Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Υποστηρίξτε την παγκόσμια εκστρατεία για τη Μακεδονία
(6631 signatures)
Η Αίτηση*

Εμείς οι υπογράφοντες, δηλώνουμε ότι:

Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει η διεθνής κοινότητα και το διεθνές νομικό σύστημα να επιτρέψουν την αρχή του αυτοπροσδιορισμού να επηρεάσει την πολιτιστική και ιστορική ταυτότητα που ανήκουν σε άλλο έθνος εδώ και χιλιετίες. Σε κανέναν δε θα πρέπει να επιτραπεί η χρησιμοποίηση ενός όρου εθνολογικά, ο οποίος ανήκει σε ένα άλλο έθνος, πολιτιστικά και ιστορικά για αιώνες. Στην περίπτωσή μας, θα πρέπει να εκληφθεί ως μια προφανής προσπάθεια της πΓΔΜ να οικειοποιηθεί οτιδήποτε Μακεδονικό.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αποκλειστική χρήση του ονόματος «Μακεδονία», κατά κύριο λόγο υιοθετήθηκε από τους Σλάβους της πΓΔΜ, και η προώθησή τους ως «εθνικά Μακεδόνες» είναι ένα κίνητρο για επεκτατικές αξιώσεις από την πΓΔΜ και τη Διασπορά της. Οι διεκδικήσεις τους ως προς «τα δικαιώματά τους για αυτοπροσδιορισμό" είναι αδικαιολόγητες και παραβιάζουν τα δικαιώματά μας. Κατά συνέπεια, αντιτιθέμεθα σθεναρά στη χρήση του όρου "Μακεδόνας" από ένα Σλαβικό έθνος, βόρεια της Ελλάδας, προς προσδιορισμό των πολιτών του, ενός όρου που αποτελεί μέρος της ιστορίας και του πολιτισμού της Ελλάδας εδώ και χιλιάδες χρόνια. Η αναγνώριση μιας "Μακεδονικής" εθνότητας, σαφώς και χωρίς αμφιβολία, θα μπορούσε να διεκδικήσει οτιδήποτε Μακεδονικό, συμπεριλαμβανομένης της ιστορίας, του πολιτισμού, ακόμη και των εδαφών, αποσταθεροποιώντας μεταξύ άλλων, ολόκληρη την περιοχή.

*Η αίτηση θα σταλεί στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών καθώς και στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Σημείωση: Παρακαλούμε αποφύγετε τη διπλο-εγγραφή.
ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
http://www.macedoniaontheweb.eu/el/petition-gr?start=6500
.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.serrestv.gr/tv/article_read.php?a=828

Για τη δημιουργία νέου κόμματος από την Ν. Μπακογιάννη
Γράφτηκαν και ειπώθηκαν πολλά για «λεωφορεία» στελεχών που θα μετακομίσουν , για «αξιόλογα» στελέχη της ΝΔ τα οποία θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην νέα κίνηση της κ. Μπακογιάννη και τόσα άλλα που είδαμε και διαβάσαμε τις τελευταίες μέρες. Δυστυχώς θα απογοητευτούν όσοι ποντάρισαν σε αυτό το θέμα. Έγραψα πριν από μέρες τι θα χαρακτηρίζει αυτούς που θα προσχωρήσουν στο νέο κόμμα και πόσο καλό θα κάνει στην ΝΔ η αποχώρησή τους. Υπήρχαν αξιόλογα στελέχη της ΝΔ που ήταν υποστηρικτές μεν της κ. Μπακογιαννη αλλά όσο ήταν στο κόμμα που ίδρυσε ο Κ. Καραμανλής.
Τώρα αυτά τα άτομα βλέποντας ποιοι βγαίνουν στα κανάλια και δηλώνουν «ιδρυτικά μέλη» του νέου κόμματος δεν κάνουν ούτε σκέψη να σταθούν στο πλευρό της κ. Μπακογιάννη.
Κλειστή κοινωνία «ΤΑ ΣΕΡΡΑΣ» και όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε ποιοι ήταν οι αξιόλογοι υποστηρικτές της κυρίας και θα μπορούσαν να κάνουν ζημιά στην ΝΔ ,σας πληροφορώ λοιπόν μια μέρα πριν ότι κανείς από αυτούς δεν θα είναι στο πλευρό της .
Η απόφαση της κ. Μπακογιάννη να ξεκινήσει με 31 μέλη στους 52 νομούς και η ποιότητα αυτών πλην ελαχίστων εξαιρέσεων μάς δημιουργεί μια αίσθηση για το μέλλον του νέου κόμματος .
ΠΕΡΔΙΚΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ