Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΡΑΪΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΣΕΔΑΡΙΔΗΣ, 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΘΥΕΛΛΑΣ ΣΕΡΡΩΝ 



ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΝΤΩΝ ΕΓΓΥΗΘΗΚΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ Ο ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΣΕΔΑΡΙΔΗΣ 
ΕΝΑΝΤΙ 5.000.000. ΔΡΑΧΜΩΝ

Την αγωνιστική περίοδο 1983-1984 η νεοσύστατη το 1978 ομάδα Μπάσκετ ΘΥΕΛΛΑ ΣΕΡΡΩΝ με Πρόεδρο από το 1981 τον νεαρό τότε Διογένη Σεδαρίδη σε ηλικία μόλις 23 ετών, κατόρθωσε να κερδίσει την άνοδό της στην Β΄ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ στην οποία ήδη αγωνιζόταν ο Α.Ο. ΣΕΡΡΩΝ που επι σειρά ετών ανεπιτυχώς προσπαθούσε για την άνοδό του στην Α' ΕΘΝΙΚΉ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ. 


Ο Σερραϊκός Εμφύλιος με τις δύο Σερραϊκες ομάδες στην Β' ΕΘΝΙΚΗ ήταν προ των πυλών. Κατόπιν διαβουλεύσεων ( για το ιστορικό των οποίων θα αναφερθούμε αργότερα) επεκράτησε η λογική και η Διοίκηση του Α.Ο. Σερρών  αναγκάστηκε να συμβιβαστεί με την ιδέα της άτυπης συγχώνευσης των επιμέρους τμημάτων ανδρικού και γυναικείου μεταξύ των δύο Συλλογων. Την 27η Ιουλίου 1984 υπεγράφη η ιστορική συμφωνία μεταξύ των δύο κορυφαίων συλλόγων  του Σερραϊκού Μπάσκετ μεταξύ της ΘΥΕΛΛΑΣ ΣΕΡΡΩΝ και του Α.Ο. ΣΕΡΡΩΝ για την αμοιβαία παραχώρηση των καλύτερων αθλητών του Ανδρικού Τμήματος Μπάσκετ του Α.Ο. ΣΕΡΡΩΝ στην ΘΥΕΛΛΑ ΣΕΡΡΩΝ και αντίστοιχα καλύτερων αθλητριών του Γυναικείου Τμήματος Μπάσκετ της ΘΥΕΛΛΑΣ ΣΕΡΡΩΝ στον Α.Ο. ΣΕΡΡΩΝ.

Η  ιδιότυπη αυτή σύμπραξη των δύο συλλόγων συντέλεσε στην δημιουργία των χρυσών σελίδων και διακρίσεων του Σερραϊκού Μπάσκετ.

Η ΘΥΕΛΛΑ ΣΕΡΡΩΝ ΑΝΉΛΘΕ ΤΗΝ ΕΠΌΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ Α’ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ και ο Α.Ο.ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΗΝ Α’ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 

To ιστορικό συμφωνητικό υπέγραψαν ο Πρόεδρος Διογένης Σεδαρίδης και ο Γενικός Γραμματέας Αντώνης Βόγας  για την ΘΕΥΛΛΑ ΣΕΡΡΩΝ και για τον Α.Ο.. ΣΕΡΡΩΝ ο Πρόεδρος Μάνος Εμμανουηλίδης και ο Έφορος του Τμήματος Μπάσκετ, Χρήστος Σούλης



ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ( 26-7-1984)






Αυτά για την ιστορική μνήμη 
και για την καταγραφή των πραγματικών γεγονότων

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ