Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2009

ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ "Η ΕΛΛΑΣ"


ΔΥΟ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

*ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΠΡΟΘΥΜΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΤΡΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ολοι δείχνουν τη ΒουλήΤου ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ
Μία ακόμη έρευνα για τη διαφθορά στην Ελλάδα εκθέτει την κυβέρνηση της Ν.Δ. για τη μέχρι τώρα στάση της απέναντι στο φαινόμενο.


Ταυτόχρονα όμως αναδεικνύει στην πρώτη θέση των φορέων με τη μεγαλύτερη διαφθορά τους βουλευτές, πάνω από πολεδομίες, εφορίες, γιατρούς, δήμους, αστυνομία και Δικαιοσύνη.Την πανελλαδική έρευνα, που πραγματοποίησε το Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας σε δείγμα 4.720 πολιτών, παρουσίασε ο πρόεδρος του τμήματος, καθηγητής Επ. Πανάς. Σύμφωνα με αυτήν:* Το 93,4% των ερωτηθέντων θεωρεί παρά πολύ έντονο έως αρκετά σοβαρό ή σημαντικό το πρόβλημα της διαφθοράς στη χώρα (από αυτούς, το 58,8% το θεωρεί πάρα πολύ έντονο).* Το 73% των πολιτών δεν πιστεύουν ότι η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να πολεμήσει το πρόβλημα της διαφθοράς (από αυτούς, το 55% δεν το πιστεύει καθόλου), ενώ ένα πρόσθετο 10,5% δεν είναι σίγουροι!* Περίπου το 50%, ένα στους δύο, εκτιμά ότι κύριος υπεύθυνος για τη διαφθορά είναι η κυβέρνηση ή κυρίως η κυβέρνηση, με το 34,4% να θεωρεί ότι ευθύνονται εξίσου κυβέρνηση και πολίτες.*Το 70,7% κρίνει ότι είναι αρκετά ή πολύ διαδεδομένα τα φαινόμενα διαφθοράς μεταξύ των βουλευτών και ακολουθούν οι πολεδομίες με 69,6% αρνητική γνώμη, οι εφορίες με 67,9%, οι γιατροί με 63,6% και οι δήμοι-νομαρχίες με 60,5% αρνητική γνώμη. Την εξάδα κλείνουν η αστυνομία, με το 56,5% να τη θεωρεί πολύ διεφθαρμένη, και η Δικαιοσύνη, με το 54,1% των πολιτών να τη θεωρούν επίσης αρκετά ή πολύ διεφθαρμένη. * Ενας στους τέσσερις (25%) αποδίδει τη διάδοση της διαφθοράς στην κακή λειτουργία της Δικαιοσύνης και ένα άλλο 24,8% στη νοοτροπία.

Ως μέτρα καταπολέμησης της διαφθοράς προτείνονται οι βαρύτερες ποινές σε ποσοστό 71,24%, ο καλύτερος έλεγχος (69,6%), η βελτίωση των αποδοχών (52,45%) και η διαφημιστική καμπάνια (51,16%).


Τέλος, δύο στους τρεις πολίτες νιώθουν είτε ταπεινωμένοι (34%) είτε θυμωμένοι(29%), αφού έχουν πληρώσει το δωράκι τους!Επειτα από όλα αυτά, ήρθε η ώρα των πολιτικών. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας μίλησε για τη στάση ορισμένων ΜΜΕ να προωθούν κάποιους πολιτικούς και για την οικονομική ολιγαρχία που εκμαυλίζει πολιτικούς, δημιουργώντας οριζόντιες κοινοβουλευτικές ομάδες. Κατήγγειλε, επίσης, ως διάτρητο και απαράδεκτο το σημερινό «πόθεν έσχες» των βουλευτών.Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρ. Παπουτσής τόνισε ότι η διαφθορά είναι θεσμικά προστατευμένη από τη σημερινή κυβέρνηση. Εκανε κριτική για το παρελθόν των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι δεν υπήρξε ρόδινο.

Ο Π. Τατούλης τόνισε ότι το πολιτικό σύστημα τροφοδοτεί και τροφοδοτείται από τη διαφθορά και ζήτησε να αποκομματικοποιηθεί το συγκεντρωτικό σύστημα διακυβέρνησης, γιατί δημιουργεί είτε ανίκανους είτε συνένοχους πρωθυπουργούς.
Κάλεσε, επίσης, τον Γ. Παπανδρέου να ανακοινώσει το αποτέλεσμα του εσωτερικού ελέγχου που διέταξε στο ΠΑΣΟΚ για τα μαύρα ταμεία της Siemens.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 26/02/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ