Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΣΟΚΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΠΟΥΤΙΝ ΣΕ ΜΠΑΡΟΖΟ: 

"ΑΝ ΗΘΕΛΑ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΑ ΤΟ ΚΙΕΒΟ ΣΕ 15 ΜΕΡΕΣ"

Το δημοσιοποίησε η La Repubblica και το επιβεβαίωσε το Spiegel




Την ώρα που η κρίση στην Ουκρανία κλιμακώνεται και οι κυβερνητικές δυνάμεις δείχνουν να χάνουν έδαφος έναντι των φιλορώσων ανταρτών, στο πλευρό των οποίων μάχονται και ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, οι ευρωπαίοι εξετάζουν την επιβολή νέων κυρώσεων εις βάρος της Μόσχας.
 
Εν μέσω των πιέσεων που του ασκούνται, ο ρώσος πρόεδρος φαίνεται να περνά στην αντεπίθεση, απειλώντας: «Αν θέλω, παίρνω το Κίεβο σε δύο εβδομάδες». Αυτό τουλάχιστον φέρεται να είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον απερχόμενο πρόεδρο της Κομισιόν Μανουέλ Μπαρόζο.

Την πληροφορία για το περιεχόμενο της συνομιλίας του Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Μανουέλ Μπαρόζο δημοσιοποίησε η ιταλική εφημερίδα La Repubblica και το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, την προειδοποίηση αυτή εξαπέλυσε ο Πούτιν όταν ο Μπαρόζο τον κάλεσε για να του θέσει το ζήτημα των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων που περνούν τα σύνορα με την Ουκρανία.

Ο Μπαρόζο ενημέρωσε για τη συνομιλία αυτή τους ηγέτες της ΕΕ, κατά τη Σύνοδο Κορυφής το περασμένο Σάββατο. Η ενόχληση των ηγετών ήταν έντονη, ειδικά του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον και της γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, ο Κάμερον επέστησε την προσοχή στους συναδέλφους του να μην επαναληφθεί το λάθος απέναντι στους Ναζί το 1938 και να μην αφήσουν τον Πούτιν να γίνει Χίτλερ.

Επιπλέον, η Μέρκελ τόνισε ότι μετά την Ουκρανία, ο Πούτιν ίσως να έχει σχέδια και για τις χώρες της Βαλτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ