Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

ΜΑΘΙΟΥ ΝΙΜΙΤΣ : Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΨΕΥΤΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ


Ο μεσολαβητής προτείνει την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» με παραλλαγές ως τελική ονομασία των Σκοπίων και εισηγείται να μπορούν να χρησιμοποιούν και οι δύο χώρες τη «μακεδονική εθνότητα» και τη «μακεδονική γλώσσα».

Η παρουσίαση της πρότασης "εξόργισε" τον Ελληνα αντιπρόσωπο, Αδαμάντιο Βασιλάκη, ο οποίος στράφηκε και είπε στον κ. Νίμιτς ότι «θέτει την αξιοπιστία του υπό αμφισβήτηση». Αλλοι διπλωμάτες χαρακτήρισαν , σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, ως λάθος την κίνηση του μεσολαβητή, ο οποίος φαίνεται ότι αποδέχτηκε αμερικανική συμβουλή για να εισαγάγει τους νέους όρους στη διαπραγμάτευση. ( Συμβουλή ή Εντολή ; )

Ο Ελληνας πρέσβης έκανε γνωστές τις ελληνικές αντιδράσεις για τις νέες ιδέες που παρουσίασε ο κ। Νίμιτς, τονίζοντας πως «πρέπει να σκεφτεί ότι η προκλητικότητα των Σκοπίων είναι κάτι που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη.Η ελληνική πλευρά, συνέχισε, μέχρι σήμερα «έχει τηρήσει στάση αναμονής, επιδιώκοντας να βρούμε μία φιλική λύση».

Ο κ. Νίμιτς αναφέρει, επίσης, στο κείμενο της Δέσμης Ιδεών ότι η Ελλάδα πρέπει να υποστηρίξει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ενωση। Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση του κ। Βασιλάκη με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν κι Μουν, τονίστηκε η δυσαρέσκεια της Ελλάδας και η απόφασή της «να μην κάνει πίσω», ιδιαίτερα στο θέμα του αλυτρωτισμού.
Μάλιστα κύριοι,
ακόμη είμαστε " σε στάση αναμονής", ακόμη "εκφράζουμε την δυσαρέσκειά μας" ...
Η Ελληνική πολιτική και πολειτιακή ηγεσία, "τα γιουσουφάκια" των Αμερικάνων ακόμη εκλιπαρεί τον ανεκδιήγητο Μάθιου Νίμιτς " ότι πρέπει να σκεφθεί και να λάβει σοβαρά υπ' όψιν την προκλητικότητα των Σκοπίων", όταν οι Σκοπιανοί θέτουν ακόμηθέμα απόδοσης των "περιουσιών τους" στη Ελλάδα.
Το δράμα του Καραμανλή και της Μπακογιάννη ( οι οποίοι θα υπέγραφαν "με χέρια και με πόδια" συμφωνία με το όνομα το Νεα Μακεδονία ) είναι ότι τους δεν βοηθάει ο Γκρουέφσκι να πουλήσουν την "Μακεδονία", με την αδιαλαξία του στην αποδοχή της σύνθετης διπλής ονομασίας.

Ακούστε τι ισχυρίζεται ο Αντώνης Σαμαράς για την αποδοχή χρήσης σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό, όπως επιδιώκει η ελληνική πλευρά :
*****
Μήπως διαφωνείτε ;
*****

Δεν υπάρχουν σχόλια:

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ