ΜΕΓΑ ΟΛΙΣΘΗΜΑ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
"ΛΑΘΟΣ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΑΒΕ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΡΙΔΗ"
Ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ
Στο "δόκανο" του Μακη Βορίδη , ο οποίος ήταν ο αναπληρωτής του Παρωθυπουργού στην Βουλή κατα την συζήτηση της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση , έπεσαν οι οι εγκαθετοι της προπαγανδας των αριστερόφρονων καλαμαράδες όταν αντίκρυσαν τα μανικετόκουμπα του τελευταίου αρχηγού του "ΕΛΛΗΝΙΚΟΎ ΜΕΤΏΠΟΥ"
Από κεκτημένη ταχύτητα τα εξέλαβαν "τον Φοίνικα" ως σύμβολο της Επαναστάσεως τοης 21ης Απριλίου του 1967 και πήταν φωτιά τα προοδευτικά blogs kai ta sosial media από ανατρήσεις "δημοκρατικών πολιτών" που καυτηρίαζαν το γεγονός.
ΌΜΩΣ ΠΛΑΝΩΝΤΑΙ ΠΛΑΝΗΝ ΟΙΚΤΡΑΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΡΟΝΕΣ ΚΑΛΑΜΑΡΑΔΕΣ
ΤΑ ΜΑΝΙΚΕΤΟΚΟΥΜΠΑ ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΥΝ ΤΟΝ "ΦΟΙΝΙΚΑ" , ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ !!! ΚΑΙ ΌΧΙ ΤΟΝ ΦΟΙΝΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ
Τουλάχιστον αυτό βλέπω εγώ στις φωτογραφίες
Τουλάχιστον αυτό βλέπω εγώ στις φωτογραφίες
ΤΙ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ ;
«Εκ
Της Τέφρας Αναγεννώμαι» («από την στάχτη αναγεννιέμαι»). Τα αρχικά
αυτής της ρήσης έφεραν τα πρώτα μετάλλια του Τάγματος του Φοίνικα της
Ελλάδας (1926-1935)... που
απονέμεται μέχρι και σήμερα στους Έλληνες που ανυψώνουν το γόητρο της
Ελλάδας σ’όλο τον κόσμο (καλλιτέχνες, λογοτέχνες, επιστήμονες,
κλπ).
Ένας Φοίνικας υπήρξε το λάβαρο των μεγάλων προσωπικοτήτων της ελληνικής επανάστασης του 1821, μεταξύ των οποίων και του Αλέξανδρου Υψηλάντη, υποδηλώντας την ελπίδα και λαχτάρα των Ελλήνων για αναγέννηση του ελληνικού κράτους.
Ένας Φοίνικας υπήρξε το λάβαρο των μεγάλων προσωπικοτήτων της ελληνικής επανάστασης του 1821, μεταξύ των οποίων και του Αλέξανδρου Υψηλάντη, υποδηλώντας την ελπίδα και λαχτάρα των Ελλήνων για αναγέννηση του ελληνικού κράτους.
Μετά την νικηφόρα λήξη της Επανάστασης, ο Φοίνικας υπήρξε το έμβλημα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους και τα πρώτα νομίσματα που κόπηκαν τότε, από τον Ιωάννη Καποδίστρια, ονομάστηκαν ‘φοίνικες’ και έφεραν τον Φοίνικα στην μια τους όψη. Έτσι, συμβολίστηκε η αναγέννηση του ελληνικού έθνους, μετά τα τετρακόσια σκοτεινά χρόνια της Τουρκικής κατοχής.
Η πατρίδα μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη μ’αυτό το ευγενές μυθικό πουλί που συνδέθηκε με την ανθρώπινη δύναμη και θέληση για αναγέννηση μέσα από τις δυσκολίες και τα εμπόδια. Παρόλο που έχασε κάτι από το γόητρό του όταν χρησιμοποιήθηκε κατά την διάρκεια της δικτατορίας ως σύμβολο της χουντικής κυβέρνησης, δεν έπαψε ποτέ να είναι αγαπημένο σύμβολο του οποίου ο μύθος χάνεται στα βάθη του χρόνου.
Η αρχαιότερη καταγεγραμμένη αναφορά του Φοίνικα μας παραδίδεται από τον Ησίοδο (8ος αιώνας π.Χ.). Ονομάστηκε ‘Φοίνικας’ από την λέξη ‘φοινός’, δηλαδή ‘πορφυρός’ και ο μύθος αναφέρει ότι πρόκειται για ένα πανέμορφο πουλί που μοιάζει με αετό και παγώνι. Κατοικούσε στην Φοινίκη, δίπλα σε μια πηγή στην οποία πλένονταν κάθε μέρα με την αυγή, τραγουδώντας τόσο όμορφα, που ο Ήλιος σταματούσε το άρμα του για να απολαύσει το τραγούδι του. Έτσι, ο Φοίνικας συνδέθηκε με τον Ήλιο και κατ’επέκταση με τον ηλιακό Θεό Απόλλωνα.
Πρόκειται για ένα έξυπνο, σοφό, ευαίσθητο και πανέμορφο πλάσμα, που δεν τρέφεται από πτώματα ούτε πετά εδώ και κει χωρίς λόγο. Κανείς δεν το έχει δει ποτέ να τρώει και μένει πάντα σ’ένα σημείο μέχρι να πεθάνει. Αναφέρεται επίσης ότι τα δάκρυά του είναι λιβάνι και το αίμα του βάλσαμο. Οι πληγές του επουλώνονται αμέσως, εάν τύχει να του επιτεθούν εχθροί, και το δάκρυ του μπορεί να γιατρέψει έναν άνθρωπο αλλά και να προστατέψει από τον θάνατο προσωρινά.
Είναι ένα πλάσμα που έχει την ιδιαίτερη ικανότητα να αναγεννιέται από τις ίδιες του τις στάχτες, αφού έχει πρώτα πεθάνει έχοντας αυτοαναφλεχθεί. Ζει για πολλές εκατοντάδες χρόνια -μέχρι και χιλιετία αναφέρουν κάποιες παραδόσεις- και είναι πάντα μονάχα ένας τη φορά. Έχοντας αυτήν την ικανότητα, είναι ταυτόχρονα θνητός (αφού πεθαίνει) και αθάνατος (αφού αναγεννιέται).
Όταν πλησιάζει η ώρα του να πεθάνει, χτίζει φωλιά από κλαδάκια ιδιαίτερων και ιερών αρωματικών (όπως λιβάνι, μύρο, νάρδο κλπ) την οποία μετά αναφλέγει και καίγεται μαζί της μέχρι να γίνει στάχτες. Μέσα από αυτές τις στάχτες ένας νέος Φοίνικας αναγεννάται, που θα ζήσει όσο και ο παλιός του εαυτός.
Λέγεται επίσης ότι υπήρχε από την αρχή της δημιουργίας του σύμπαντος, πριν ακόμα την γέννηση των Θεών, κι έτσι κατέχει γνώσεις και μυστικά της ζωής που ούτε οι Θεοί δεν γνωρίζουν.
Στο πέρας των αιώνων συνδέθηκε και έγινε σύμβολο της φωτιάς, της Θείας Χάρης, της αρετής, της συμπόνιας, του θανάτου και της αναγέννησης και του Ήλιου που ‘πεθαίνει’ κάθε δειλινό και ‘αναγεννιέται’ κάθε αυγή.
Ο
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΑΧΤΗ ΤΟΥ
Κράτος
χωρίς νόμισμα δεν νοείται!
Αποφασίζει λοιπόν ο Καποδίστριας να κόψει
τα πρώτα Ελληνικά νομίσματα. Σαν βάση έλαβε
τον Φοίνικα. Έκοψε δε ένα νόμισμα ασημένιο
που από τη μια μεριά είχε τον φοίνικα,
δηλαδή το πουλί που ξαναγεννιέται από τη
στάχτη του με ένα σταυρό στο κεφάλι του το
έμβλημα της Ορθοδοξίας και από την άλλη μεριά
τις λέξεις «Κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας.» και δυο φύλα: Ένα
δάφνης και ένα ελιάς..
,
Κάτω από τον φοίνικα υπήρχε ο μισός φοίνικας το πεντάλεπτο, το δίλεπτο και το μονόλεπτο που ήταν χάλκινα, ενώ πάνω από το φοίνικα υπήρχε η Αιγηίς, ίση με 5 φοίνικες με την κουκουβάγια σαν παράσταση, καθώς και άλλο ένα χρυσό που τελικά δεν κόπηκε η Αθηνά, ίση με 20 φοίνικες και επάνω την κεφαλή της Θεάς Αθηνάς.
ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ Η ΕΙΔΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ
.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου