Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

THE PARTY IS OVER ...





ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΕΙΚΤΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Ανοιχτός στη δημιουργία μεικτού σχήματος στην Olympic Air, με τη συμμετοχή του ελληνικού Δημοσίου με μειοψηφικό πακέτο, δήλωσε χθες ο πρόεδρος της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση της νέας εταιρείας.

Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος διευκρίνισε πως δεν τίθεται ζήτημα συνδιοίκησης, εμφανίστηκε ανοιχτός στο να αποδεχτεί ορισμένα συγκεκριμένα βέτο της επόμενης κυβέρνησης για ζητήματα ασφαλείας.

Η νέα εταιρεία, η οποία διαθέτει το νεότερο σε ηλικία στόλο στον κόσμο, θα πετά με 32 αεροσκάφη, επένδυση που ξεπερνά το 1,1 δισ. δολάρια και με προσωπικό 5.000 ατόμων. Από την 1η Οκτωβρίου θα είναι διαθέσιμα τα 21 αεροσκάφη, τα οποία θα γίνουν 25 έναν μήνα αργότερα και στη συνέχεια θα προστεθούν τα υπόλοιπα.

Η Olympic Air θα πραγματοποιεί πτήσεις προς όλο τον κόσμο με κοινούς κωδικούς με διεθνείς αερομεταφορείς, ενώ χθες ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αντώνης Συμιγδαλάς, ανακοίνωσε τη στρατηγική συνεργασία με τις Delta Airlines, KLM, Etihad και Cyprus Αirways.

Αναφερόμενος στην τιμολογιακή πολιτική της νέας εταιρείας, ο κ. Βγενόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα είναι απολύτως ανταγωνιστική, ενώ, μιλώντας για τις άγονες γραμμές που ενδεχομένως θα αναλάβει μετά τον σχετικό διαγωνισμό, σημείωσε πως: «Από την πρώτη στιγμή που οποιοσδήποτε προορισμός θα μπορεί να πραγματοποιηθεί και χωρίς επιδότηση, δεν έχουμε την πρόθεση να αυξάνουμε τα κέρδη μας σε βάρος των πολιτών».

Στους στόχους της νέας εταιρείας είναι η ένταξή της στην παγκόσμια αεροπορική συμμαχία SKYTEAM, η οποία αριθμεί 14 αερομεταφορείς.

Οι επιβάτες μπορούν να επικοινωνούν με τη νέα εταιρεία στα τουριστικά ταξιδιωτικά γραφεία, στην ιστοσελίδα www.olympicair.com ή στο τηλεφωνικό κέντρο κρατήσεων στα 8018010101 από σταθερό ή 210 3550500 από κινητό
.

Η «ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ» ΤΗΣ OLYMPIC AIR

ΣΤΟΛΟΣ: 32 αεροσκάφη (δεκαέξι Airbus 319 και 320, δέκα Bombardier Q400, πέντε Bombardier Dash 100 και ένα ATR - 42).
ΕΝΑΡΞΗ ΠΤΗΣΕΩΝ: 1η Οκτωβρίου
ΥΨΟΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ: 1,1 δισ. δολάρια
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ: 5.000
ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: Από και προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Αλεξ/πολη, Λήμνο, Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Κω, Ρόδο, Σύρο, Μύκονο, Σαντορίνη, Ηράκλειο, Χανιά, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Πρέβεζα, Ιωάννινα, Κέρκυρα.
Επίσης έχει προσφερθεί να καλύψει το σύνολο των άγονων γραμμών για Σκύρο, Σκιάθο, Ικαρία, Κάλυμνο, Λέρο, Αστυπάλαια, Καστελόριζο, Κάσο, Σητεία, Πάρο, Νάξο, Μήλο, Κύθηρα και Καλαμάτα.
ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Λονδίνο, Παρίσι, Βρυξέλλες, Αμστερνταμ, Βελιγράδι, Βουκουρέστι, Βιέννη, Μιλάνο, Ρώμη, Κων/πoλη, Λάρνακα, Βηρυτό, Κάιρο, Αλεξάνδρεια, Σόφια, Τίρανα, Τελ Αβίβ.
ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΟΙΝΟ ΚΩΔΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ: Προς Νέα Υόρκη, Τορόντο, Μόντρεαλ, Αυστραλία, Γιοχάνεσμπουργκ, Ατλάντα, Abu Dhabi.
ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ: Βρίσκονται σε τελικό στάδιο οι συνομιλίες με την Delta Airlines (και για άλλους προορισμούς που θα προστεθούν σ' αυτόν της Ν. Υόρκης από τις αρχές του 2010), την Air France KLM, για πτήσεις μεταξύ Ελλάδας-Γαλλίας, Ελλάδας-Ολλανδίας και προς το Μόντρεαλ από τον Μάρτιο του 2010, την Etihad Airways για πτήσεις προς και από Abu Dhabi, προς και από Νότια Αφρική, Αυστραλία και Νοτιοανατολική Ασία, Κίνα και Ιαπωνία, την CSA-Czech Airlines για Πράγα, την Aerosvit για Κίεβο και Οδησσό, τη Fly Baboo για Γενεύη, την Kuwait Airways για Κουβέιτ.
ΜΑΡΙΑ ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
mlilio@pegasus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ