Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2009

H ΑΞΙΟΤΙΜΗ κ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ


SΙΕΜΕΝS : Το ακριβό κομπιούτερ και η Μπακογιάννη

Ο εξοπλισμός που αγόρασε η Ντόρα Μπακογιάννη από τη Siemens και η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Τζωρτζ Μπους στη Γερμανία είναι τα δυο θέματα της σημερινής επισκόπησης του γερμανικού τύπου.

Με την ευκαιρία της παρουσίας της υπουργού εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Ντόρας Μπακογιάννη, στο Μόναχο, αναδημοσιεύουμε από τη DEUTSCHE WELLE είδηση που δημοσιεύτηκε στις 12.06.2008, για να αποδειχτεί για άλλη μια φορά περίτρανα ότι η εντιμότητα των πολιτικών αποτελεί, ίσως, ένα από τα πιο σημαντικά όπλα στην αποτελεσματική άσκηση της εξωτερικής πολιτικής μιας χώρας, σε μια περίοδο που οι ισχυροί του κόσμου χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο τη μέθοδο του εκβιασμού εναντίον διεφθαρμένων πολιτικών, για να προωθήσουν τα δικά τους συμφέροντα.

«Ακριβό κομπιούτερ» τιτλοφορεί το ρεπορτάζ της η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου αναφερόμενη στην παραίτηση του συνεργάτη της υπουργού εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη εξαιτίας της μη έγκαιρης αποπληρωμής τηλεφωνικού κέντρου από τη Siemens. Η εφημερίδα σημειώνει:
«Σαν υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας η Ντόρα Μπακογιάννη έχει να ασχοληθεί με τα μεγάλα πολιτικά θέματα. Με τη διαιρεμένη Κύπρο και ‘το τελευταίο τείχος της Ευρώπης’ με τις δύσκολες σχέσεις με τη γειτονική Μακεδονία ή με την κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο. Για μικροπράγματα δεν της μένει χρόνος, αλλά τώρα έχει και αυτά. Κομπιούτερ και τηλεφωνικός εξοπλισμός, αξίας 7.000 ευρώ από τη Siemens για το εκλογικό της κέντρο, έμειναν απλήρωτα για ένα χρόνο σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Καθημερινή. 7.000 ευρώ δεν είναι κανένα μεγάλο ποσό, αλλά αρκετά μεγάλο για να δημιουργήσει προβλήματα στην υπουργό εξωτερικών, στο πρώτο τη τάξει μέλος της κυβέρνησης ενός κράτους μέλους της ΕΕ, σε σχέση με τα ‘μαύρα ταμεία’ της Siemens. O επικεφαλής του γραφείου της, ένας έμπιστος συνεργάτης της Μπακογιάννη, ανέλαβε την ευθύνη για τους απλήρωτους λογαριασμούς. Η Μπακογιάννη δεν θέλησε να πάρει θέση για το περιστατικό. Το γραφείο της μετά από ερώτηση της Süddeutsche Zeitung απάντησε ότι δεν υπάρχει καμία σχέση με τα μαύρα ταμεία της Siemens. Για τις συσκευές υπάρχουν αποδείξεις και σε περιπτώσεις διαφθοράς σπάνια υπάρχουν ανάλογα χαρτιά.»
Στη συνέχεια η εφημερίδα αναφέρεται και στον εξοπλισμό που αγόρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αξίας 137.000 ευρώ. Στην τελευταία δόση που πλήρωσε ο βουλευτής ύψους 43.850 ευρώ πρέπει να περιλαμβάνονται και τα 7.000 ευρώ για τις συσκευές στο γραφείο της Μπακογιάννη. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι η δόση πληρώθηκε λίγες μέρες μετά που η εισαγγελία της Αθήνας έκανε έρευνες στη Siemens. Και η εφημερίδα καταλήγει:
«Η Ντόρα Μπακογιάννη ήδη σαν δήμαρχος Αθηναίων είχε σχέσεις με τον γερμανικό όμιλο. Σε συνέντευξή της σε ένα περιοδικό της Siemens το 2004 λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είχε δηλώσει πως η Αθήνα έχει κάνει τεράστιες προόδους στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και αυτό το οφείλει σε μεγάλο βαθμό στη Siemens. Εντωμεταξύ όμως ο τόνος άλλαξε. Την άνοιξη η Μπακογιάννη δήλωσε πως εύχεται να ξεκαθαριστεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα η κατάσταση διότι είναι πολύ δυσάρεστο όταν όλοι οι πολιτικοί τίθενται υπό αμφισβήτηση.»
ΠΗΓΗ: DEUTSCHE WELLE

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/02/sz.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ