Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ


«Σκουπίδια» τα ελληνικά κρατικά ομόλογα

Το άρθρο έχει συνταχθεί την Τετάρτη, 28 Απριλίου, 2010 - AΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

«Σκουπίδια» αποτελούν πλέον για τις αγορές τα ελληνικά κρατικά ομόλογα. Το τελικό χτύπημα έδωσε χθες στην ελληνική οικονομία ο διεθνής οίκος Standard & Poors που υποβάθμισε το ελληνικό χρέος κατά τρεις βαθμίδες, στην κατηγορία ΒΒ. Τι σημαίνει αυτό στη γλώσσα των αγορών. Ότι όποιος έχει ελληνικά ομόλογα στα χέρια του έχει πλέον «junk» (σκουπίδια). Αυτή είναι η ονομασία που δίνουν οι επενδυτές σε ομόλογα με αυτή τη διαβάθμιση.

Ειδικότερα ο οίκος υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας σε «ΒΒ+» και «Β» αντίστοιχα, από «ΒΒΒ+» και «Α-2» προηγουμένως. Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν από τον οίκο μετά την υποβάθμιση της Ελλάδας σε «σκουπίδι» το πραγματικό ΑΕΠ θα μείνει σχεδόν αμετάβλητο την περίοδο 2009-2016, ενώ το επίπεδο του ονομαστικού ΑΕΠ ενδεχομένως να μην επιστρέψει στα επίπεδα του 2008 πριν από το 2017. Σχετικά με το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, ο οίκος κρατά «μικρό καλάθι» και σημειώνει: «Περιμένουμε ότι ένα πολυετές πρόγραμμα στήριξης από τη ζώνη του ευρώ και το ΔΝΤ είναι πιθανό, και θα πρέπει, κατά την άποψή μας, να αμβλύνει σημαντικά τις βραχυπρόθεσμες προκλήσεις ρευστότητας για την Ελλάδα. Ωστόσο, κατά την άποψή μας, οι πιέσεις για πιο επιθετικά και ευρέα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής αυξάνονται, εν μέρει λόγω της πρόσφατης ανόδου στα επιτόκια της αγοράς. Στις αναθεωρημένες προβλέψεις μας προβλέπουμε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας να αυξηθεί στο 124% του ΑΕΠ το 2010 και 131% του ΑΕΠ το 2011. Η S&P τέλος ανακοίνωσε πως υποβαθμίζει τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας της Efg Eurobank, της Alpha bank και της Τράπεζας Πειραιώς σε «ΒΒ+» από «ΒΒΒ+» και τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας σε «Β» από «Α-2». Επίσης, ο οίκος υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας της Εθνικής σε «ΒΒ+» από «ΒΒΒ+» και τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας της τράπεζας σε «Β» από «Α-2».


«Απολύτως εγγυημένες οι καταθέσεις»

«Οι καταθέσεις στις τράπεζες είναι απολύτως εγγυημένες» διαβεβαίωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.


Τώρα πως γίνεται , να θεωρούνται "σκουπίδια" στις χρηματαγορές τα ελληνικά ομόλογα , να υποβαθμίζεται η πιστοληπτική ικανότητα των ελληνικών Τραπεζών και να είναι απολύτως εγγυημένες οι καταθέσεις ... μόνο ο κ. Παπακωνσταντίνου το ξέρει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ