Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

ΝΤΟΡΑ - ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ... ΣΑΡΚΟΦΑΓΟΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ



ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΗΣ "ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ "



Τέλειωσαν τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης

Τα έχουμε πει πολλές φορές για τις υπερατλαντικές οδηγίες, τις οποίες ακολουθούν οι Έλληνες πολιτικοί. Έχουμε πολλές φορές δει τα δύο κόμματα, σε μείζονος σημασίας θέματα, να κρατούν συγκεκριμένη στάση - ακόμη και αν αυτή αντιτίθεται στα εθνικά συμφέροντα - εξυπηρετώντας τους σχεδιασμούς της Ουάσιγκτον. Αυτό όμως που συνέβη με τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης δεν έχει προηγούμενο.
Εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας, ο Γιωργάκης Παπανδρέου, αποφάσισε να δείξει ξεκάθαρα, τις ... προτιμήσεις του και δήλωσε σχετικά με το θέμα του αγωγού ότι ... η Ελλάδα θα επανεξετάσει τις συμφωνίες που αφορούν τον αγωγό.«Η διακρατική συμφωνία για τον αγωγό κατοχυρώνει τα συμφέροντα μόνο της μιας πλευράς» ανέφερε κατά την ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι θα επιμένει στη διασφάλιση των περιβαλλοντικών όρων σε ξηρά και θάλασσα και δεσμεύθηκε ότι «η Ελλάδα θα διασφαλίσει τα συμφέροντά της, τόσο στην κατασκευή όσο και στη λειτουργία του αγωγού αυτού».Τι σημαίνει αυτό; Τίποτε άλλο παρά ένα χρονοδιάγραμμα καθυστερήσεων στην κατασκευή του αγωγού, παρελκυστική πολιτική, που ίσως τελικά οδηγήσει και στην ακύρωση του όλου σχεδίου.Όταν πριν κάποια χρόνια η κυβέρνηση Καραμανλή πανηγυρικά ανακοίνωνε την υπογραφή της συμφωνίας για την κατασκευή του αγωγού, πανηγύριζαν κάποιοι, θεωρώντας ότι ο αγωγός θα γίνει, και μιλούσαν για την... επανάσταση του Καραμανλή! Δεν ήταν λίγοι και αυτοί, οι οποίοι ό,τι κακό γινόταν στην κυβέρνηση Καραμανλή, το χρέωναν στον αγωγό. Φυσικά, επί της ουσίας, τίποτε ουσιαστικά δεν προχώρησε. Φρόντισε η κυρία Μπακογιάννη, η οποία με φαινομενικά αλλοπρόσαλλες δηλώσεις της - που στην πραγματικότητα όμως όπως αποδείχτηκε ήταν μια χαρά χρονικά σχεδιασμένες - φρόντιζε να ψυχραίνει το κλίμα μεταξύ Ελλάδος και Ρωσίας.
Η περίπτωση των δηλώσεων της περί της αντιπυραυλικής ασπίδας των ΗΠΑ, ήταν η πλέον χαρακτηριστική.Το έργο προφανώς της κ. Μπακογιάννη, ήταν να καθυστερήσει την κατασκευή του αγωγού, ώσπου να έλθει στην εξουσία ο Γιώργος Παπανδρέου και με αφορμή το ... περιβάλλον να «παγώσει» τον αγωγό. Ε, προφανώς θέλουν η χώρα μας να εξαρτάται παντελώς από τις ΗΠΑ, για τις ενεργειακές της ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ