Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

ΣΗΚΩΣΑΝ ΤΑ ΜΑΝΙΚΙΑ ...


Ξεκινά να στέλνει λογαριασμούς ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός





Στόχος να εισπραχθούν έσοδα που έχουν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό και να περιοριστεί το έλλειμμα

Μετά την προεκλογική φορολογική «χαλάρωση» ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός παίρνει και πάλι μπροστά με στόχο να εισπραχθεί μέρος έστω των εσόδων που έχουν προβλεφθεί στον εφετινό προϋπολογισμό και να περιοριστεί το τεράστιο έλλειμμα που αναμένεται να ξεπεράσει στο τέλος του έτους το 8%.

Ο λογαριασμός της Εφορίας θα σταλεί σε περίπου 3.500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων, σε περίπου 5.500.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, σε 10.000 κατόχους σκαφών αναψυχής, ενώ στο φορολογικό στόχαστρο θα βρεθούν και όσοι παίζουν λαχεία και τυχερά παιχνίδια, αφού τα κέρδη τους θα φορολογούνται με συντελεστή 10% από το πρώτο ευρώ. Ο νέος υπουργός Οικονομικών κ. Γ.Παπακωνσταντίνου και ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδης περιμένουν τις επόμενες ημέρες να ενημερωθούν από τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Καραγεώργη Σερβίας, αλλά και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για το ύψος της «μαύρης τρύπας» των εσόδων, καθώς και για την προοπτική αύξησης των εσόδων από τα μέτρα που είχε θεσπίσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Χθες ο απελθών υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Ι. Παπαθανασίου ανέφερε κατά τη διάρκεια της παράδοσης- παραλαβής του υπουργείου μια σειρά φοροεισπρακτικών μέτρων που βαρύνουν ιδιοκτήτες ακινήτων, αυτοκινήτων, σκαφών αναψυχής κ.ά. Συγκεκριμένα, το επόμενο διάστημα και εφόσον δεν υπάρξει κάποιο νομοσχέδιο που να καταργεί ή να βελτιώνει τις υφιστάμενες διατάξεις , πρόκειται να επιβληθεί ετήσιος ειδικός φόρος στα επιβατικά αυτοκίνητα και σε μοτοσικλέτες υψηλού κυβισμού (άνω των 1.929 κ.εκ.), να καταργηθεί το αφορολόγητο όριο στα κέρδη από λαχεία, λαχειοφόρες αγορές, κληρώσεις και στοιχήματα, να ολοκληρωθεί η αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων της έκτακτης εισφοράς- της οποίας εκκρεμεί η συνταγματικότητα στα δικαστήρια-, να σταλούν σε εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων τα εκκαθαριστικά ΕΤΑΚ για το 2009 με το νέο αφορολόγητο που επιβαρύνει περισσότερο τους άγαμους κτλ.

Παράλληλα, θα σταλούν τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας για τα σκάφη αναψυχής άνω των 10 μέτρων και για τα ιστιοπλοϊκά άνω των 15 μέτρων, καθώς και η έκτακτη εισφορά στους παραπάνω ιδιοκτήτες. Επίσης, αυξημένα έσοδα αναμένει το κράτος από την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στη βενζίνη, που αντιστοιχεί περίπου σε 6 λεπτά ανά λίτρο, επί της λιανικής τιμής και την αύξηση των τελών συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας και την επιβολή τέλους 12% επί της αξίας του χρόνου ομιλίας στα καρτοκινητά.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αναμένεται εντός των επομένων ημερών να βάλει μπροστά τις μηχανές έκδοσης των νέων εκκαθαριστικών ΕΤΑΚ για το 2009 προκειμένου να πληρωθεί τουλάχιστον η πρώτη δόση του φόρου ακίνητης περιουσίας μέσα στο τρέχον έτος.

Σε ό,τι αφορά τον φοροελεγκτικό μηχανισμό, είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ). Πάντως, η ΥΠΕΕ το εννεάμηνο Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου 2009 επέβαλε πρόστιμα αυξημένα κατά 27% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009. Ωστόσο τα πρόστιμα αυτά στις περισσότερες περιπτώσεις «λιμνάζουν» στις εφορίες και καθυστερούν να επιβληθούν και, το σημαντικότερο, να πληρωθούν.

Πηγή : Το ΒHMA


Δεν υπάρχουν σχόλια:

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ