Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ : Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΩΝ



 ΠΡΟΣ
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Μ.Γ.Σ. ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ
                                     
                                                       
Κύριοι ,

σας απευθύνω την επιστολή αυτή με αφορμή τις δηλώσεις του Προέδρου σας κ. Χατζημιχαηλίδη ο οποίος παρενέβη τηλεφωνικά στην εκπομπή «Στα 11 ΜΕΤΡΑ» του Δίκτυο Τηλεόραση την  Κυριακή 5-6-2016 στην οποία ήμουν καλεσμένος για το ζήτημα που προέκυψε μετά την επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1964 με αιχμές και δυσφημιστικές αναφορές προς το πρόσωπό μου. Ο παρεμβαίνων δημοσίως δήλωσε ότι η εκκαθάριση της ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ έχει περατωθεί νομίμως και κατατέθηκαν τα σχετικά έγγραφα στις Εποπτικές Αρχές. 

Επειδή αυτό αποτελεί μύθο και ευσεβή πόθο κάποιων αναγκάζομαι να απευθυνθώ πλέον σε εσάς στο σύνολο του Διοικητικού Συμβουλίου ως θεσμικού οργάνου Διοίκησης του Αθλητικού Σωματείου διότι σήμερα είστε ο μοναδικός μέτοχος της υπό εκκαθάριση ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ με την δυνατότητα αλλά και την υποχρέωση να ασκήσετε τα δικαιώματα της μειοψηφίας. 

Δυστυχώς όμως με την διγλωσσία σας και την απαράδεκτη ανοχή σας εμποδίζετε την πρόοδο της εκκαθάρισης και την ουσιαστική διασφάλιση των συμφερόντων της εταιρείας , των μετόχων της αλλά φυσικά και του Σωματείου σας. 




ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ ΤΟ 2013

Μετά τον εκούσιο και όχι για αγωνιστικούς λόγους υποβιβασμό της ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ με την απόφαση του Δ.Σ. της 31-7-2013 να μην δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της FOOTBALL LEAGUE ακολούθησε μία περίοδος παρατεταμένης αδράνειας η οποία συνεχίζεται δυστυχώς μέχρι και σήμερα στα δρώμενα της εταιρείας η εκκαθάριση της οποίας ακόμη δεν έχει ξεκινήσει. Η ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ τέθηκε σε εκκαθάριση μόλις την 26-3-2014. "Οι ορισθέντες"  τελικώς εκκαθαριστές αδρανούσαν μέχρι τον Ιούνιο του 2015 και απείχαν των καθηκόντων τους παραβιάζοντας τις διατάξεις του ν. 2190/1920 με την ανοχή και των Εποπτικών Αρχών ( του Υπουργείου Ανάπτυξης και της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού ), των ορκωτών ελεγκτών της ΠΑΕ αλλά και την δική σας διότι ως μέτοχος με ποσοστό 10% , έχοντες εκ του νόμου τα δικαιώματα της μειοψηφίας και το δικαίωμα άμεσης παρέμβασης το οποίο απεμπολήσατε αφού ουδέποτε το ασκήσατε για την νομιμότητα διενέργειας και περάτωσης της εκκαθάρισης.

Αντί αυτής της υποχρέωσής σας με «ιδιωτικό συμφωνητικό»  παραχωρήσατε σε τρίτους την "διαχείριση" του ποδοσφαιρικού Τμήματος του σωματείου σας που αγωνίστηκε στην Γ’ Εθνική Κατηγορία την περίοδο 2013-14 και 2014-15, δηλαδή σε μία ομάδα ατόμων, στενών συνεργατών του Πέτρου Θεοδωρίδη και μελών Διοικητικών Συμβουλίων επί της προεδρίας του οι οποίοι δεν είναι άμοιροι ευθυνών της τραγικής κατάστασης της ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ, (ενώ ο ν. 2725/1999 στις περιπτώσεις αυτές προβλέπει ρητά την ίδρυση Τ.Α.Π.)

Μετά την άνοδο της «Ερασιτεχνικής» ποδοσφαιρικής ομάδος του συλλόγου σας  στην FOOTBALL LEAGUE τον Μαϊο του 2015  αντί να αποδεχτείτε την εφαρμογή του άρθρου 111 του ν. 2725/1999 που προβλέπει την αναβίωση της υπο εκκαθάριση ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ στην οποία κατέχετε το 10%  προνομιούχων και αμεταβίβαστων μετοχών της, προχωρήσατε στην ίδρυση νέας ανώνυμης εταιρείας  με την επωνυμία ΠΑΕ  ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1964 στην οποία αποκτήσατε και πάλι δωρεάν το 10% των προνομιούχων και αμεταβίβαστων μετοχών της.

Δεσμευόμενοι προφανώς από το ιδιόμορφο αυτό «ιδιωτικό συμφωνητικό» που είχατε υπογράψει με την ομάδα των συνεργατών του Θεοδωρίδη,  ιδρύσατε την νέα ΠΑΕ με τον περιορισμό για την συμμετοχή των μελών του Ερασιτεχνικού Σωματείου ΜΓΣ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ στην απόκτηση μετοχών ως ελάχιστη καταβολή το ποσό των  4.500 ευρώ (τουλάχιστον 150 μετοχές των 30 ευρώ). Αλήθεια πόσα είναι τα μέλη του Ερασιτεχνικού Σωματείου σας και πόσοι εξ αυτών είχαν την δυνατότητα καταβολής του εν λόγω ποσού ; Σε τι εξυπηρετούσε αυτή η ανεξήγητη απόφαση;

Η απάντηση είναι απλή και κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Μετοχές της νέας ΠΑΕ απέκτησαν μόνο έξι πρόσωπα  του περιβάλλοντος των προσώπων της ομάδος στην οποία είχατε εκχωρήσει «με ιδιωτικό συμφωνητικό» την διαχείριση και την χρηματοδότηση προφανώς του ποδοσφαιρικού τμήματος του συλλόγου σας την περίοδο 2013.

Θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον να γνωστοποιήσετε  στους Σερραίους  φιλάθλους το περιεχόμενο αυτού του «ιδιωτικού συμφωνητικού»

Με τον τρόπο αυτό αποκλείσατε από την διαδικασία συμμετοχής στην νέα ΠΑΕ τους απλούς Σερραίους φιλάθλους, τα απλά μέλη του Σωματείου σας και τους μετόχους της υφιστάμενης ΠΑΕ  ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ χωρίς να λάβετε υπ’ οψιν σας και αδιαφορώντας για το γεγονός ότι οι μετοχές αυτής θα ακυρωθούν μετά το πέρας της εκκαθάρισης με την αντίστοιχη οικονομική ζημία εκάστου και για την οποία θα έχετε σοβαρό μερίδιο ευθύνης.

Η ΘΗΤΕΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ

Οι παθογένειες της θητείας Θεοδωρίδη που εμφανίστηκε στην πόλη μας  ως «ο Μεσσίας» που καρτερούσαν χρόνια οι Σερραίοι φίλαθλοι για την αναγέννηση της ομάδος μας έμελλε να αναδειχθούν τον Φεβρουάριο του 2011 μετά τα γεγονότα του αγώνος Πανσερραϊκου – Ηρακλή 1-2 και τις διοικητικές ανακατατάξεις ( παλινωδίες  παραιτήσεων μελών του ΔΣ , συζητήσεις για πώληση του πακέτου μετοχών Θεοδωρίδη κτλ ). Τότε  ο γράφων, ο Βασίλης Περδικίδης, πο Αλέκος Ιωαννίδης , ο Γιώργος Μπαλτάς , εκπρόσωποι των οργανωμένων φιλάθλων του Πανσερραϊκου ( RED LIONS, REDS kai CHE GUEVARA Club) αναδείξαμε μεταξύ άλλων σε μία δημόσια συζήτηση στο ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ  το μείζον ζήτημα της χορήγησης προκαταβολών από το Ταμείο της ΠΑΕ  στον Πρόεδρο Πέτρο Θεοδωρίδη την περίοδο 2006-2010 συνολικού ποσού 2.666.376,62 ευρώ.

Σύμφωνα με τον Ισολογισμό της ΠΑΕ της 30-6-2010 ο Πρόεδρος είχε αποσπάσει και παρακρατούσε παράνομα το ποσό των 2.666.376,62 ευρώ. To ποσό αυτό ο Θεοδωρίδης άρχισε να το εκταμιεύει σταδιακά υπο μορφή προκαταβολών  από το Ταμείο της ΠΑΕ από  το 2005 και μέχρι το 2010 με το πρόσχημα ότι θα πραγματοποιήσει μεταγραφές ποδοσφαιριστών. Ο Πρόεδρος όμως ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΣΕ τις μεταγραφές  που ευαγγελιζόταν αλλά και ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΠΕΣΤΡΕΦΕ  τις «ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ» στο Ταμείο της ΠΑΕ αλλά τις είχε ενθυλακώσει στην προσωπική του περιουσία

Μετά τις αποκαλύψεις μου έναντι των χρημάτων αυτών εκδόθηκαν από μια κυπριακή offshore εταιρεία με την επωνυμία «P BROTHERS LTD» τρία Τιμολόγια Παροχής Υπηρεσιών συνολικής αξίας 1.290.000 ευρώ, τα οποία φέρεται ότι κατέβαλε η ΠΑΕ  ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ ως δικαιώματα μεταγραφής διαφόρων ποδοσφαιριστών των περιόδων «2007-2008 και παλαιοτέρων», 2008 - 2009» και 2009- 2010».Τονίζω ότι η χρήση 2009-2010 λήγει την 30-6-2010. Τα Τ.Π.Υ. αυτά φέρεται ότι εκδόθηκαν την 20-9-2010,  25-09 2010 και 30-09-2010. Δηλαδή εκδόθηκαν και καταχωρήθηκαν στα επίσημα βιβλία της ΠΑΕ κατά την χρήση 01-07-2010 έως 30-6-2011. Πέντε χρόνια μετά την πραγματοποίηση των ανωτέρω υποτιθέμενων μεταγραφών και αφορούσαν αμοιβές για την διαμεσολάβηση της Κυπριακής Εταιρείας ως «manager» της ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ.

Προφανώς η εν λόγω Εταιρεία ήταν ο «αποκλειστικός» διαμεσολαβητής  ( manager ) που χρησιμοποιούσε η ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ για τις μεταγραφές της επι Θεοδωρίδη. Η νομιμότητα των συναλλαγών αυτών εξετάζεται ακόμη μεχρι και σήμερα από την ελληνική δικαιοσύνη ( αριθμός δικογραφίας ΕΓ4 2012/342 ) ενώ εκκρεμεί και το πόρισμα ελέγχου του ΣΔΟΕ μετά την με αριθμό 1016/26-7-2011 απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Tο  υπόλοιπο της οφειλής Θεοδωρίδη προς την ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ ήταν 980.000 ευρώ , στον Ισολογισμό της 30-6-2012 ήταν 858.000 ευρώ , στον Ισολογισμό της 30-6-2012 ήταν 858.000 ευρώ όσο ο Θεοδωρίδης ήταν εν ζωή  και μέχρι σημερα παραμένει αμετάβλητο.

Βέβαια προβληματίζει η στάση και η ανοχή των  μελών του Διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ (την οποία υποχρεούνται και πρέπει να αιτιολογήσουν επαρκώς όταν κληθούν) να διαιωνίζεται αυτή η εκκρεμότητα ( η υπεξαίρεση δηλαδή)  αλλά και η δική σας ανοχή που στις αντίστοιχες Τακτικές Γενικές Συνελεύσεις εγκρίνατε άνευ ουδεμίας αντιρρήσεως έστω και για τα προσχήματα τους Ισολογισμούς των ανωτέρω χρήσεων

Τον Ιούλιο του 2013 όταν πρωταγωνιστούσατε ως μέτοχος με ποσοστό 10% στις διαβουλεύσεις για την «σωτηρία του ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΥ» μαζί με τα μέλη του Δ.Σ., Πρόεδρος του οποίου ήταν ο υιός του μεγαλομετόχου, ο Λάζαρος Θεοδωρίδης, τον εκπρόσωπο της Οικογένειας Θεοδωρίδη, Γιάννη Μπιτζίδη,  παλιούς παράγοντες όπως  Δημήτριος Καμήλαλης, τηλεπαρουσιαστές όπως ο κ. Βάβαλης και δημοσιογράφους, δικηγόρους, παλαιμάχους ποδοσφαιριστές και εκπροσώπους των οργανωμένων φιλάθλων (CHE GUEVARA CLUB, RED LIONS), αναζητώντας λύση στο «οικονομικό αδιέξοδο» του Πανσερραϊκου, που δεν ήταν αδιέξοδο,

 (μέχρι και η ανατριχιαστική πρόταση της πώλησης των μετοχών σε Βούλγαρο επιχειρηματία έπεσε στο τραπέζι -  βλέπε το ρεπορτάζ το οποίο αναδημοσίευσα στο www.enserrais.gr την 25-9-2015,   το οποίο κατόπιν για κάποιον ανεξήγητο λόγο διεγράφη από  τον διαχειριστή της ιστοσελίδας www.serresgoal.gr



αφού η ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ είχε λαμβάνειν ( πέραν του ποσού των 1.290.000 ευρώ που φέρεται ότι κατέβαλε στην Κυπριακή Εταιρεία) από τον Πέτρο Θεοδωρίδη το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 858.000 ευρώ. Η είσπραξη ατού του διόλου ευκαταφρόνητου ποσού με εγκληματική αμέλεια κάποιων εκκρεμούσε επί τριετία και συνεχίζει να εκκρεμεί ακόμη.

Ο «μεγαλοπαράγοντας» του ελληνικού ποδοσφαίρου Πέτρος Θεοδωρίδης που διαχειρίστηκε εκατοντάδες εκατομμυρίων ευρώ στην πολύχρονη διαδρομή του (θυμίζω  μονο την μεταγραφή Κωνσταντίνου στον Παναθηναϊκό)  δυστυχώς απεβίωσε «πάμπτωχος» τον Απρίλιο του 2013 με μοναδικό περιουσιακό στοιχείο το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ.

Το περιουσιακό αυτό στοιχείο αποποιήθηκαν φυσικά οι κληρονόμοι του, διότι θα αναλάμβαναν την υποχρέωση να λογοδοτήσουν για τις συναλλαγές με την Κυπριακή Εταιρεία και στην καλύτερη γι αυτούς περίπτωση να επιστρέψουν στην ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ το ποσό των 858.000 ευρώ. Είναι προφανές ότι χρήζει δικαστικής έρευνας ποιές μεταβολές σημειώθηκαν στην περιουσιακή κατάσταση του Προέδρου κατά το χρονικό διάστημα Φεβρουαρίου 2011 και εντεύθεν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ αντί να φροντίσει την τριετία 2010-2013 να επιστραφούν στο Ταμείο της εταιρείας τουλάχιστον τα 858.000 ευρώ,  την 31-7-2013  ( αποφράδα ημέρα δεν έχει μόνο η Βασιλεύουσα) προχώρησε δια του μέχρι πρότινος υψηλόμισθου Γενικού Διευθυντή της ΠΑΕ, Βασίλη Χρυσανθίδη στην ρευστοποίηση των ΙΧ επιβατικών αυτοκινήτων ιδιοκτησίας της εταιρείας έναντι ευτελών ποσών των 400 € και 800 € πλέον ΦΠΑ με ωφελούμενους μια υπάλληλο της ΠΑΕ η οποία εργάζεται σήμερα στην νέα ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1964 ( απέκτησε δύο αυτοκίνητα έναντι 400 € έκαστο) , τον λογιστή της εταιρείας που συνέτασσε τους Ισολογισμούς  κατά παράβαση του άρθρου 23α του ν. 2190/1920     ( απέκτησε  δύο αυτοκίνητα έναντι 800 ευρώ έκαστο), κάποια κ. Σοφία Χρυσανθίδου  (απέκτησε ένα αυτοκίνητο έναντι 800 € ) συγγενής προφανώς του Χρυσανθίδη και άλλα πρόσωπα αυθαιρέτως επιλεχθέντα. Μάλιστα σύμφωνα με την Βεβαίωση της Διευθυνσης Συγκοινωνιών  ( αρ. πρωτ 6800/11-4-2016 ) δύο αυτοκίνητα εξ αυτών με αριθμούς κυκλοφορίας  ΕΡΗ 3535 Φ.Ι.Χ. και ΚΒΜ 8766 Ε.Ι.Χ.)  ευρίσκονται ακόμη στην ιδιοκτησία της ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ και η αποτίμηση της αξίας τους με παράληψη των εκκαθαριστών δεν έχει καταγραφεί στους Ισολογισμούς της ΠΑΕ ακόμη. Συνεπώς ατυχήσατε όταν στην Γενική Συνέλευση 16-11-2015 επιχειρήσατε ως βασικός ενεργός μέτοχος δια της ψήφου σας  την έγκριση του Ισολογισμού Πέρατος της Εκκαθάρισης.

Παρ όλα αυτά ως Ερασιτέχνης Πανσερραϊκός συμμετείχατε ανελλιπώς δια του εκπροσώπου σας σε όλες τις Γενικές  Συνελεύσεις της ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ, λαμβάνατε γνώση των τεκταινομένων και εγκρίνατε άνευ αντιρρήσεως τους Ισολογισμούς της εταιρείας. 

Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ


Και ερχόμαστε στο σήμερα  όπου ανέχεστε τις παράνομες πράξεις και τις παραλείψεις των εκκαθαριστών  εκ των οποίων η εκκαθάριση της ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ ουσιαστικά δεν ξεκίνησε ακόμη

Πέραν των άλλων παραλήψεων των εκκαθαριστών μόλις την 8-2-1016 καταχωρήθηκαν στο ΓΕΜΗ οι Ισολογισμοί της 30-6-2013 και της περιόδου 1-7-2013 μέχρι 11-12-2013  , οι οποίοι δεν έχουν δημοσιευθεί ακόμη στο ΦΕΚ και δεν έχει συγκληθεί Γενική Συνέλευση για την έγκριση αυτών.

Αλλά ας έλθουμε και στην ανεκδιήγητη απόφαση της Γενικής σας Συνέλευσης ως Ερασιτεχνικού Σωματείου ( ενδιαφέρον θα είχε να μας γνωστοποιήσετε την εισήγηση που δικαιολογεί την αναγκαιότητα και την σκοπιμότητα μιας τέτοιας απόφασης) με την οποία σπεύσατε μα παραιτηθείτε των αξιώσεών σας που απορρέουν από τα δικαιώματα σας εκ των προνομιούχων μετοχών της υπο εκκαθάριση ΠΑΕ, ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ και σπεύσατε να ιδρύσετε νέα ΠΑΕ  στην οποία αποκτήσατε και πάλι το 10% με προνομιούχες μετοχές οι οποίες δεν είναι εκ του ν. 2725/1999 μεταβιβάσιμες. Και προφανώς πολύ καλά γνωρίζετε  τι σημαίνει αυτό … ότι για το Ερασιτεχνικό Σωματείο η απώλεια της μετοχικής ιδιότητας επέρχεται ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ και την ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ από το Μητρώο ΓΕΜΗ).

Βεβαίως θα απαιτηθεί να εξηγήσετε αρμοδίως όταν κληθείτε γιατί εφόσον έχετε παραιτηθεί των δικαιωμάτων σας  ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΑΣΚΕΙΤΑΙ προς εξυπηρέτηση των έξι μετόχων της νέας ΠΑΕ την οποία ιδρύσατε και ψηφίσατε θετικά στην Γ.Σ. της 16-11-2015 για την έγκριση του Ισολογισμού Πέρατος της Εκκαθάρισης και την διαγραφή της υπο εκκαθάριση ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ από το Μητρώο ΓΕΜΗ

H απόφαση αυτή αποτελεί μια φαιδρότητα, είναι διάτρητη νομικά και δυστυχώς για σας στην εν λόγω Γενική Συνέλευση εκπροσωπηθήκατε από τον Πρόεδρο σας  που τυγχάνει και νομικός

Η Εκκαθάριση έχει καθυστερήσει με αποκλειστική ευθύνη των εκκαθαριστών και του κατέχοντος μετόχου το 10% των μετοχών της ΠΑΕ, του  Ερασιτέχνη Πανσερραϊκού με την εγκληματική τους αδράνεια δύο ετών και πλέον. Μόλις την 8-2-2016 ολοκληρώθηκαν και καταχωρήθηκαν τους Ισολογισμούς 30-6-1013 και 11-12-2013 στο Μητρώο ΓΕΜΗ . Μέχρι σήμερα οι εκκαθαριστές  υπό της ανοχή του Ερασιτέχνη Πανσερραϊκού δεν έχουν συγκαλέσει Γενική Συνέλευση των μετόχων προς έγκριση των Ισολογισμών αυτών. Επειδή υπάρχει η απόλυτη συνέχεια των χρήσεων σε όλες τις εμπορικές εταιρείες η μη έγκριση των εν λόγω Ισολογισμών εμποδίζει την έναρξη της Εκκαθάρισης

Εκτός αυτού όταν δεν έχεις συντάξει απογραφή και Ισολογισμό Έναρξης Εκκαθάρισης, όταν δεν έχεις συντάξει ενδιάμεσους Ισολογισμούς  Εκκαθάρισης  την 30-6-2014 και την 30-6-2015, όταν δεν έχεις συγκαλέσει Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων να εγκρίνουν τους ανωτέρω Ισολογισμούς, πως είναι δυνατόν να συντάσσεις Ισολογισμό Πέρατος της Εκκαθάρισης και να έχεις την απαίτηση να εγκριθεί αυτός νομίμως ;


Κύριοι, του Διοικητικού Συμβουλίου του Ερασιτέχνη Πανσερραϊκου

Επιμένετε ακόμη ότι η εκκαθάριση της ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ έχει ολοκληρωθεί ;

Εν όψει όλων των ανωτέρω σας θέτω ενώπιον των ευθυνών σας , σας ζητώ να σεβαστείτε την ομόφωνη απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 26-3-2014 με την οποία δεν απαλλάχθηκαν τα μέλη του Διοικητικού  Συμβουλίου  από τις ευθύνες τους για την διαχείριση της εταιρείας κατά την χρήση 30-6-2013 και να ενεργήσετε όπως υποχρεούστε ως προνομιούχος μέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ με ποσοστό 10% και ασκών τα δικαιώματα της μειοψηφίας.

Να απαιτήσετε δηλαδή από τους εκκαθαριστές την διερεύνηση και την κατά το άρθρο 22β του ν. 2190/1920 άσκηση των αξιώσεων της ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ σε εκτέλεση της ανωτέρω απόφασης

Να απαιτήσετε επίσης ως μέτοχος με τα δικαιώματα της μειοψηφίας την διενέργεια της εκκαθάρισης σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2190/1920  και την εφαρμογή του άρθρου 111 του ν. 2725/1999.

Αυτά προς το παρόν για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας

Διατελώ σε αναμονή των ενεργειών σας


Με εκτίμηση



Σεδαρίδης Ιωάννης

                                                            
                                                                   ελληνική δικαιοσύνη ( αριθμός δικογραφίας ΕΓ4 2012/342 ) ενώ εκκρεμεί και το πόρισμα ελέγχου του ΣΔΟΕ μετά την με αριθμό 1016/26-7-2011 απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Tο  υπόλοιπο της οφειλής Θεοδωρίδη προς την ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ ήταν 980.000 ευρώ , στον Ισολογισμό της 30-6-2012 ήταν 858.000 ευρώ , στον Ισολογισμό της 30-6-2012 ήταν 858.000 ευρώ όσο ο Θεοδωρίδης ήταν εν ζωή  και μέχρι σημερα παραμένει αμετάβλητο.

Βέβαια προβληματίζει η στάση και η ανοχή των  μελών του Διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ (την οποία υποχρεούνται και πρέπει να αιτιολογήσουν επαρκώς όταν κληθούν) να διαιωνίζεται αυτή η εκκρεμότητα ( η υπεξαίρεση δηλαδή)  αλλά και η δική σας ανοχή που στις αντίστοιχες Τακτικές Γενικές Συνελεύσεις εγκρίνατε άνευ ουδεμίας αντιρρήσεως έστω και για τα προσχήματα τους Ισολογισμούς των ανωτέρω χρήσεων

Τον Ιούλιο του 2013 όταν πρωταγωνιστούσατε ως μέτοχος με ποσοστό 10% στις διαβουλεύσεις για την «σωτηρία του ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΥ» μαζί με τα μέλη του Δ.Σ., Πρόεδρος του οποίου ήταν ο υιός του μεγαλομετόχου, ο Λάζαρος Θεοδωρίδης, τον εκπρόσωπο της Οικογένειας Θεοδωρίδη, Γιάννη Μπιτζίδη,  παλιούς παράγοντες όπως  Δημήτριος Καμήλαλης, τηλεπαρουσιαστές όπως ο κ. Βάβαλης και δημοσιογράφους, δικηγόρους, παλαιμάχους ποδοσφαιριστές και εκπροσώπους των οργανωμένων φιλάθλων (CHE GUEVARA CLUB, RED LIONS), αναζητώντας λύση στο «οικονομικό αδιέξοδο» του Πανσερραϊκου, που δεν ήταν αδιέξοδο,

 (μέχρι και η ανατριχιαστική πρόταση της πώλησης των μετοχών σε Βούλγαρο επιχειρηματία έπεσε στο τραπέζι -  βλέπε το ρεπορτάζ το οποίο αναδημοσίευσα στο www.enserrais.gr την 25-9-2015,   το οποίο κατόπιν για κάποιον ανεξήγητο λόγο διεγράφη από  τον διαχειριστή της ιστοσελίδας www.serresgoal.gr



αφού η ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ είχε λαμβάνειν ( του ποσού των 1.290.000 ευρώ που φερεται ότι κατεβαλε στην Κυπριακή Εταιρεία) από τον Πέτρο Θεοδωρίδη το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 858.000 ευρώ , η είσπραξη του οποίου με εγκληματική αμέλεια κάποιων εκκρεμούσε επί τριετία και συνεχίζει να εκκρεμεί ακόμη.

Ο «μεγαλοπαράγοντας» του ελληνικού ποδοσφαίρου Πέτρος Θεοδωρίδης που διαχειρίστηκε εκατοντάδες εκατομμυρίων ευρώ στην πολύχρονη διαδρομή του (θυμίζω  μονο την μεταγραφή Κωνσταντίνου στον Παναθηναϊκό)  δυστυχώς απεβίωσε «πάμπτωχος» τον Απρίλιο του 2013 με μοναδικό περιουσιακό στοιχείο το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ.

Το περιουσιακό αυτό στοιχείο αποποιήθηκαν φυσικά οι κληρονόμοι του, διότι θα αναλάμβαναν την υποχρέωση να λογοδοτήσουν για τις συναλλαγές με την Κυπριακή Εταιρεία και στην καλύτερη γι αυτούς περίπτωση να επιστρέψουν στην ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ το ποσό των 858.000 ευρώ. Είναι προφανές ότι χρήζει δικαστικής έρευνας ποιές μεταβολές σημειώθηκαν στην περιουσιακή κατάσταση του Προέδρου κατά το χρονικό διάστημα Φεβρουαρίου 2011 και εντεύθεν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ αντί να φροντίσει την τριετία 2010-2013 να επιστραφούν στο Ταμείο της εταιρείας τουλάχιστον τα 858.000 ευρώ,  την 31-7-2013  ( αποφράδα ημέρα δεν έχει μόνο η Βασιλεύουσα) προχώρησε δια του μέχρι πρότινος υψηλόμισθου Γενικού Διευθυντή της ΠΑΕ, Βασίλη Χρυσανθίδη στην ρευστοποίηση των ΙΧ επιβατικών αυτοκινήτων ιδιοκτησίας της εταιρείας έναντι ευτελών ποσών των 400 € και 800 € πλέον ΦΠΑ με ωφελούμενους μια υπάλληλο της ΠΑΕ η οποία εργάζεται σήμερα στην νέα ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1964 ( απέκτησε δύο αυτοκίνητα έναντι 400 € έκαστο) , τον λογιστή της εταιρείας που συνέτασσε τους Ισολογισμούς  κατά παράβαση του άρθρου 23α του ν. 2190/1920     ( απέκτησε  δύο αυτοκίνητα έναντι 800 ευρώ έκαστο), κάποια κ. Σοφία Χρυσανθίδου  (απέκτησε ένα αυτοκίνητο έναντι 800 € ) συγγενής προφανώς του Χρυσανθίδη και άλλα πρόσωπα αυθαιρέτως επιλεχθέντα. Μάλιστα σύμφωνα με την Βεβαίωση της Διευθυνσης Συγκοινωνιών  ( αρ. πρωτ 6800/11-4-2016 ) δύο αυτοκίνητα εξ αυτών με αριθμούς κυκλοφορίας  ΕΡΗ 3535 Φ.Ι.Χ. και ΚΒΜ 8766 Ε.Ι.Χ.)  ευρίσκονται ακόμη στην ιδιοκτησία της ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ και η αποτίμηση της αξίας τους με παράληψη των εκκαθαριστών δεν έχει καταγραφεί στους Ισολογισμούς της ΠΑΕ ακόμη. Συνεπώς ατυχήσατε όταν στην Γενική Συνέλευση 16-11-2015 επιχειρήσατε ως βασικός ενεργός μέτοχος δια της ψήφου σας  την έγκριση του Ισολογισμού Πέρατος της Εκκαθάρισης.

Παρ όλα αυτά ως Ερασιτέχνης Πανσερραϊκός συμμετείχατε ανελλιπώς δια του εκπροσώπου σας σε όλες τις Γενικές  Συνελεύσεις της ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ, λαμβάνατε γνώση των τεκταινομένων και εγκρίνατε άνευ αντιρρήσεως τους Ισολογισμούς της εταιρείας.

Και ερχόμαστε στο σήμερα  όπου ανέχεστε τις παράνομες πράξεις και τις παραλείψεις των εκκαθαριστών  εκ των οποίων η εκκαθάριση της ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ ουσιαστικά δεν ξεκίνησε ακόμη

Πέραν των άλλων παραλήψεων των εκκαθαριστών μόλις την 8-2-1016 καταχωρήθηκαν στο ΓΕΜΗ οι Ισολογισμοί της 30-6-2013 και της περιόδου 1-7-2013 μέχρι 11-12-2013  , οι οποίοι δεν έχουν δημοσιευθεί ακόμη στο ΦΕΚ και δεν έχει συγκληθεί Γενική Συνέλευση για την έγκριση αυτών.

Αλλά ας έλθουμε και στην ανεκδιήγητη απόφαση της Γενικής σας Συνέλευσης ως Ερασιτεχνικού Σωματείου ( ενδιαφέρον θα είχε να μας γνωστοποιήσετε την εισήγηση που δικαιολογεί την αναγκαιότητα και την σκοπιμότητα μιας τέτοιας απόφασης) με την οποία σπεύσατε μα παραιτηθείτε των αξιώσεών σας που απορρέουν από τα δικαιώματα σας εκ των προνομιούχων μετοχών της υπο εκκαθάριση ΠΑΕ, ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ και σπεύσατε να ιδρύσετε νέα ΠΑΕ  στην οποία αποκτήσατε και πάλι το 10% με προνομιούχες μετοχές οι οποίες δεν είναι εκ του ν. 2725/1999 μεταβιβάσιμες. Και προφανώς πολύ καλά γνωρίζετε  τι σημαίνει αυτό … ότι για το Ερασιτεχνικό Σωματείο η απώλεια της μετοχικής ιδιότητας επέρχεται ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ και την ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ από το Μητρώο ΓΕΜΗ).

Βεβαίως θα απαιτηθεί να εξηγήσετε αρμοδίως όταν κληθείτε γιατί εφόσον έχετε παραιτηθεί των δικαιωμάτων σας  ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΑΣΚΕΙΤΑΙ προς εξυπηρέτηση των έξι μετόχων της νέας ΠΑΕ την οποία ιδρύσατε και ψηφίσατε θετικά στην Γ.Σ. της 16-11-2015 για την έγκριση του Ισολογισμού Πέρατος της Εκκαθάρισης και την διαγραφή της υπο εκκαθάριση ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ από το Μητρώο ΓΕΜΗ

Βεβαίως η απόφαση αυτή αποτελεί μια φαιδρότητα,  είναι διάτρητη νομικά και δυστυχώς για σας στην εν λόγω Γενική Συνέλευση εκπροσωπηθήκατε από τον Πρόεδρο σας  που τυγχάνει και νομικός

Η Εκκαθάριση έχει καθυστερήσει με αποκλειστική ευθύνη των εκκαθαριστών και του κατέχοντος μετόχου το 10% των μετοχών της ΠΑΕ , του  Ερασιτέχνη Πανσερραϊκού με την εγκληματική τους αδράνεια δύο ετών και πλέον. Μόλις την 8-2-2016 ολοκληρώθηκαν και καταχωρήθηκαν τους Ισολογισμούς 30-6-1013 και 11-12-2013 στο Μητρώο ΓΕΜΗ . Μέχρι σήμερα οι εκκαθαριστές  υπό της ανοχή του Ερασιτέχνη Πανσερραϊκού δεν έχουν συγκαλέσει Γενική Συνέλευση των μετόχων προς έγκριση των Ισολογισμών αυτών. Επειδή υπάρχει η απόλυτη συνέχεια των χρήσεων σε όλες τις εμπορικές εταιρείες η μη έγκριση των εν λόγω Ισολογισμών εμποδίζει την έναρξη της Εκκαθάρισης

Εκτός αυτού όταν δεν έχεις συντάξει απογραφή και Ισολογισμό Έναρξης Εκκαθάρισης, όταν δεν έχεις συντάξει ενδιάμεσους Ισολογισμούς  Εκκαθάρισης  την 30-6-2014 και την 30-6-2015, όταν δεν έχεις συγκαλέσει Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων να εγκρίνουν τους ανωτέρω Ισολογισμούς, πως είναι δυνατόν να συντάσσεις Ισολογισμό Πέρατος της Εκκαθάρισης και να εχεις την απαίτηση να εγκριθεί αυτός νομίμως ;


Κύριοι, του Διοικητικού Συμβουλίου του Ερασιτέχνη Πανσερραϊκου

Επιμένετε ακόμη ότι η εκκαθάριση της ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ έχει ολοκληρωθεί ;

Εν όψει όλων των ανωτέρω σας θέτω ενώπιον των ευθυνών σας , σας ζητώ να σεβαστείτε την ομόφωνη απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 26-3-2014 με την οποία δεν απαλλάχθηκαν τα μέλη του Διοικητικού  Συμβουλίου  από τις ευθύνες τους για την διαχείριση της εταιρείας κατά την χρήση 30-6-2013 και να ενεργήσετε όπως υποχρεούστε ως προνομιούχος μέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ με ποσοστό 10% και ασκών τα δικαιώματα της μειοψηφίας.

Να απαιτήσετε δηλαδή από τους εκκαθαριστές την διερεύνηση και την κατά το άρθρο 22β του ν. 2190/1920 άσκηση των αξιώσεων της ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ σε εκτέλεση της ανωτέρω απόφασης

Να απαιτήσετε επίσης ως μέτοχος με τα δικαιώματα της μειοψηφίας την διενέργεια της εκκαθάρισης σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2190/1920  και την εφαρμογή του άρθρου 111 του ν. 2725/1999.

Αυτά προς το παρόν για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας

Διατελώ σε αναμονή των ενεργειών σας

 Σεδαρίδης Ιωάννης




Δεν υπάρχουν σχόλια:

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ