Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

ΚΩΦΕΥΕΙ ΤΟ ΣΥΝΕΓΓΥΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΓΕΝΕΣΙΣ

Δικαστική απόφαση βόμβα 1,2 εκατ. ευρώ στα θεμέλια του Συνεγγυητικού Κεφαλαίου για χρηματιστηριακό κανόνι 

 

 
Σαράντα επενδυτές κέρδισαν αγωγή κατά του Συνεγγυητικού που δεν έχει εκτελέσει τη δικαστική απόφαση - Εκκρεμούν δικαστικές προσφυγές 100 και πλέον άλλων επενδυτών για το σκάνδαλο της Γένεσις Χρηματιστηριακή 
Μια τελεσίδικη απόφαση βόμβα για το κανόνι που έριξε το 2005 η ΓΕΝΕΣΙΣ Χρηματιστηριακή έρχεται να ταράξει το Συνεγγυητικό Κεφάλαιο Εξασφάλισης των Επενδυτικών Υπηρεσιών.
 
Η απόφαση αυτή υποχρεώνει το Συνεγγυητικό Κεφάλαιο του οποίου Προεδρεύει ο εκάστοτε Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να καταβάλει σε 40 επενδυτές ποσό ύψους 1,2 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανόμενων των τόκων.

Οι επενδυτές αυτοί είχαν προσφύγει εναντίον του Συνεγγυητικού Κεφαλαίου το 2008 με δικηγόρο των εκ Θεσσαλονίκης προερχόμενο Γιώργο Παλάζη και δικαιώθηκαν με την τελεσίδικη απόφαση 5497/2016 του Μονομελούς Εφετείου Αθηνών.

Παρά το γεγονός ότι η απόφαση γνωστοποιήθηκε όπως ισχυρίζεται η πλευρά των νομικών των επενδυτών στους νομικούς συμβούλους του Συνεγγυητικού την 18-01-2016 δεν υπάρχει καμία απολύτως αντίδραση ούτε και καταβολή των αιτούμενων ποσών. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επενδυτές είχαν προσφύγει καθώς το Συνεγγυητικό είχε αρνηθεί να τους αποζημιώσει παρ ότι όπως ισχυρίστηκαν και έκαναν δεκτό τα δικαστήρια απέδειξαν την πλαστότητα των εγγραφών από τα βιβλία και στοιχεία της χρηματιστηριακής εταιρίας ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΧΕΠΕΥ.
Από την εν λόγω εταιρία είχε αφαιρεθεί η άδεια στις 8 Φεβρουαρίου 2005 (από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς) καθώς προέκυψε από τότε δημοσίευμα του υπογράφοντος ότι προέβαινε σε πωλήσεις τίτλων πελατών της χωρίς προηγούμενη εντολή τους, αφού σε μεταγενέστερες ημερομηνίες από την ημερομηνία πώλησης πίστωνε τους λογαριασμούς των πελατών αυτών με την αξία μερισμάτων των μετοχών που είχαν ήδη πωληθεί.
 Συγκεκριμένα επενδυτής είχε ζητήσει την πώληση των μετοχών ΕΤΕ που κατείχε και η ΑΧΕ καθυστέρησε μια ημέρα να το πράξει προφασιζόμενη τεχνικό πρόβλημα. Στη συνέχεια τον ενημέρωσε ότι προχώρησε κανονικά στην πώληση και του έστειλε μάλιστα και το σχετικό πινάκιο. Ο επενδυτής πήγε στο Αποθετήριο και ζήτησε αντίγραφο κινήσεων και αποδείχτηκε ότι οι μετοχές είχαν πωληθεί σε προγενέστερο χρόνο, αγοράστηκαν την ημέρα που έδωσε ο επενδυτής εντολή πώλησης και την επόμενη πωλήθηκαν. Ουσιαστικά αποδείχτηκε από τη δημοσίευμα ότι η εταιρία είχε βάλει χέρι στα λεφτά των πελατών πράγμα που διαπίστωσαν με καθυστέρηση και οι ελεγκτές από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς οι οποίοι είχαν πάει στην εταιρία στις 7 Φεβρουαρίου δεν είχαν βρει τίποτα και άρχισαν να ανακαλύπτουν την απάτη στις 8 Φεβρουαρίου το πρωί που είδε το φως της δημοσιότητας ο τρόπος που είχε στηθεί η κομπίνα.

Επισημαίνεται ότι ήδη έχουν δικαιωθεί άλλοι επενδυτές για ποσά 150 χιλιάδων Ευρώ σε πρώτο βαθμό ενώ αναμένεται η εκδίκαση και προσφυγής άλλων 100 επενδυτών κατά του Συνεγγυητικού. 
Συνολικά πάντως είχαν αναγγελθεί εμπρόθεσμα μετά το κανόνι της Γένεσις Χρηματιστηριακή περί τους 2000 επενδυτές από τους οποίους τουλάχιστον 400 δεν αποζημιώθηκαν.

(πρώτη ενημέρωση 17 Φεβρουαρίου 2016, 00:36)

Νίκος Καρούτζος
www.bankingnews.gr

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ