Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

ANTANT KATA EΛΛΑΔΟΣ του ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΡΠΜΗ



Παρουσίαση του βιβλίου «Αντάντ κατά Ελλάδος»


19.10.2009: Μεγάλη η προσέλευση του κοινού στην παρουσίαση του βιβλίου «Αντάντ κατά Ελλάδος» του Κώστα Μπαρμπή.


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη προσέλευση κοινού η παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Μπαρμπή «Αντάντ κατά Ελλάδος» στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιώς, την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν οι εφημερίδες «Εν Πειραιεί» και «Ελεύθερος Κόσμος».
Πρώτος μίλησε ο εκδότης της «Εν Πειραιεί» Μιχάλης Χάνδακας, ο οποίος επαίνεσε τον Κώστα Μπαρμπή για το συνολικό συγγραφικό του έργο και την παρρησία που τον διακρίνει στην ανάδειξη κρίσιμων πτυχών της Ελληνικής ιστορίας. «Έχουν δικαίωμα οι Έλληνες να μάθουν την ιστορία τους, επεσήμανε ο κ. Χάνδακας, και τα βιβλία του Κώστα Μπαρμπή συμβάλουν σε αυτή την κατεύθυνση».

19.10.2009: Μιχάλης Χάνδακας, Χρήστος Χαρίτος, Κώστας Μπαρμπής και Δημήτρης Ζαφειρόπουλος (από αριστερά προς δεξιά).

Κατόπιν τον λόγο πήρε ο πολιτευτής του ΛΑ.Ο.Σ. στην Α’ Πειραιώς Χρήστος Χαρίτος, ο οποίος αναφέρθηκε στις ιδεολογικές και πολιτικές προεκτάσεις του βιβλίου. Ο κ. Χαρίτος ανέλυσε την εθνική πολιτική του Βασιλέως Κωνσταντίνου προ του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και την ανάγκη να εμβαθύνουμε στα γεγονότα χωρίς παρωπίδες. Παράλληλα, ανέλυσε τα Νοεμβριανά του 1916 και την απαράδεκτη ενέργεια του Βενιζέλου να στείλει ξένα στρατεύματα στον Πειραιά και την Αθήνα προκειμένου να καταλάβει την εξουσία. «Η Δεξιά παράταξη δημιουργήθηκε μετά τα Νοεμβριανά και είχε σαφή εθνικά, λαϊκά, ριζοσπαστικά και κινηματικά χαρακτηριστικά», κατέληξε ο κ. Χαρίτος.
Τέλος, μίλησε ο Κώστα Μπαρμπής, ο οποίος εξιστόρησε όλα τα ιστορικά γεγονότα της εποχής και την ιδεολογική μονομέρεια που χαρακτηρίζει έως σήμερα την καταγραφή τους. Ο κ. Μπαρμπής στηλίτευσε «την πολιτική του Βενιζέλου, από τις ευθύνες του για τον εθνικό διχασμό έως την Μικρασιατική καταστροφή, ευθύνες που ποτέ δεν ανέλαβε». Επιπλέον, πέρασε μία πολιτική αγιοποίηση, «η οποία φθάνει ως την ονομασία του αεροδρομίου Αθηνών σε Ελ. Βενιζέλος αντί Μεγάλου Αλεξάνδρου, Πλάτωνος ή Αριστοτέλους».
Την εκδήλωση συντόνισε ο εκδότης του «Ελεύθερου Κόσμου» και του βιβλίου Δημήτρης Ζαφειρόπουλος, ο οποίος με την σειρά του τόνισε την ανάγκη να γίνονται ιδεολογικές συζητήσεις και ότι πρέπει να σπάσει η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς στην Ελλάδα. Επαίνεσε επίσης τον κ. Μπαρμπή, «που δεν φοβάται να μιλήσει για δύσκολα θέματα της ιστορίας μας, με βάση ανέκδοτο υλικό, που πολλές φορές βλέπει για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας».
Την συζήτηση τίμησαν με την παρουσία τους ο ηθοποιός Κώστας Πρέκας, οι δημοσιογράφοι Γιάννης Κανατσέλης, Σταύρος Καραμπερόπουλος
, Νίκος Χιδίρογλου και Λένα Λιβανός, ο Γιάννης Γιαννάκενας των εκδόσεων «Πελασγός», ο πρώην διευθυντής του δημοτικού ραδιοφώνου Πειραιώς Δημήτρης Κρητικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ