Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

«ΣΚΟΠΙΑΝΟΣ» ΚΑΙ Ο ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΣ




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
 
Μακεδονία, 27 Οκτωβρίου 2014 μ.Χ.



«ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ – «ΣΚΟΠΙΑΝΟΣ» Ο ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΣ
ΙΤΑΛΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ
ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΤΟΥ «ΟΧΙ» ΣΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ



Ο Ιταλός Πρέσβης στα Σκόπια με την Υπουργό Πολιτισμού των Πλαστογράφων (δεξιά όπως βλέπουμε)
με φόντο ένα από τα επίσημα, πιστοποιημένα αντίγραφα των περίφημων ελληνικών ψηφιδωτών της Ραβέννας
στο νέο «Αρχαιολογικό Μουσείο ‘’Μακεδονίας’’», ενώπιον της Σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Σκοπίων


«ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ» ΤΑ ΨΗΦΙΔΩΤΑ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ


   Μεγάλη ιταλική πρόκληση κατά της Ελλάδας και του Βυζαντινού Πολιτισμού μας παραμονές της Επετείου του «ΟΧΙ», από την ιταλική ενέργεια να εκθέσει 25 ακριβή, επίσημα, πιστοποιημένα αντίγραφα των περίφημων βυζαντινών - ελληνικών ψηφιδωτών της Ραβέννας, στο νέο «Αρχαιολογικό Μουσείο ‘’Μακεδονίας’’» των Σκοπίων, από τις 24 Οκτωβρίου 2014 μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2015, διευκολύνοντας έτσι τους πλαστογράφους να σκοπιανοποιήσουν και τον Αυτοκράτορά μας Ιουστινιανό, ακόμη και τα διάσημα ψηφιδωτά του!




Το ψηφιδωτό με τον Αυτοκράτορά μας Ιουστινιανό, πλάι στον τοπικό Επίσκοπο Ραβέννας Μαξιμιανό,
εν μέσω διακόνων και στρατιωτών μας, που κρατούν ασπίδες με το πελώριο ελληνικό μονόγραμμα «Χ – Ρ»


  Τα ψηφιδωτά αυτά καταρχήν δεν είναι ιταλικά, αλλά ελληνικά, έργα της περίφημης βυζαντινής μας ψηφιδογραφίας και κατασκευάσθηκαν με εντολή του Αυτοκράτορά μας Ιουστινιανού, ο οποίος ήταν θρακικής καταγωγής, στη Ραβέννα, το 540 – 547 μ.Χ., ως ευχαριστήριο για την επανάκτηση της ιταλικής πόλης από τους Οστρογότθους, οι οποίοι μάλιστα πρέσβευαν την αίρεση του Αρειανισμού.

  Με την απελευθέρωση της Ραβέννας επανήλθε και πάλι η Ορθοδοξία, η οποία και είναι εμφανέστατη π.χ. στο παραπάνω ψηφιδωτό του Ναού του Αγίου Βιταλίου, τόσο από τα ενδύματα, τα άμφια, τον σταυρό, το θυμιατήρι, την διακόσμηση του Ευαγγελίου και κυρίως από την ασπίδα με το τεράστιο ελληνικό μονόγραμμα «Χ-Ρ», που σημαίνει «Χριστός» και το οποίο μέχρι σήμερα σχηματίζεται με Άγιο Μύρο στους τοίχους όλων των Ιερών Ναών μας, κατά την τελετή των Εγκαινίων τους από Ορθόδοξο Αρχιερέα!



   Επίσης και στο Ναό του Αγίου Απολλιναρίου Ραβέννας και γύρω από τον μεγάλο βυζαντινό ψηφιδωτό σταυρό, αναγράφονται ανάμεσα σε άλλα και οι ελληνικές λέξεις «ΙΧΘΥΣ» και τα γράμματα «Α» και «Ω»!
 

   Εάν λοιπόν τα ψηφιδωτά δεν ήταν ελληνικά ή ο Ιουστινιανός δεν ήταν Έλληνας, ποιος ο λόγος να υπάρχουν ελληνικά ψηφιδωτά γράμματα μέσα στην καρδιά της Ιταλίας;  (Δείτε για τον Ιουστινιανό και http://www.noiazomai.net/autokratores.html )



   Αλλά και στην Κωνσταντινούπολη είχαν κατασκευασθεί παρόμοια μεγαλόπρεπα ψηφιδωτά από τον Ιουστινιανό (πώς ήταν δυνατόν να μην γίνουν εκεί) όπως αναφέρει ο Προκόπιος και μάλιστα στη Χαλκή Πύλη του Παλατιού της Κωνσταντινούπολης. Τα ψηφιδωτά αυτά παρουσίαζαν τον περίφημο επίσης θρακιώτη Στρατηγό του Ιουστινιανού, τον Βελισάριο, να πολεμά Βανδάλους και Γότθους και βεβαίως τον Ιουστινιανό και την Θεοδώρα να τον υποδέχονται μαζί με τη Σύγκλητο σε θριαμβευτική τελετή στην Πόλη.





ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΠΟΛΛΙΝΑΡΙΟΣ ΚΑΙ ΒΙΤΑΛΙΟΣ ΤΗΣ ΡΑΒΕΝΝΑΣ


   Για την ιστορία, οι Άγιος Βιτάλιος και Απολλινάριος συνεορτάζονται στις 23 Ιουλίου από την Ορθόδοξη Εκκλησία μας, ως Ορθόδοξοι Άγιοι μάρτυρες, οι οποίοι μαρτύρησαν εκεί ακριβώς στην Ραβέννα τον 1ο αι. μ.Χ..

  Ειδικότερα, ο Άγιος Απολλινάριος υπήρξε μαθητής του Αποστόλου Πέτρου, τον οποίο και ακολούθησε ως τη Ρώμη, όπου και χειροτονήθηκε από τον ίδιο Επίσκοπος Ραβέννας. Τελώντας με τη δύναμη του Θεού πολλά θαύματα, όπως θεραπεία κωφαλάλου, ακόμη και ανάσταση νεκρού, αξιώθηκε πολλών βασάνων, ταλαιπωριών, διώξεων και κακοποιήσεων έως θανάτου.

   Ο Άγιος Βιτάλιος πάλι, ενθαρρύνοντας κάποιον άλλο Χριστιανό να υπομείνει τα μαρτύρια, συνελήφθη, βασανίστηκε σκληρά και στο τέλος λιθοβολήθηκε με μεγάλες πέτρες και πολύ μανία από τους Ρωμαίους, το 62 μ.Χ..



«ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

ΜΕ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ Ε.Ε.



  Η σχετική μάλιστα πρόσκληση που διανεμήθηκε στα ΜΜΕ των Σκοπίων, 



Η προκλητική πρόσκληση της Ιταλικής Πρεσβείας που αναφέρει τα Σκόπια σαν «Μακεδονία»,υπό την αιγίδα του Ιταλού Πρέσβη και την βαριά σφραγίδα κύρους της Ιταλικής Προεδρίας της Ε.Ε. αναφέρει προκλητικά σαν «Μακεδονία» τα Σκόπια και το Αρχαιολογικό Μουσείο τους και φέρει όχι μόνο την επωνυμία της εκεί Ιταλικής Διπλωματικής Αντιπροσωπείας και το όνομα του Ιταλού Πρέσβη Ernesto Massimo Bellelli, αλλά και την σφραγίδα της Ιταλικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία μετέχει η …Ελλάδα! (Η Ιταλία έχει την Προεδρία της Ε.Ε. από την 1η Ιουλίου μέχρι την 31η Δεκέμβριου 2014)


   Έτσι χάρη στην όλη Έκθεση των Ψηφιδωτών της Ραβέννας στα Σκόπια, που γίνεται στα πλαίσια προβολής της Ιταλικής Προεδρίας της Ε.Ε., αλλά και της Εβδομάδας Ιταλικής Γλώσσας (;), φαίνεται ότι και η Ελλάδα, ως συμμετέχουσα στην Ε.Ε.,  συμπορεύεται με την προπαγάνδα των Σκοπίων και την Σκοπιανοποίηση του Ιουστινιανού…


«ΣΚΟΠΙΑΝΟΣ» Ο ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΣ…



Ο Ιταλός Πρέσβης στα Σκόπια Ernesto Massimo Bellelli (1) και η Σκοπιανή Υπουργός Πολιτισμού
της «Δημοκρατίας ‘’Μακεδονίας’’» Elizabeta Kanceska Milevsca (2) μπροστά στον «Σκοπιανό» Ιουστινιανό,
στο Αρχαιολογικό Μουσείο της …«Μακεδονίας»

Προκλητική επίσης υπήρξε και η επισήμανση της Ιταλικής Πρεσβείας ότι «για πρώτη φορά τα Σκόπια θα έχουν την ευκαιρία να δουν τα 25 πιο πολυβραβευμένα έργα, που τελικά έφτασαν στην πατρίδα του Ιουστινιανού»! Υπονοώντας σαφώς ότι ο Ιουστινιανός ήταν «Μακεδόνας» και άρα και «Μακεδονικά» τα ψηφιδωτά της Ραβέννας!  Και ας γεννήθηκε στα μέρη εκείνα το 482 μ.Χ.,  όταν ακόμη δεν είχαν καν κατέβει οι Σλάβοι! (Δείτε για τον Ιουστινιανό και http://www.noiazomai.net/autokratores.html )



   Η δε Θεοδώρα, που παρουσιάζεται σε άλλο ψηφιδωτό (αρχική φωτογραφία), η σύζυγος του Ιουστινιανού και υποδειγματική και προσιτή Αυτοκράτειρα, ήταν Ελληνίδα της Κύπρου μας! Και τολμούν και φωτογραφίζονται μπροστά της οι σφετεριστές της Ελληνικότητάς μας μαζί με τον Ιταλό Πρέσβη στα Σκόπια που καμαρώνει για την ιστορική επιτυχία του…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ