Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

ΘΡΑΣΥΤΑΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ - ΥΠΟΠΤΗ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ : Ο "ΟΗΕ" ψάχνει για "Μακεδονική μειονότητα" στην Ελλάδα !!!


*****

ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΝΙΟ "ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ" ...


Η ανεξάρτητη εμπειρογνώμονας των Ηνωμένων Εθνών (φωτο) για θέματα μειονοτήτων κυρία Γκέι Μακντούγκαλ, μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας της στην Αθήνα, τη Μακεδονία και τη Θράκη, επικαλέστηκε «τη ζωντανή διαμάχη για την ύπαρξη μειονότητας στην περιοχή της Φλώρινας» για να αιτιολογήσει την παρουσία της εκεί. Τον προσεχή Μάρτιο πρόκειται να υποβάλει έκθεση στο Συμβούλιο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του ΟΗΕ και έως τότε θα έχει προχωρήσει σε συστάσεις προς την ελληνική κυβέρνηση με βάση τα ευρήματά της. Η Αμερικανίδα εμπειρογνώμονας ήταν εξαιρετικά προσεκτική στις διατυπώσεις της κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες, εξήρε πολλές φορές τη συνεργασία της με την κυβέρνηση και απέφυγε να απαντήσει ευθέως και με σαφήνεια στις περισσότερες ερωτήσεις που δέχθηκε. Δεν είπε, δηλαδή, εάν αποδέχεται το γεγονός ότι η ελληνική Πολιτεία αναγνωρίζει την ύπαρξη μίας μόνο μειονότητας, της μουσουλμανικής, ούτε εξήγησε για ποιο λόγο επέλεξε να επισκεφθεί τη Φλώρινα και όχι, για παράδειγμα, την Πελοπόννησο ή την Κρήτη. Μόνο ως απλή σύμπτωση μπορεί να εκληφθεί η αγωνία του ΟΗΕ να διερευνήσει την ύπαρξη «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα λίγο πριν από την εκδήλωση της κυοφορούμενης πρωτοβουλίας για την άρση του αδιεξόδου στο Σκοπιανό και στον απόηχο της τελευταίας πρότασης Νίμιτς, η οποία αναφέρεται σε «μακεδονική γλώσσα και εθνικότητα».

Η Ελληνίδα Υπουργός των Εξωτερικών "καθεύδει" ...
Από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δεν υπήρξε κανένα σχόλιο, χωρίς αυτό να σημαίνει -σύμφωνα με διπλωματικές πηγές- ότι δεν διαπιστώνεται η συστηματικότητα με την οποία αναμοχλεύεται το μειονοτικό το τελευταίο διάστημα, και μάλιστα η αναβάθμιση του επιπέδου στο οποίο συζητείται.

Το ατόπημα (;) της απαντητικής επιστολής Καραμανλή προς Γκρουέφσκι.
ΕΝ ΣΕΡΡΑΙΣ: ΟΙ "ΦΑΝΦΆΡΕΣ" ΚΑΙ Η ΑΝΙΣΤΌΡΗΤΗ ΓΚΆΦΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΉ
Γίνεται πλέον σαφές ότι η απάντηση Καραμανλή προς τον Γκρουέφσκι άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Πάτησε την πεπονόφλουδα ο Έλληνας πρωθυπουργός (;) και απάντησε στον Γκρουέφσκι ότι "δεν υπάρχει μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα" αναγνωρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς την ... ύπαρξη "Μακεδονικού Έθνους" . Διότι για τον κοινό νου η ύπαρξη "μειονότητας" προϋποθέτει την ύπαρξη Έθνους".

Το μεγάλο ερώτημα για μας τους Μακεδόνες είναι ένα το εξής απλό :
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ - ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ - ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ