Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ! ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ



Το σχέδιο Παπανδρέου για κράτος, οικονομία.


Θα έχει ως βασικούς πυλώνες την «πράσινη ανάπτυξη» και την κοινωνική πολιτική.


Του Κ. Π. Παπαδιοχου.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_15/02/2009_303608
Τρία «βήματα» για την ενίσχυση της εικόνας του ΠΑΣΟΚ ως αξιόπιστης εναλλακτικής πρότασης εξουσίας προγραμματίζει ο πρόεδρος του κόμματος κ. Γ. Παπανδρέου στην πορεία προς τις προσεχείς εθνικές εκλογές, που κατά τη Χαριλάου Τρικούπη είναι δυνατόν να προκηρυχθούν ανά πάσα στιγμή, από τον Μάρτιο και μετά.
Ο κ. Γ. Παπανδρέου, την επόμενη Κυριακή, θα παρουσιάσει σε εκδήλωση στην «Αθηναΐδα» ένα συνολικό «σχέδιο» για τη χώρα, με βασικούς πυλώνες την «πράσινη ανάπτυξη», την κοινωνική πολιτική και το ισχυρό κράτος. Επίσης, στους σχεδιασμούς του είναι με την προκήρυξη των εκλογών να παρουσιάσει πρόγραμμα «εκατό ημερών», ώστε να είναι ορατές οι προτεραιότητες της νέας διακυβέρνησης. Τέλος, την ίδια περίοδο Θα δώσει ένα σαφές στίγμα για το «πώς και με ποιους θα κυβερνήσει», στην περίπτωση κατά την οποία το ΠΑΣΟΚ επικρατήσει στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γ. Παπανδρέου δεν πρόκειται να προχωρήσει την προσεχή εβδομάδα σε ριζικές ανατροπές των προγραμματικών θέσεων που έχει παρουσιάσει το ΠΑΣΟΚ την τελευταία διετία ενώ, παρά την οικονομική κρίση, θα παραμείνουν στο «τραπέζι» όλες οι έως τώρα εξαγγελίες του για την ενίσχυση των ασθενέστερων τάξεων. Το σχετικά νέο στοιχείο είναι ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στον ρόλο του κράτους στη χάραξη και την υλοποίηση της οικονομικής πολιτικής.
Ανατροπή αντιλήψεων
Στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν, εξάλλου, πως τα νέα δεδομένα και η αβεβαιότητα που δημιουργεί η διεθνής κρίση έχουν ανατρέψει πλήρως τις έως πρόσφατα κυρίαρχες στην κοινή γνώμη –και εν μέρει εντός του ίδιου του ΠΑΣΟΚ– αντιλήψεις περί οικονομίας της αγοράς και οι πολίτες επιθυμούν το κράτος να αποτελεί βασικό πυλώνα στο οικονομικό γίγνεσθαι.
Συγκεκριμένα, με βάση τις επεξεργασίες του τομέα Οικονομίας, υπό την κ. Λούκα Κατσέλη, το ΠΑΣΟΚ προσανατολίζεται:
— Στην κατάργηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και στην ανάθεση του ελέγχου του χρηματοπιστωτικού συστήματος στην Τράπεζα της Ελλάδος.
— Στην αναβάθμιση του ρόλου της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ώστε το κράτος να έχει δυνατότητα έμμεσης πλην όμως ουσιαστικής «επιρροής» στην πολιτική επιτοκίων και δανεισμού που ακολουθούν οι ιδιωτικές τράπεζες.
— Στην αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του Χρηματιστηρίου, με ουσιαστική παρακολούθηση της διάθεσης των κεφαλαίων που αντλούν οι επιχειρήσεις από τη Σοφοκλέους.
— Στη δημιουργία μιας ιδιαίτερα ισχυρής και ενιαίας «ανεξάρτητης αρχής» οικονομικού ελέγχου, μέσω της οποίας θα ενοποιηθούν η Επιτροπή Ανταγωνισμού, η αρχή για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος και τα όργανα εποπτείας της διαχείρισης των κρατικών κονδυλίων σε υπουργεία, ΟΤΑ και νοσοκομεία.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ