Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ : ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΣΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

ΘΡΥΛΟΣ : Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΠΙΖΝΑ ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ 


.
Δεν ξέρουμε αν το έχετε καταλάβει αλλά… τέλειωσε το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου 2014-2015, η περίφημη Super League… ελληνιστί. Διότι όλα τα είχαμε τα βαρύγδουπα ονόματα για το τουρνουά της μπανανίας μας έλειπε.
 .
Τέλειωσε το πρωτάθλημα πριν καν αρχίσει και φυσικά πρωταθλητής είναι ο Ολυμπιακός του Μαρινάκη. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στη διαφορά από τον δεύτερο. 20, 30 βαθμοί; Καθώς και στο αν θα πάρει και το κύπελλο. 
 .
Κι εμείς Ολυμπιακοί είμαστε, αλλά όλο αυτό που συμβαίνει είναι άθλιο. Όχι γιατί υπάρχει μόνιμος πρωταθλητής. Κάθε πρόεδρος έχει δικαίωμα να παίρνει παίκτες και να έχει την καλύτερη ομάδα, έτσι και ο Μαρινάκης. Αυτό που ενοχλεί περισσότερο είναι ότι το ελληνικό πρωτάθλημα δεν θα αλλάξει ποτέ, θα είναι τριτοκοσμικό και θα περιμένουμε πότε να δούμε καμιά πρόκριση της Εθνικής. Όλοι εμείς οι Ολυμπιακοί λοιπόν που από τα γεννοφάσκια μας μετράμε τίτλους δεν ονειρευόμαστε έτσι τον Ολυμπιακό. Και δεν μας αρέσει όλο αυτό το άθλιο κατασκεύασμα που λέγεται Σούπερ Λίγκα. Για πολλούς λόγους κι όχι για τον μόνιμο πρωταθλητή. 





 .
Κατ’ αρχάς είδε κανείς την 11άδα του Θρύλου στο… ντέρμπι με τη νεοφώτιστη Νίκη Βόλου; Έπαιζαν 10 ξένοι και μόλις ένας Έλληνας, ο πιτσιρικάς Διαμαντάκος. Ισπανοί, Σενεγαλέζοι, Κογκολέζοι, Γάλλοι και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε έκαναν παρέλαση στο Καραϊσκάκη, εκεί που μεγαλούργησαν απίθανοι Έλληνες παίκτες. Που είναι οι Έλληνες; Τους πούλησε όλους ο Μαρινάκης γεμίζοντας τα ταμεία του. 15 εκατομμύρια ο Μανωλάς που τον είχε πάρει τζάμπα, 10 εκατομμύρια ο Σάμαρης που τον είχε πάρει με ελάχιστα. 15 εκατ. και βάλε ο Μήτρογλου που τον είχε πάρει με ψίχουλα. 3-4 εκατ. ο Φετφατζίδης και ούτω κάθε εξής. Έχει πουλήσει μια σειρά από παίκτες και μαζί με τα έσοδα από το Τσάμπιονς Λίγκ τα τελευταία χρόνια μπορεί να έχει καθαρίσει με καμιά 100ή εκατομμύρια από την… μεγάλη του αγάπη, τον Ολυμπιακό. 

Ποια πλοία και ποια ναυτιλία λοιπόν; Ο Θρύλος είναι η μεγαλύτερη μπίζνα για τον Μαρινάκη, που όπου βρεθεί διατρανώνει την αγάπη του για τον Πειραιά. Κουραφέξαλα, μια ακόμη δουλειά είναι που του δίνει χρήμα και δόξα. 

Για να μην πούμε για τις πολιτικές προεκτάσεις του θέματος. Πρώτος σε σταυρούς βγήκε στις εκλογές ο Μαρινάκης αφού τον ψήφισε όλη η Θύρα 7 μονοκούκι. 

Από την άλλη έχει μαζέψει μερικούς λεγεωνάριους από παντού και παίζει με τα παιδαρέλια των άλλων χρεοκοπημένων ομάδων για το πρωτάθλημα. Ποιο πρωτάθλημα που έχει γεμίσει τις άλλες ομάδες με δανεικούς; Παιδομάζωμα κανονικό έχει κάνει και μοιράζει παίκτες για να μη γίνει και καμιά στραβή. 

Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός δεν έχει ούτε το μαντήλι του Αλαφούζου να κλάψει, η ΑΕΚ αγωνίζεται στη Β’ Εθνική και ο ΠΑΟΚ περιμένει πότε ο… Κροίσος Σαββίδης θα βάλει το χέρι στην τσέπη. 

Για να μιλήσουμε και για την οικονομική κατάσταση των ΠΑΕ διαβάστε τα εξής: 

Τα συνολικά έσοδα των εταιρειών - ομάδων για την περίοδο 2012 - 2013 ανήλθαν σε 139,12 εκατ., παρουσιάζοντας πτώση της τάξεως του 7,64% σε σχέση με την ποδοσφαιρική περίοδο 2011/2012. 

Τα έξοδα περιορίστηκαν κατά 25,16% στα 138,21 εκατ. Το λειτουργικό αποτέλεσμα, ήταν θετικό μετά από πάρα πολλά χρόνια και διαμορφώθηκε σε 903.000 ευρώ, έναντι λειτουργικής ζημίας 34,06 εκατ. ευρώ το 2011/2012. Τα καθαρά αποτελέσματα προ φόρων, ήταν αρνητικά και ανήλθαν σε 21,48 εκατ. ευρώ, που ωστόσο ήταν μειωμένες κατά 56,20% σε σχέση με το 2011 - 2012). 

Τέλος, το υπόλοιπο ζημιών εις νέον έφτασε τα 219,9 εκατ. ευρώ και ήταν αυξημένες κατά 6,69% σε σχέση με το 2011 - 2012). 

Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι διαθέτουν αρνητικά ίδια κεφάλαια στο σύνολό τους. Τέλος το σύνολο των υποχρεώσεων φτάνει τα 187,41 εκατ. ευρώ και είναι μειωμένα κατά 14,43%. 
.
Όσο για τους θεατές; Όταν στο γήπεδο της μοναδικής εύρωστης ομάδας με τόσους παίκτες πάνε 10.000 με το ζόρι, τότε δεν υπάρχει σωτηρία. Κι όταν το θέαμα είναι χειρότερο κάθε χρονιά δεν έχει νόημα να μιλάνε για ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Στους τυφλούς, λοιπόν, κυβερνάει ο μονόφθαλμος Βαγγέλης Μαρινάκης που βγάζει λεφτά και κάνει κάζο στους υπόλοιπους. Και θα συνεχίσει να κυβερνά και να διεκδικεί κι άλλες εξουσίες όσο η καφρίλα των γηπέδων κάνει κουμάντο.

Από το Antinews 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ