Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

ΟΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΛΙΑ ΠΟΛΑΤΙΔΗ


Ερώτηση προς την Υπουργό Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη υπέβαλε ο Βουλευτής Σερρών του ΛΑΟΣ κ. Ηλίας Πολατίδης

Γνωρίζει η κυβέρνηση ότι η Παμμακεδονική Ένωση κατοχύρωσε το όνομα «Μακεδονία» στις ΗΠΑ;
Ερώτηση προς την Υπουργό Εξωτερικών κ. Ν. Μπακογιάννη υπέβαλε ο Βουλευτής Σερρών του ΛΑΟΣ κ. Ηλίας Πολατίδης σχετικά με την κατοχύρωση από την Παμμακεδονική Ένωση (ΗΠΑ) του ονόματος «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» στις ΗΠΑ. Το πλήρες κείμενο της Ερωτήσεως έχει ως εξής:
Στις 15 Ιουνίου 1993 το Γραφείο Κατοχυρώσεως Ευρεσιτεχνιών και Εμπορικών Σημάτων (Patent and Trademark Office) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής εξέδωσε το με αρ. πρωτ. 1,776,486 και serial No. 74-291550 Πιστοποιητικό Κατοχυρώσεως του ονόματος «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» μετά από αίτησι της Παμμακεδονικής Ενώσεως (ΗΠΑ). Το αιτιολογικό της κατοχυρώσεως είναι η διατήρηση και προώθηση της κληρονομιάς και της κουλτούρας των μεταναστών από την περιοχή Μακεδονία της Ελλάδος. Κατόπιν τούτου, τίποτε δεν μπορεί να εισαχθεί στις ΗΠΑ ως «μακεδονικό» ή να φέρει το όνομα «Μακεδονία», αν δεν είναι ελληνικό ή δεν προέρχεται από την Ελλάδα.
Ερωτάται ο υπουργός: 1.Είναι εις γνώσιν της κυβερνήσεως η συγκεκριμένη κατοχύρωση; 2.Εάν ναι, πώς χρησιμοποιεί διπλωματικά την ανωτέρω σημαντική κατάκτηση της Παμμακεδονικής Ενώσεως (ΗΠΑ) στο γνωστό εθνικό θέμα της ονομασίας των Σκοπίων;
Ερώτηση και για νέες τουρκικές προκλήσεις
Οι τουρκικές προκλήσεις δεν έχουν τέλος! Μετά την περίπτωση της ομολογίας του δολοφόνου Ελλήνων αιχμαλώτων στην Κύπρο, Αττίλα Ολγκάτς, είχαμε νέα πρόκληση από άλλον Τούρκο δολοφόνο. Σχετική ερώτηση λοιπόν, πρός την Υπουργό Εξωτερικών κα Ν. Μπακογιάννη υπέβαλε ο Βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Ηλίας Πολατίδης. Το πλήρες κείμενο της Ερωτήσεως έχει ως εξής:
Σύμφωνα με δημοσιεύματα κυπριακών εφημερίδων αλλά και ιστοσελίδων του Διαδικτύου, ο Τούρκος δολοφόνος του ήρωος Ελληνοκυπρίου Σολωμού Σολωμού κατά τα γεγονότα στην Κύπρο στις 14 Αυγούστου του 1996, Κενάν Ακίν, πρόκειται να είναι υποψήφιος στις εκλογές που θα γίνουν στην κατεχόμενη Κύπρο με το κόμμα «Ελευθερία και Μεταρρύθμιση». Ο ίδιος μάλιστα δηλώνει προκλητικά ότι είναι υπερήφανος για την πράξη του και ότι αν χρειαζόταν θα το ξαναέκανε!
Ως γνωστόν, για τον δολοφόνο Κενάν Ακίν (έποικος στην Κύπρο, πρώην αξιωματικός του τουρκικού στρατού, υπουργός του ψευδοκράτους και πράκτορας των μυστικών τουρκικών υπηρεσιών) εκκρεμεί εις βάρος του ένταλμα συλλήψεως και διώκεται διεθνώς από την Ιντερπόλ.
Η πρόκληση για τον ελληνισμό της Κύπρου, για την Ελλάδα, αλλά και γενικότερα για την διεθνή νομιμότητα είναι προφανής, από την στιγμή μάλιστα που το κατεχόμενο τμήμα από τούς Τούρκους της Β. Κύπρου είναι και έδαφος της Ε.Ε.
Ερωτάται η υπουργός:
Σε ποιες πολιτικές και διπλωματικές ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Κύπρου έτσι ώστε να συλληφθεί ο δολοφόνος Κενάν Ακίν και να παραπεμφθεί σε δίκη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ