Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

O MΟΝΑΔΙΚΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ... ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ


Ανοιξε φτερά η Olympic Air
Θυγατρική της ΟΑ, με τον τίτλο «Μακεδονικές Αερογραμμές», ανακοίνωσε ο Βγενόπουλος


Eurokinissi
«Δεν είμαστε ιδιοκτήτες του ονόματος της Ολυμπιακής αλλά διαχειριστές» είπε ο Ανδρέας Βγενόπουλος
Αθήνα

Πρώτη επίσημη πτήση για την Olympic Air σήμερα Πέμπτη (1/10/2009)

Την πρώτη της επίσημη πτήση πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης η Olympic Air, με ένα Airbus 320 και προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Στη διάρκεια της τελετής που ακολούθησε, ο πρόεδρος της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος ανακοίνωσε ότι έχει κατοχυρώσει τον τίτλο «Μακεδονικές Αερογραμμές», που σύντομα θα λειτουργήσουν ως θυγατρική της Olympic Air. Η ανακοίνωση του κ. Βγενόπουλου δημιούργησε αίσθηση, καθώς -όπως είναι γνωστό- με τον τίτλο «MAT-Macedonian Airlines» λειτουργεί η κρατική αεροπορική εταιρία της ΠΓΔΜ.
Από το αεροδρόμιο «Μακεδονία», ο Ανδρέας Βγενόπουλος δήλωσε ότι η MIG έχει στην κατοχή της κατοχυρωμένο διεθνώς σήμα με τον τίτλο «Μακεδονικές Αερογραμμές». «Έχουμε πάρει τον κωδικούς και κενείς δεν μπορεί να πετάξει με αυτό το όνομα» υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος της MIG τόνισε ότι θα δημιουργηθεί θυγατρική εταιρία της Olympic Air με έδρα τη Θεσσαλονίκη και με την ονομασία «Μακεδονικές Αερογραμμές», προκειμένου να καλυφθούν οι επιχειρηματικές και τουριστικές ανάγκες της περιοχής. Η νέα εταιρία θα πετάξει σε λίγους μήνες, όπως είπε.

Σημείωσε, δε, ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχει συνάντηση με φορείς της Β.Ελλάδος, προκειμένου να συζητήσουν διαδικαστικά θέματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτες πτήσεις που θα κάνει η νέα εταιρία θα είναι προς Γερμανία και Αμστερνταμ.

Η πρώτη πτήση στη Θεσσαλονίκη




Νωρίτερα, ένα Airbus 320 με κυβερνήτη τον Σωτήρη Καλογήρου, διευθυντή πτητικής εκμετάλλευσης της Olympic Air, πραγματοποίησε την πρώτη πτήση προς Θεσσαλονίκη, στα χνάρια της αντίστοιχης πρώτης πτήσης που έκανε πριν από μισό και πλέον αιώνα η Ολυμπιακή του Αριστοτέλη Ωνάση. Στο αεροσκάφος επέβαιναν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της MIG, τα στελέχη της εταιρίας και δημοσιογράφοι. Πριν από την αναχώρηση της πτήσης έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός, χοροστατούντος του μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαου. Κατά την τελετή έναρξης των πτήσεων της ΟΑ, ο κ. Βγενόπουλος χαρακτήρισε ιστορική και συγκινητική τη σημερινή μέρα, σημειώνοντας ότι σε αυτή τη χώρα όταν οργανωθούμε και δουλέψουμε, μπορούμε. Ο πρόεδρος της MIG χαρακτήρισε μοναδικό επίτευγμα στον τομέα των αερομεταφορών το γεγονός ότι μέσα σε λίγους μήνες κατορθώθηκε να στηθεί, να λειτουργήσει και να πετάξει η νέα εταιρία και σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλη συμπαράσταση του κόσμου «που μας δίνει δύναμη να προωθήσουμε το έργο μας». Ο κ. Βγενόπουλος επισήμανε ότι «δεν είμαστε ιδιοκτήτες του ονόματος της Ολυμπιακής αλλά διαχειριστές. Το όνομα ανήκει στους Έλληνες». Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο πρόεδρος της MIG δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συμμετοχής του Δημοσίου στην ΟΑ, ωστόσο, τόνισε: «Θα υλοποιήσουμε το σχέδιό μας είτε μπει το Δημόσιο, είτε όχι». Ο Ανδρέας Βγενόπουλος αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με την αντιπαράθεση με την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά άφησε εκ νέου αιχμές, επισημαίνοντας πως η ΟΑ θέλει υγιή ανταγωνισμό χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις από οικογενειακούς φίλους, συγγενείς και άλλους. Εν συνεχεία, ο διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου «Ελ.Βενιζέλος» Γιάννης Παράσχης τόνισε ότι η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή, η σημαντικότερη μετά την έναρξη λειτουργία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Κανείς δεν περίμενε η Ολυμπιακή να εξυγιανθεί, και, απελευθερωμένη από χρέη και παθογένειες, να αρχίσει το νέο της έργο. Πρόσθεσε, επίσης, ότι η ΟΑ έχει το νεώτερο στόλο της Ευρώπης και ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή επιτυχία. Στη συνέχεια ο κ. Βγενόπουλος μαζί με τον κ. Παράσχη έδεσαν τις δύο κορδέλες ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις και ευχήθηκαν καλές πτήσεις στη νέα εταιρία.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ