Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

 ΦΟΡΟΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΣΩ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ



Ενα αποκαλυπτικό θέμα για το πως λειτουργεί η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα, ακόμη και από εκείνους που ασκούν πολλές φορές σκληρή κριτική στο κράτος, αποκαλύπει το Εθνος της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, για μία συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου στις 16 Δεκεμβρίου στην Ξάνθη, όπως δημοσιοποιήθηκε μέσω της “Διαύγειας”, ο τραγουδιστής πληρώθηκε για τη συμμετοχή του, μέσω… Βουλγαρίας και οι κρατήσεις δεν ξεπέρασαν τα 17 ευρώ! Η καθαρή αμοιβή του καλλιτέχνη ήταν 16.500 ευρώ!

Η υπόθεση απασχόλησε το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξάνθης, καθώς τέθηκε ως ερώτηση από την αντιπολίτευση, ενώ οι υπεύθυνοι του δήμου ζήτησαν να ελεγχθεί η νομιμότητα της διαδικασίας.

Ο υπεύθυνος του καλλιτεχνικού γραφείου του τραγουδιστή κ. Πατσέλας, μιλώντας στο Mega, υποστηρίζει πως “ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου δεν γνώριζε τίποτα για το οικονομικό. Ο Βασίλης δεν ανακατεύεται με τα οικονομικά του.”

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το «Έθνος», δεδομένου ότι η εταιρία βρισκόταν στο άλλο κράτος μέλος της ΕΕ, από την αμοιβή των 16.500 ευρώ έγιναν κρατήσεις μόνο 17 ευρώ και έτσι αποδόθηκαν 16.483 ευρώ. Αντιθέτως, σε περίπτωση που το νομικό πρόσωπο βρισκόταν στην Ελλάδα, η σχετική νομοθεσία προβλέπει κράτηση από το Δήμο ως φόρου το 20% του ποσού, τουτέστιν 3.300 ευρώ τα οποία καταβάλλονται απευθείας στην εφορία.

«Εμείς δεν επιλέγουμε εταιρίες ή μάνατζερ, επιλέγουμε καλλιτέχνες. Με αυτούς συνεργάζεται ο Β. Παπακωνσταντίνου και είναι απολύτως νόμιμο» δήλωσε -σύμφωνα με το «Έθνος»- ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού. 

Ημερησία


 Πηγή:www.dimokratiki.gr

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ