Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

ANΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΩΣ ΥΠΟΣΧΕΘΕΝΤΑ ... ή κατά το κοινώς λεγόμενο «ΣΤΡΙΒΟΥΝ ΔΙΑ ΤΟΥ ΑΡΡΑΒΩΝΟΣ»


Οι θεσμοί κοστίζουν φθηνότερα

Οσοι από τους νέους υπουργούς έψαχναν τους λόγους για τους οποίους ο Κ. Καραμανλής προκήρυξε πρόωρες εκλογές ενώ ήταν σίγουρος ότι θα τις χάσει, τους βρήκαν μόλις ήρθαν σε επαφή με την πραγματικότητα:

Η πιεστική ανάγκη για δανεισμό, η απογείωση του ελλείμματος στο 12% (με τα λόγια του κ. Προβόπουλου), η εκτίναξη της πραγματικής ανεργίας στο 15% (με τα στοιχεία της ΓΣΣΕ) και οι αυστηρές συστάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης για πολιτικές λιτότητας συνθέτουν ένα εφιαλτικό σκηνικό για μια κυβέρνηση.

Αυτή την εικόνα έδωσαν κορυφαίοι υπουργοί στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή. Μάλιστα, ένας απ' αυτούς παραδέχεται ανοιχτά στην «Κ.Ε.»: «Είναι αμφίβολο αν θα μπορέσουμε να κάνουμε πολλά πράγματα στην οικονομία - γι' αυτό και στη Βουλή δόθηκε έμφαση στα θεσμικά ζητήματα που δεν έχουν κόστος».

Πράγματι, το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός εστιάζει στα ζητήματα της διαφάνειας, της διαφθοράς, του εκσυγχρονισμού του κράτους και του πολιτικού συστήματος, είναι μεν ένδειξη του ενδιαφέροντός του για τα συγκεκριμένα πεδία, αλλά πιθανότατα αποτελεί ταυτοχρόνως και μια υποχρεωτική επιλογή, αφού, όπως είπε στις προγραμματικές δηλώσεις του, «η χώρα είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Στο μέγαρο Μαξίμου, πάντως, εκτιμούν ότι το θετικό κλίμα για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά μπορεί να διατηρηθεί για αρκετό διάστημα εάν προωθηθούν πολιτικές με επικοινωνιακό συμβολισμό σε μέτωπα όπου η προηγούμενη κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς και οι συμπεριφορές στελεχών της πλήγωσαν την κοινωνία και τον απλό πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ