος τάφος θα ήταν σφραγισμένος και φρουρούμενος, επειδή ήταν διακριτός και από τον περίβολο και από τον μαρμάρινο βασιλικό λέοντα στην κορυφή...
ΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΑΦΤΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ
Ο Κρατερός, ως πολύ καλός παιδικός φίλος του Μεγαλέξανδρου, που τον βλέπουμε μαζί του να κυνηγούν λιοντάρι στο γνωστό ψηφιδωτό της Πέλλας, ίσως δεν ξέχασε την επιθυμία του Βασιλιά του και ξεκίνησε το έργο, σε μικρότερες από την μεγάλη πυραμίδα διαστάσεις, αλλά και πάλι σε πελώριες για τα ελληνικά και ευρωπαϊκά δεδομένα, χωρίς όμως τελικά να προφτάσει να μεταφέρει τον Φίλιππο από τις Αιγές και ο Μεγάλος Τάφος ή Τάφοι της Αμφίπολης χρησιμοποιήθηκε-αν για να ενταφιαστούν άλλα μέλη της οικογένειας του Αλέξανδρου όπως η Ρωξάνη και ο γιος της Αλέξανδρος Δ΄, που φαίνεται όμως να τάφηκε ή να μεταφέρθηκε στις Αιγές (τάφος δίπλα στου Φιλίππου), ή ο Φίλιππος Αρριδαίος (που είχε οριστεί αυθαίρετα διάδοχος του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ο Κρατερός προστάτης του και έπειτα τον ανέλαβε υπό την προστασία του ο Αντίπατρος και ο Κάσσανδρος), ενώ αργότερα μπορεί να τάφηκε εκεί και ο Φίλιππος Ε΄, ώστε ο τύμβος Καστά να γίνει η Βασιλική "Νεκρόπολη" της Αμφίπολης!
Ίσως πάλι το έργο του μεγάλου νέου Τάφου του Φιλίππου, να το είχε κιόλας αρχίσει ο Μέγας Αλέξανδρος, αναθέτοντάς το ήδη στον Δεινοκράτη, το περίφημο αρχιτέκτονά του που έχτιζε Αλεξάνδρειες! Και τον μόνο ικανό να φέρει εις πέρας τέτοιο τεράστιο έργο...
Φυσικά ο Τάφος του Φιλίππου Β΄ είναι αναντίρρητα στις Αιγές. Αλλά ο Αλέξανδρος ήθελε να φτιάξει έναν πολύ μεγαλύτερο και να μεταφέρει εκεί από τον Τάφο των Αιγών τον πατέρα του!
Είναι άγνωστο εάν επιθυμούσε να μεγαλώσει τον ήδη υπάρχοντα τάφο των Αιγών ή ήθελε να φτιάξει έναν νέο σε άλλο μέρος.
Σε μια τέτοια περίπτωση ίσως δεν υπήρχε καλύτερο και πιο εύκολα προσβάσιμο μέρος από το κεντρικό λιμάνι του, την Αμφίπολη, την οποία γνώριζε ο ίδιος καλά και από την οποία αναχώρησε ο στόλος του για την εκστρατεία κατά των Περσών!
ΟΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ανασκαφής στον λόφο Καστά, ο κυκλικός περίβολος είναι τεράστιος και φτάνει το μισό χιλιόμετρο (497 μέτρα)!
Το ύψος του Τύμβου ξεπερνά τα 30 μέτρα, έχοντας στην κορυφή αυτού του ταφικού κώνου, το μεγάλο μαρμάρινο Λέοντα της Αμφιπόλεως! Που μαρτυρά τάφο Βασιλιά! Άλλωστε ο Φίλιππος πάνω στον θώρακά του έφερε χρυσούς βασιλικούς λέοντες...
ΟΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΥΡΑΜΙΔΩΝ
Η Μεγάλη τώρα Πυραμίδα του Χέοπα στην Αίγυπτο, την οποία ήθελε να ξεπεράσει σαν Βασιλικό Τάφο του πατέρα του Φίλιππου ο Αλέξανδρος, έχει μήκος πλευράς 230,4 μέτρα και ύψος 146,5 μ.
Δηλαδή επί της ουσίας, ο Ταφικός λόφος της Αμφίπολης είναι 5 περίπου φορές μικρότερος της Μεγάλης Πυραμίδας και πάνω από 10 φορές μεγαλύτερος από τον Τάφο των Αιγών!
Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
Όταν λοιπόν πέθανε ο Αλέξανδρος, τις διαταγές προς τον Κρατερό έμαθε ο Περδίκκας, επίσης φίλος του Βασιλιά και επειδή είδε πως απαιτούνταν για όλα μαζί τα σχέδια του Αλέξανδρου υπέρογκα ποσά, θέλησε να τα ματαιώσει, αλλά πάλι δεν τολμούσε μόνος του να πάρει μια τέτοια απόφαση και θέλοντας συνειδησιακά να μη θεωρηθεί προσωπικά υπεύθυνος, έφερε τα 5 μεγάλα σχέδια στη Συνέλευση των Μακεδόνων, όπου η πλειοψηφία αποφάσισε να τα ματαιώσει...
Όμως είναι βέβαιο, ότι κάποιοι θα στεναχωρήθηκαν από αυτή την απόφαση, κάποιοι που αγαπούσαν πραγματικά τον Αλέξανδρο και τον Φίλιππο, όπως ο Ναύαρχος Νέαρχος π.χ., που είχε μεγαλώσει στην Αμφίπολη και την θεωρούσε πατρίδα του! Και είχε μάλιστα πάρει υπό την προστασία του την ανεπίσημη γυναίκα του Αλέξανδρου, τη Βαρσίνη και τον γιο του Αλέξανδρου από εκείνη, τον Ηρακλή! Ή ο Κρατερός που συμμάχησε με τον Αντίπατρο, ή ο Αντίγονος ο Μονόφθαλμος...
Ίσως λοιπόν θέλησαν εκείνοι να φτιάξουν ένα τεράστιο Βασιλικό Τάφο κατά το όραμα του Αλέξανδρου, όπου θα τάφονταν τελικά μέλη της οικογένειας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπως η Ρωξάνη και ο δικός της γιος με τον Αλέξανδρο, ο Αλέξανδρος Δ΄...
Τότε λοιπόν θα μπορούσαν να διαθέσουν χρυσάφι, εργάτες και πλοία στον Δεινοκράτη, που φαίνεται πως άρχισε και ολοκλήρωσε την κατασκευή του Μεγάλου Τάφου της Αμφίπολης, με πολλούς ίσως ταφικούς θαλάμους!
Τις υποθέσεις όμως δικαιώνει μόνο η αρχαιολογική σκαπάνη και ο άθικτος ή άθικτοι ταφικοί θάλαμοι, που όλοι ευχόμαστε να βρεθούν.
Όμως ένα τόσο μεγάλο έργο, μοναδικό στην ελληνική ιστορία, από τη θέληση και το όραμα μόνο ενός πολύ μεγάλου Βασιλιά μπορεί να εξηγηθεί!
ΣΠΑΕΙ
Το διαβάσαμε από το:
http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2014/08/blog-post_625.html#ixzz3ASGwHZfJ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου