Κυριακή 23 Μαΐου 2010

ΕΝ ΣΕΡΡΑΙΣ: EAΛΩ Η ΠΑΤΡΙΣ ;. "Σχέδιο Καλλικράτης"... η υπέρτατη προδοσία.


ΕΝ ΣΕΡΡΑΙΣ: EAΛΩ Η ΠΑΤΡΙΣ ;. "Σχέδιο Καλλικράτης"... η υπέρτατη προδοσία.


Θέμα: Ο Δούρειος Ίππος του Καλλικράτη....

Miα διαφορετική ανάλυση της πολιτικο-οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα...

Ο Γιωργος Παπανδρέου ήρθε στην εξουσία με προφανείς εντολές.

Να αφελληνίσει και να διαμελίσει το Ελληνικό κράτος σύμφωνα με τις επιταγές της παγκοσμιοποίησης.

Οι τρεις τομείς μέσω των οποίων θα γίνει αυτός ο διαμελισμός είναι:

1. ιθαγένεια στους μετανάστες
2. προώθηση της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας
3. υλοποίηση του Καλλικράτη

Και τα τρία αυτά έγιναν με τέτοια προτεραιότητα και τόσο άγρια σπουδή που ακόμα και οι αδαείς καταλαβαίνουν πλέον τους απώτερους σκοπούς που υπηρετούν τα ανδρείκελα.

Ο Καλλικράτης θα είναι η ταφόπλακα, που μόλις τεθεί πάνω στο πτώμα της Ελλάδας, οι Παπανδρεϊκοί θα εγκαταλείψουν τη διακυβέρνηση και ίσως και την Ελλάδα και θα πάνε να ζήσουν ήρεμα και πλούσια στο Μαϊάμι !

Πώς θα εξελιχθούν τα γεγονότα:

Από τις δεκατρείς περιφέρειες του Καλλικράτη, τρεις τουλάχιστον θα αυτονομηθούν από το ελληνικό κράτος και στη συνέχεια θα ενωθούν με τη μορφή συνομοσπονδίας ή κάτι παρόμοιο, η Θράκη με την Τουρκία, η Μακεδονία με τα Σκόπια και η Ήπειρος με την Αλβανία.

Αυτό θα γίνει με τις αρμοδιότητες που θα δοθούν στους 13 αιρετούς περιφερειάρχες και τους 7 δοτούς τους ινστρούκτορες από την κυβέρνηση.

Πως θα γίνει πρακτικά; Με δημοψηφίσματα στα οποία θα ψηφίζουν οι μετανάστες που θα συγκεντρώνονται ανάλογα στην κάθε περιφέρεια.

Αυτό βέβαια προϋποθέτει ότι η Ελλάδα θα έχει βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα έχει προσκολληθεί στο άρμα της Αμερικής που για την ώρα έχει βάλει κάτω από την κηδεμονία της το Κόσοβο, τη Βοσνία, τα Σκόπια και τελικά τη Μακεδονία με τη συνένωση που επίκειται σύμφωνα με τα σχέδια που απεργάζονται.

Βεβαίως τα σχέδια αυτά για να υλοποιηθούν χρειάζονται κατάλληλες συνθήκες.
Η κυριότερη από αυτές είναι η αποβολή της Ελλάδας από την ΕΕ.
Για να γίνει αυτό χρειάζεται μια εσωτερική αναστάτωση-επανάσταση του λαού που θα γίνει είτε αυθόρμητα εφόσον συνεχώς θα πιέζεται οικονομικά ή ακόμα και με προβοκάτσια από τις ορδές του Σόρος ή των άλλων πρακτόρων σχετικών συμφερόντων που έχουν οργανωθεί ήδη μέσα στη χώρα.

Πού είναι η ΕΕ; Η Γερμανία μόλις προχθές κατάλαβε το παιχνίδι που παίζεται από τις μυστικές υπηρεσίες της Αμερικής και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των κερδοσκόπων.

Η Αμερική έχει βάλει τα παπαγαλάκια της να φωνάζουν δήθεν υπέρ των Ελλήνων και το τι τραβάνε οι Έλληνες με το ΔΝΤ και τα μέτρα, προτείνοντας όλοι, μα όλοι, με μια φωνή, Έλληνες επαναστατείστε! Εάν η Αμερική καταφέρει να κάνει τον ελληνικό λαό να επαναστατήσει κερδίζει διπλά.
Δίνει ένα γερό χτύπημα στο ευρώ και προετοιμάζει την οριστική κατάρρευση της ΟΝΕ και τελικά της ΕΕ.

Δεύτερον, κερδίζει την έξοδό της στο Αιγαίο με τη συνένωση της μακεδονικής περιφέρειας με τα Σκόπια. Όλα αυτά θα γίνουν με τη συνδρομή της Τουρκίας που θα επιτηρεί και θα διαφεντεύει τις συνομοσπονδίες των Βαλκανίων.

Σε αυτές τις περιοχές θα γίνουν σημαντικές επενδύσεις απο ξένους επιχειρηματίες για να φαίνεται ότι ήταν καλή η συνένωση και σιγά σιγά ο πλούτος της χώρας - υπέδαφος και πετρέλαια που υπάρχουν σε αυτές τις περιοχές- δεν θα ανήκουν πλέον στους Έλληνες.

Αντίθετα μέχρι να γίνει η έκρηξη-εσωτερική επανάσταση δεν θα υπάρξει καμία επένδυση στην Ελλάδα, κανένα πρόγραμμα ανάπτυξης δεν θα κινείται και σε ο,τιδήποτε προτείνεται σαν ανάπτυξη θα μπαίνουν εμπόδια και καθυστερήσεις.

Ο στόχος θα είναι να οδηγηθεί η Ελλάδα στην πλήρη εξαθλίωση και υποταγή.

Η ΕΕ τελευταία αρχίζει να καταλαβαίνει το παιχνίδι της Αμερικής και σίγουρα θα προσπαθήσει να αντιδράσει και να λάβει κάποια μέτρα. Εάν όμως οι κυβερνήσεις μας θέλουν τη λύση της Αμερικής - οικονομική εξαθλίωση και βαλκανοποίηση- δεν θα μπορέσουν να κάνουν απολύτως τίποτα μια και η Ελλάδα θα σπρώχνεται συνεχώς σε όλο και απεχθέστερο δανεισμό έως την τελική στάση πληρωμών και την πτώχευση.

Τι μπορεί να συμβεί τότε με όλους αυτούς τους μετανάστες που κανένας δεν θέλει να μετρήσει και που υπολογίζονται σε τρία τουλάχιστον εκατομμύρια; Δεν θα σκοτώνουν ο ένας -Έλληνας- τον άλλον -μετανάστη- προκειμένου να επιβιώσουν; Και εάν δεν σκοτώνουν αυθόρμητα θα είναι δύσκολο σε ένα διαλυμένο κράτος να γίνει η μεγάλη προβοκάτσια; Όπου ένα τζιπ θα περνάει και θα σκοτώνει αδιακρίτως μετανάστες και Έλληνες και αυτή η ενέργεια θα αποδίδεται σε ακραία στοιχεία;

Το παιχνίδι θα παιχτεί σε μια διελκυστίνδα όπου οι δυνάμεις της ΕΕ θα προσπαθούν να συγκρατήσουν την Ελλάδα μέσα στην ΕΕ ενώ η Αμερική με όλα τα μέσα που διαθέτει θα προσπαθεί να αποσπάσει την Ελλάδα απο αυτήν.

Τι θα κάνει η επόμενη κυβέρνηση που θα έλθει όταν οι Παπανδρεϊκοί θα έχουν ολοκληρώσει το έργο τους; Διότι είναι σίγουρο ότι μόλις ολκληρώσουν το έργο τους με τον Καλλικράτη δεν θα μπορούν πια να μείνουν στην εξουσία.

Τι θα κάνει τότε ο λαός; Θα ακολουθήσει την Παπαρήγα και τον Τσίπρα για να υλοποιήσουν τα σενάρια "made in USA" ή θα αναδειχθεί κάποιος νέος ηγέτης μέσα από τα συντρίμια που άφησαν οι προηγούμενοι ηγέτες;

Οι λεπτομερείς αιτιολογήσεις των παραπάνω συμπερασμάτων
1. Η ιθαγένεια θα αναμείξει τους πληθυσμούς και έτσι θα συρρικνωθεί ο αμιγώς ελληνικός πληθυσμός. Συγχρόνως θα προετοιμάσει τους μελλοντικούς ψηφοφόρους του Καλλικράτη και θα εξηγήσουμε γιατί. Για την απόφαση αυτή προβάλλονται βέβαια διάφορα λογικοφανή επιχειρήματα για να συσκοτισθεί ο πραγματικός στόχος.

2. Στην σκόπιμη και προσχεδιασμένη κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας συνηγορούν τα εξής γεγονότα:
Με την προηγούμενη κυβέρνηση μπορούσαμε να δανειστούμε με επιτόκιο κάτω απο 3%. Μόλις έλαβε την εντολή η κυβέρνηση Παπανδρέου διακήρυξε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση εξαπατούσε τους ευρωπαίους συμμάχους μας στην ΟΝΕ δηλώνοντας μικρότερο χρέος από το πραγματικό. Προκλήθηκε τέτοιος παγκόσμιος σάλος που ούτε να τον ονειρευτούν δεν μπορούσαν τα κοράκια που παραμόνευαν για να ανεβάσουν τα spreads και να κατακρημνίσουν την αξιοπιστία της Ελλάδας. Έγιναν τόσο άγαρμπες κινήσεις από μέρους της κυβέρνησης που μόνο μαθητευόμενοι μάγοι μπορούσαν να τους ξεπεράσουν.

Τα επιτόκια άρχισαν να ανεβαίνουν με τρελούς ρυθμούς και παρ' όλο που υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις, όπως δανεισμός από την Κίνα με 3%, δανεισμός από Ρωσία με 4,75% ακόμα και από το ΔΝΤ με 3,5%, εμείς προτιμήσαμε να δανειστούμε από τα κοράκια με 6% και πάνω!!! Διαλαλώντας συγχρόνως ότι μας εκμεταλλεύονται !

Πώς έγινε το μεγάλο κόλπο; Δυστυχώς με τη συνενοχή και τη συνεργασία της Τράπεζας της Ελλάδος, της Κυβέρνησης και της GoldmanSachs. Η Τράπεζα της Ελλάδος ξαφνικά και στα μουλωχτά ανέβασε τα Τ2 σε Τ10 - από δύο ημέρες σε δέκα- και οι λεγόμενοι σορτάτακηδες οργίασαν, άρχισαν να πουλάνε και να αγοράζουν αέρα χωρίς να πληρώνουν επί μέρες, έτσι ώστε να έχουν αρκετό χρόνο να κάνουν παιχνίδι στην αγορά και να κερδίσουν δισεκατομμύρια
- με το ανεβοκατέβασμα της τιμής των ομολόγων. Ασύλληπτη κομπίνα που την αποκάλυψε μόνο το blog politis-gr.com. Γιατί ο εισαγγελέας δεν έψαξε να βρει ποιοι ωφελήθηκαν από αυτό το κόλπο;

Η ουσία είναι ότι χώρα θα μπορούσε να μην είχε φορτωθεί με τόσο μεγάλο χρέος σε τόσο μικρό διάστημα, κατά το οποίο σχεδόν όλοι τα είχαν χαμένα με τις τόσο ραγδαίες εξελίξεις. Έπρεπε όμως να κηρύξει πτώχευση η Ελλάδα !

Η κυβέρνηση βιάζεται υπερβολικά, παρ΄ ότι βρίσκεται εν μέσω οικονομικής κρίσης να ξοδέψει 4,5 δις για να περάσει το σχέδιο Καλλικράτης και να εγκαταστήσει ένα σύστημα διακυβέρνησης που όπως διαβεβαιώνουν οι ειδικοί και εμπνευστές του όπως η κ. Τζάκρη - και μάλιστα με περισσή αναίδεια - ότι δεν θα θίξει οικονομικά κανέναν απο αυτούς που εργάζονται στις δημοτικές επιχειρήσεις. Εφόσον δεν θα μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων τι θα κερδίσουμε με την εφαρμογή του και μάλιστα μέσα σε τόσο μεγάλη οικονομική κρίση;
Δηλαδή όχι μόνο δεν θα εξοικονομηθούν χρήματα αλλά θα αυξηθούν οι δαπάνες και μάλιστα για υψηλόβαθμα στελέχη που θα κοστίσουν ο Θεός μόνο ξέρει πόσα.

Η κυβέρνηση βιάστηκε υπερβολικά να δώσει την ιθαγένεια σε μετανάστες την ώρα που φεύγουν με εμβάσματα προς τις χώρες τους δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο.

Επίσης η κυβέρνηση βιάστηκε να εκθέσει τη χώρα διεθνώς δημοσιοποιώντας τις "λαμογιές" όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων μειώνοντας την αξιοπιστία της χώρας και ανεβάζοντας τα επιτόκια δανεισμού από 3.8% που ήταν πριν τις εκλογές σε 7%, επιβαρύνοντας έτσι τις επόμενες γενιές με ενα δυσβάσταχτο οικονομικό χρέος και με συνέπειες που μπορεί να είναι τραγικές για την Ελλάδα.

Γιατί δεν θέλουν να κάνουν ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ;;

Αυτοί οι τρεις άξονες εθνικής σημασίας, που αναφέρθηκαν παραπάνω, σπρώχνονται με απίστευτη ταχύτητα στην τελική τους ευθεία, χωρίς καν συζήτηση για δημοψήφισμα.
Σε αντιπαράθεση με αυτές τις βιαστικες κινήσεις - εξαιρετικά αρνητικές για τους Έλληνες- η κυβέρνηση καθυστερεί να πάρει αποφάσεις για θέματα που θα ανακούφιζαν την οικονομία, καθυστερεί μέτρα ανάπτυξης και επενδύσεων που θα έπρεπε να είναι στην άμεση πρoτεραιότητα της. Και όχι μονο δεν προωθούνται οι επενδύσεις αλλά εξακολουθούν να μπλοκάρονται εξαιτίας ενός αναποτελεσματικού και γραφειοκρατικού κράτους που
φαίνεται να μην ενδιαφέρεται καθόλου για τέτοιου είδους αποφάσεις.
Από την άλλη δεν βάζουν φρένο στην παροχή εκατομμυρίων ευρώ προς τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να βάζουν και αυτές τροχοπέδη - ανάλογα με τις επιδιώξεις τους- σε αποφάσεις που θα ανακούφιζαν την οικονομία.

Καθυστερούν να ανοίξουν το πόθεν έσχες των πολιτικών και όλων αυτών των φορέων που διασπάθισαν το κρατικό χρήμα όπως των εφοριακών, των δημοσίων υπαλλήλων για τους οποίους υπάρχουν καταγγελίες και των υπαλλήλων της πολεοδομίας.

ΕΛΕΟΣ κύριοι Κυβερνώντες!!!

H ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΠΛΕΥΡΗ


Άλλη μια μεγάλη ΝΙΚΗ του Κώστα Πλεύρη ... Έκλεισε με θρίαμβο της ελευθερίας του λόγου η υπόθεση του με τους Εβραίους

200510-plevris
γράφει ο Κώστας Πλεύρης
Όπως είναι γνωστόν η πλήρης ποινική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με την υπ' αριθμ. 3/2010 απόφασίν της απέρριψε την αίτησιν αναιρέσεως υπέρ του νόμου, δια της οποίας ο Εισαγγελεύς του Αρείου Πάγου προσέβαλε την υπ' αριθμ. 913/2009 απόφασιν του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, που με απήλλαξε της κατηγορίας, ότι παραβαίνω τον νόμον 927/1979 που τιμωρεί τους διεγείροντας φυλετικά μίση, διακρίσεις κ.τ.λ. κατά ομάδος ατόμων εκ μόνου του λόγου της εθνικής, φυλετικής καταγωγής των ή της θρησκείας των. Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου συγκεκριμένως επεκύρωσε την υπέρ εμού αθωωτικήν απόφασιν του Πενταμελούς Εφερείου Αθηνών, η οποία είχε δεχθή, ότι όσα γράφω στο βιβλίον μου «ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ-όλη η αλήθεια» δεν στρέφονται κατά των εβραίων γενικώς και εκ μόνου του λόγου, ότι είναι εβραίοι, αλλά κατά των εβραιοσιωνιστών τους οποίους κατήγγειλα δια τας πράξεις των, που λεπτομερώς περιγράφω βάσει στοιχείων. Έτσι έκλεισε αμετακλήτως η δικαστική διαμάχη μου με το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιον και τους εκπροσώπους του, οι οποίοι αρκετά με απησχόλησαν. Δεν επιθυμώ να θριαμβολογήσω, διότι δεν είναι του χαρακτήρος μου. Απλώς θα επισημάνω μερικά σημεία και θα κάνω στο τέλος μία δήλωσι. Πρώτον. Θαυμάζω την Ελληνικήν Δικαιοσύνην, διότι δεν επηρεάσθη από τας πιέσεις, τας οποίας εδέχθη και απένειμε το δίκαιον κατά συνείδησιν. Προσθέτω ακόμη, ότι ωρισμένοι εβραιοσιωνιστικοί παράγοντες δεν ετόλμησαν να πίεσουν ευθέως δικαστάς, αλλά το επεδίωξαν, δια του πολιτικού ριψάσπιδος Κωνσταντίνου Καραμανλή, προς τον οποίον ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Συμβουλίου Καντόρ έστειλε επιστολήν εναντίον μου και ο πρώην πρωθυπουργός εσιώπησε εις σχετικήν επιστολήν και εξώδικόν μου και δεν είχε το θάρρος να με πληροφορήση τι απήντησε στον εβραίον. Δεύτερον. Με την ιστορικήν απόφασίν της η Δικαιοσύνη της Πατρίδος μας προστατεύει την ελευθερίαν της εκφράσεως και την επιστημονικήν έρευναν. Αι αξίαι αυταί προκειμένου περί εβραίων δεν προστατεύονται στην Γερμανίαν, Αυστρίαν, Γαλλίαν και αλλού, όπου με ειδικούς νόμους, που επεβλήθησαν στους ευρωπαϊκούς λαούς, από τον εβραιοσιωνισμό θεωρείται ποινικόν αδίκημα (!) η έρευνα δια το ολοκαύτωμα κ.τ.λ. Επομένως ουσιαστικώς δεν ενίκησα εγώ, αλλ' ενίκησε η ελευθερία του λόγου, η ελευθερία της επιστημονικής ερεύνης εις βάρος του σκοταδισμού, που δεν επιτρέπει έρευνα των εβραϊκών ισχυρισμών, τους οποίους επιδιώκουν να υποχρεούμεθα να τους δεχώμεθα, ως θείαν αποκάλυψιν, της οποίας ποινικώς απαγορεύεται η αμφισβήτησις και η έρευνά της. Ήδη η απόφασις του Αρείου Πάγου δημοσιεύεται ως είδησις εις ολόκληρον της Ευρώπην και τας ΗΠΑ. Και είναι ιστορική, διότι δια πρώτην φοράν στην μεταπολεμικήν Ευρώπην ηττήθη δικαστικώς ο εβραιοσιωνισμός. Τρίτον. Την καταδίκην μου εζήτησαν με ανακοινώσεις των το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Συμβούλιο! το State Department!! ο ΟΗΕ!!! Σκεφθήτε, ότι το υπουργείον Εξωτερικών του Ισραήλ δεν εζήτησε την καταδίκην μου, αλλά την εζήτησε το υπουργείον Εξωτερικών των ΗΠΑ, που επετέθη εναντίον της εφημερίδος μας, του «Ελευθέρου Κόσμου». Τέτοια διεθνή διαφήμισιν φυσικά δεν την εφαντάζετο ο κ. Ζαφειρόπουλος. Όλοι οι ανωτέρω υπερασπισταί του εβραιοσιωνισμού δεν αντέκρουσαν με στοιχεία κι' επιχειρήματα το βιβλίον μου, αλλ' απήτησαν την απηγόρευσίν του. Να μη κυκλοφορή. Αυτό ήθελαν. Δεν το επέτυχαν. Το διατί το ήθελαν, όσοι εδιάβασαν το βιβλίον μου το γνωρίζουν. Τέταρτον. Περιμένω να ιδώ τι θα γράψουν οι κύριοι Ρ. Σωμερίτης, Π. Μανδραβέλλης, Τ. Καμπύλης, αι κυρίαι Μ.Πυργιώτη Α. Φραγκούλη και τόσοι άλλοι αυτόκλητοι δημοσιογραφίσκοι που έσπευσαν να με καταδικάσουν με άρθρα των. Τώρα που η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με εδικαίωσε, μήπως η Αρεοπαγίται είναι αντισημίται, ναζί κ.τ.λ.; Έχω τηλεφωνήσει στους προαναφερθέντας, που είτε δεν εμφανίζονται στο τηλέφωνον, είτε αποφεύγουν να σχολιάσουν. Να μονολογούν όμως ήξεραν. Με την ευκαιρίαν αυτήν τους προτείνω: ΕΝΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟΝ. Εμπρός κύριοι δημοκράται προσέλθετε εις έναν δημόσιον διάλογον. Πράγματι είναι παράδοξον ένας φασίστας (!) να σας προκαλή εις διάλογον και σεις οι δημοκράται (!) να τον αρνήσθε. Ωστόσον πιστεύω, ότι έχουν το θάρρος και την εντιμότητα να δεχθούν τον διάλογον που προτείνω. Να μην αντιτείνουν το σύνηθες, ότι δεν συνομιλούν με φασίστας (!) διότι τότε πώς αρθρογραφούν εναντίον μου; Αφού αρθρογραφούν εναντίον μου πρέπει να ακούσουν και τας απόψεις μου, εκτός αν επιθυμούν δημοκρατικώτατα να μονολογούν. Κυρίως όμως προτείνω στο «Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο» έναν ΔΗΜΟΣΙΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟΝ (δαπάναις μου, λαμβανομένης υπ' όψιν κάποιας ιδιαιτερότητος). Εμπρός κύριοι εσείς που ήλθατε στο δικαστήριο μάρτυρες εναντίον μου, εμπρός ελάτε πρόσωπον με πρόσωπον να συζητήσωμεν δια να αποδειχθή ποίος έχει δίκαιον και ποίος έχει άδικον. Σας πληροφορώ, ότι τρεις τηλεοράσεις ευχαρίστως δέχονται να μας φιλοξενήσουν. Αν έχετε δίκαιον σας δίδεται η μοναδική ευκαιρία να συντρίψετε έναν, που αποκαλείτε αντισημίτην. Θα παρουσιάσετε τας απόψεις σας και θα με διαλύσετε. Θα με εξευτελίσετε εις ολόκληρον την Ελλάδα τηλεοπτικώς μάλιστα. Λοιπόν μη διστάσετε. Δεχθήτε τον δημόσιον διάλογον. Εκτός αν έχετε άδικον, οπότε αντιλαμβάνομαι διατί ενδεχομένως δεν θα δεχθήτε μίαν τηλεοπτικήν αναμέτρησιν. Με μηνύσεις, εγκλήσεις, αναφοράς, μαρτυρικάς καταθέσεις, ανακοινώσεις, διαβήματα, επιστολάς εις εφημερίδας κ.τ.λ. κ.τ.λ. ήτοι δια παντός μέσου με επολεμήσατε. Ολοκληρώσατε λοιπόν με τον διάλογον, όπου μόνον δια του διαλόγου θα αποδειχθή ποίος ψεύδεται και ποίος είναι ειλικρινής. Ποίος συκοφαντεί και ποίος αποκαλύπτει. Ποίος διεγείρει μίση και ποίος όχι. Πέμπτον. Το «Κεντρικό Ισραηλιτικόν Συμβούλιον» μετά την δημοσίευσιν της αποφάσεως του Αρείου Πάγου δι' ανακοινώσεώς του εξέφρασεν την λύπην του. Ένα Νομικόν Πρόσωπον Δημοσίου Δικαίου εκφράζει την λύπην του, δι' απόφασιν του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Πατρίδος μας! Αφού λοιπόν αμφισβητούν οι εβραίοι του Κ.Ι.Σ. τον Άρειον Πάγον και στενοχωρούνται τους προτείνω το εξής: ενεργήσατε τα δέοντα, ώστε να μου χορηγηθή VISA να μεταβώ στο Ισραήλ και να δικασθώ εκεί από εβραϊκό δικαστήριο. Τί άλλο παραπάνω θέλετε να κάνω, δια να σας αποδείξω, ότι δεν φοβούμαι στην υποστήριξι των απόψεών μου; Τέλος όσον αφορά στον αντισημιτισμόν που μου «καταλογίζετε» σας ερωτώ: Θεωρείτε τον αντισημιτισμόν αδίκημα; Καλώς. Τον ανθελληνισμόν τον θεωρείτε αδίκημα;
γράφει ο Κώστας Πλεύρης

Όπως είναι γνωστόν η πλήρης ποινική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με την υπ' αριθμ. 3/2010 απόφασίν της απέρριψε την αίτησιν αναιρέσεως υπέρ του νόμου, δια της οποίας ο Εισαγγελεύς του Αρείου Πάγου προσέβαλε την υπ' αριθμ. 913/2009 απόφασιν του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, που με απήλλαξε της κατηγορίας, ότι παραβαίνω τον νόμον 927/1979 που τιμωρεί τους διεγείροντας φυλετικά μίση, διακρίσεις κ.τ.λ. κατά ομάδος ατόμων εκ μόνου του λόγου της εθνικής, φυλετικής καταγωγής των ή της θρησκείας των.

Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου συγκεκριμένως επεκύρωσε την υπέρ εμού αθωωτικήν απόφασιν του Πενταμελούς Εφερείου Αθηνών, η οποία είχε δεχθή, ότι όσα γράφω στο βιβλίον μου «ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ-όλη η αλήθεια» δεν στρέφονται κατά των εβραίων γενικώς και εκ μόνου του λόγου, ότι είναι εβραίοι, αλλά κατά των εβραιοσιωνιστών τους οποίους κατήγγειλα δια τας πράξεις των, που λεπτομερώς περιγράφω βάσει στοιχείων. Έτσι έκλεισε αμετακλήτως η δικαστική διαμάχη μου με το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιον και τους εκπροσώπους του, οι οποίοι αρκετά με απησχόλησαν. Δεν επιθυμώ να θριαμβολογήσω, διότι δεν είναι του χαρακτήρος μου. Απλώς θα επισημάνω μερικά σημεία και θα κάνω στο τέλος μία δήλωσι.

Πρώτον. Θαυμάζω την Ελληνικήν Δικαιοσύνην, διότι δεν επηρεάσθη από τας πιέσεις, τας οποίας εδέχθη και απένειμε το δίκαιον κατά συνείδησιν. Προσθέτω ακόμη, ότι ωρισμένοι εβραιοσιωνιστικοί παράγοντες δεν ετόλμησαν να πίεσουν ευθέως δικαστάς, αλλά το επεδίωξαν, δια του πολιτικού ριψάσπιδος Κωνσταντίνου Καραμανλή, προς τον οποίον ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Συμβουλίου Καντόρ έστειλε επιστολήν εναντίον μου και ο πρώην πρωθυπουργός εσιώπησε εις σχετικήν επιστολήν και εξώδικόν μου και δεν είχε το θάρρος να με πληροφορήση τι απήντησε στον εβραίον.

Δεύτερον. Με την ιστορικήν απόφασίν της η Δικαιοσύνη της Πατρίδος μας προστατεύει την ελευθερίαν της εκφράσεως και την επιστημονικήν έρευναν. Αι αξίαι αυταί προκειμένου περί εβραίων δεν προστατεύονται στην Γερμανίαν, Αυστρίαν, Γαλλίαν και αλλού, όπου με ειδικούς νόμους, που επεβλήθησαν στους ευρωπαϊκούς λαούς, από τον εβραιοσιωνισμό θεωρείται ποινικόν αδίκημα (!) η έρευνα δια το ολοκαύτωμα κ.τ.λ. Επομένως ουσιαστικώς δεν ενίκησα εγώ, αλλ' ενίκησε η ελευθερία του λόγου, η ελευθερία της επιστημονικής ερεύνης εις βάρος του σκοταδισμού, που δεν επιτρέπει έρευνα των εβραϊκών ισχυρισμών, τους οποίους επιδιώκουν να υποχρεούμεθα να τους δεχώμεθα, ως θείαν αποκάλυψιν, της οποίας ποινικώς απαγορεύεται η αμφισβήτησις και η έρευνά της. Ήδη η απόφασις του Αρείου Πάγου δημοσιεύεται ως είδησις εις ολόκληρον της Ευρώπην και τας ΗΠΑ. Και είναι ιστορική, διότι δια πρώτην φοράν στην μεταπολεμικήν Ευρώπην ηττήθη δικαστικώς ο εβραιοσιωνισμός.

Τρίτον. Την καταδίκην μου εζήτησαν με ανακοινώσεις των το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Συμβούλιο! το State Department!! ο ΟΗΕ!!! Σκεφθήτε, ότι το υπουργείον Εξωτερικών του Ισραήλ δεν εζήτησε την καταδίκην μου, αλλά την εζήτησε το υπουργείον Εξωτερικών των ΗΠΑ, που επετέθη εναντίον της εφημερίδος μας, του «Ελευθέρου Κόσμου». Τέτοια διεθνή διαφήμισιν φυσικά δεν την εφαντάζετο ο κ. Ζαφειρόπουλος. Όλοι οι ανωτέρω υπερασπισταί του εβραιοσιωνισμού δεν αντέκρουσαν με στοιχεία κι' επιχειρήματα το βιβλίον μου, αλλ' απήτησαν την απηγόρευσίν του. Να μη κυκλοφορή. Αυτό ήθελαν. Δεν το επέτυχαν. Το διατί το ήθελαν, όσοι εδιάβασαν το βιβλίον μου το γνωρίζουν.

Τέταρτον. Περιμένω να ιδώ τι θα γράψουν οι κύριοι Ρ. Σωμερίτης, Π. Μανδραβέλλης, Τ. Καμπύλης, αι κυρίαι Μ.Πυργιώτη Α. Φραγκούλη και τόσοι άλλοι αυτόκλητοι δημοσιογραφίσκοι που έσπευσαν να με καταδικάσουν με άρθρα των. Τώρα που η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με εδικαίωσε, μήπως η Αρεοπαγίται είναι αντισημίται, ναζί κ.τ.λ.; Έχω τηλεφωνήσει στους προαναφερθέντας, που είτε δεν εμφανίζονται στο τηλέφωνον, είτε αποφεύγουν να σχολιάσουν. Να μονολογούν όμως ήξεραν. Με την ευκαιρίαν αυτήν τους προτείνω: ΕΝΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟΝ. Εμπρός κύριοι δημοκράται προσέλθετε εις έναν δημόσιον διάλογον. Πράγματι είναι παράδοξον ένας φασίστας (!) να σας προκαλή εις διάλογον και σεις οι δημοκράται (!) να τον αρνήσθε. Ωστόσον πιστεύω, ότι έχουν το θάρρος και την εντιμότητα να δεχθούν τον διάλογον που προτείνω. Να μην αντιτείνουν το σύνηθες, ότι δεν συνομιλούν με φασίστας (!) διότι τότε πώς αρθρογραφούν εναντίον μου; Αφού αρθρογραφούν εναντίον μου πρέπει να ακούσουν και τας απόψεις μου, εκτός αν επιθυμούν δημοκρατικώτατα να μονολογούν. Κυρίως όμως προτείνω στο «Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο» έναν ΔΗΜΟΣΙΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟΝ (δαπάναις μου, λαμβανομένης υπ' όψιν κάποιας ιδιαιτερότητος). Εμπρός κύριοι εσείς που ήλθατε στο δικαστήριο μάρτυρες εναντίον μου, εμπρός ελάτε πρόσωπον με πρόσωπον να συζητήσωμεν δια να αποδειχθή ποίος έχει δίκαιον και ποίος έχει άδικον. Σας πληροφορώ, ότι τρεις τηλεοράσεις ευχαρίστως δέχονται να μας φιλοξενήσουν. Αν έχετε δίκαιον σας δίδεται η μοναδική ευκαιρία να συντρίψετε έναν, που αποκαλείτε αντισημίτην. Θα παρουσιάσετε τας απόψεις σας και θα με διαλύσετε. Θα με εξευτελίσετε εις ολόκληρον την Ελλάδα τηλεοπτικώς μάλιστα. Λοιπόν μη διστάσετε. Δεχθήτε τον δημόσιον διάλογον. Εκτός αν έχετε άδικον, οπότε αντιλαμβάνομαι διατί ενδεχομένως δεν θα δεχθήτε μίαν τηλεοπτικήν αναμέτρησιν. Με μηνύσεις, εγκλήσεις, αναφοράς, μαρτυρικάς καταθέσεις, ανακοινώσεις, διαβήματα, επιστολάς εις εφημερίδας κ.τ.λ. κ.τ.λ. ήτοι δια παντός μέσου με επολεμήσατε. Ολοκληρώσατε λοιπόν με τον διάλογον, όπου μόνον δια του διαλόγου θα αποδειχθή ποίος ψεύδεται και ποίος είναι ειλικρινής. Ποίος συκοφαντεί και ποίος αποκαλύπτει. Ποίος διεγείρει μίση και ποίος όχι.

Πέμπτον. Το «Κεντρικό Ισραηλιτικόν Συμβούλιον» μετά την δημοσίευσιν της αποφάσεως του Αρείου Πάγου δι' ανακοινώσεώς του εξέφρασεν την λύπην του. Ένα Νομικόν Πρόσωπον Δημοσίου Δικαίου εκφράζει την λύπην του, δι' απόφασιν του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Πατρίδος μας! Αφού λοιπόν αμφισβητούν οι εβραίοι του Κ.Ι.Σ. τον Άρειον Πάγον και στενοχωρούνται τους προτείνω το εξής: ενεργήσατε τα δέοντα, ώστε να μου χορηγηθή VISA να μεταβώ στο Ισραήλ και να δικασθώ εκεί από εβραϊκό δικαστήριο. Τί άλλο παραπάνω θέλετε να κάνω, δια να σας αποδείξω, ότι δεν φοβούμαι στην υποστήριξι των απόψεών μου; Τέλος όσον αφορά στον αντισημιτισμόν που μου «καταλογίζετε» σας ερωτώ: Θεωρείτε τον αντισημιτισμόν αδίκημα; Καλώς. Τον ανθελληνισμόν τον θεωρείτε αδίκημα;

elkosmos.gr

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

«Παύση πληρωμών και έξοδος από την ευρωζώνη»

Η πολιτική του ΔΝΤ, την οποία αποδέχτηκε η κυβέρνηση Παπανδρέου, είναι σκληρή, άδικη και οδηγεί σε αδιέξοδο. Η περικοπή των δημόσιων δαπανών, η μείωση των μισθών και η αύξηση της φορολογίας θα οδηγήσουν την κατανάλωση σε κατάρρευση. Το κλίμα ανασφάλειας και ανησυχίας θα περιορίσει τις επενδύσεις. Οι εξαγωγές δύσκολα θα αυξηθούν σημαντικά, δεδομένου ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα υποτίμησης.

Κατά συνέπεια η Ελλάδα θα μπει σε βαθύτατη ύφεση, με μεγάλη άνοδο της ανεργίας και συρρίκνωση του ΑΕΠ. Θα μειωθεί βέβαια το δημόσιο έλλειμμα, επιτυγχάνοντας πιθανώς τη σταθεροποίηση που επιδιώκει το ΔΝΤ. Αλλά η πτώση του ΑΕΠ θα κάνει το βάρος του χρέους ακόμη μεγαλύτερο για την ελληνική οικονομία. Το ίδιο το ΔΝΤ υπολογίζει ότι, με τις καλύτερες προοπτικές, ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ θα ανεβεί στο 149% το 2013.

Για να αποκτήσει ξανά πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές αγορές, δεδομένων των πολύ υψηλών αυτών ποσοστών χρέους, η Ελλάδα θα πρέπει να παρουσιάσει ταχείς ρυθμούς ανάπτυξης στο άμεσο μέλλον. Συνεπώς θα έρθει αντιμέτωπη με τα βαθύτερα αίτια της κρίσης, τα οποία δεν έχουν να κάνουν με τον όγκο του δημόσιου χρέους, αλλά με την εξασθένηση του παραγωγικού της ιστού τα τελευταία χρόνια.

Η είσοδος της Ελλάδας, όπως και άλλων χωρών της περιφέρειας, στην ευρωζώνη σήμανε σταθερή απώλεια ανταγωνιστικότητας. Ο κύριος λόγος ήταν οι παγωμένοι μισθοί των Γερμανών εργαζομένων που επέτρεψαν στο γερμανικό κεφάλαιο να κυριαρχήσει στην ευρωζώνη. Το αποτέλεσμα ήταν τεράστια ελλείμματα τρεχουσών συναλλαγών και συνεχής φθορά του παραγωγικού ιστού για τις χώρες της περιφέρειας. Το ελληνικό έλλειμμα έφτασε στο γιγαντιαίο ύψος του 15% του ΑΕΠ το 2008. Η κοινωνία αντιλαμβάνεται την κατάσταση αυτή με το γνωστό «δεν παράγουμε τίποτε».

Το ΔΝΤ φαίνεται να πιστεύει ότι ο φθαρμένος παραγωγικός ιστός της Ελλάδας θα αναζωογονηθεί και θα σηκώσει το τρομακτικό βάρος του χρέους, αρκεί να υπάρξει μείωση μισθών, άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και αποκρατικοποιήσεις. Θα ήταν χαριτωμένη η αφέλεια της προσέγγισης αυτής, αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνη. Λες και δεν υπήρξε ποτέ ο Τζον Μέιναρντ Κέινς, πόσω μάλλον ο Καρλ Μαρξ και άλλοι αιρετικοί. Εν μέσω ύφεσης, το ΔΝΤ περικόπτει δραστικά τη συνολική ζήτηση και προσβλέπει σε ανάκαμψη μέσω της αυτόνομης πρωτοβουλίας του ήδη εξασθενημένου ιδιωτικού κεφαλαίου. Πρόκειται για τις χειρότερες πρακτικές της δεκαετίας του 1920 και του 1930, μόνο που αντί για τον κανόνα του χρυσού τώρα έχουμε το ευρώ.

Το συμπέρασμα προκύπτει αβίαστα. Είναι άκρως απίθανο να μπορέσει η Ελλάδα να επιστρέψει στις διεθνείς αγορές με την πολιτική που ακολουθείται. Και αυτό χωρίς καν να υπολογίσουμε τις επιπτώσεις από την απολύτως δικαιολογημένη λαϊκή αντίδραση στα μέτρα. Στην πράξη η χώρα θα αντιμετωπίσει το φάσμα της χρεοκοπίας στο άμεσο μέλλον, ίσως και το 2011.

Υπάρχει άμεση ανάγκη εναλλακτικής πολιτικής, η οποία στις σημερινές συνθήκες μπορεί να προέλθει από την Αριστερά. Το πρώτο βήμα θα είναι παύση πληρωμών και δραστική αναδιάρθρωση του χρέους. Αυτό θα πρέπει να γίνει με όρους που θα προστατεύουν τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων, χωρίς να κάνουν την Ελλάδα έρμαιο των δανειστών. Στη Ρωσία του 1998, το λεγόμενο «κούρεμα», δηλαδή η ζημία των δανειστών, ήταν της τάξης του 60%, ενώ περίπου το ίδιο συνέβη και στην Αργεντινή μετά το 2001. Το «κούρεμα» των δανειστών της Ελλάδας θα πρέπει να κινηθεί τουλάχιστον σε αντίστοιχα ποσοστά για να μπορέσει να ανασάνει η ελληνική οικονομία.

Η παύση πληρωμών θα οδηγήσει βεβαίως σε κατάρρευση των τραπεζών, δεδομένου ότι κατέχουν μεγάλους όγκους αξιογράφων του Δημοσίου και δανείζονται στο εξωτερικό. Υπάρχει κίνδυνος να εξαγοραστούν οι ελληνικές τράπεζες από ξένες για ένα κομμάτι ψωμί, εξέλιξη που θα ήταν καταστροφική για την οικονομία. Η εναλλακτική πολιτική θα είναι να τεθούν οι τράπεζες υπό δημόσιο έλεγχο ώστε να διασωθούν και να λειτουργήσουν ως μοχλός οικονομικής αναδιάρθρωσης.

http://sedaridis.blogspot.com/2009/02/blog-post_6467.html

Αυτομάτως θα τεθεί θέμα παραμονής στη νομισματική ένωση. Η είσοδος της Ελλάδας στην ευρωζώνη είναι ιστορική αποτυχία και όσο συντομότερα αντιστραφεί τόσο το καλύτερο για τη χώρα. Οι μηχανισμοί του ευρώ και κυρίως ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αποκλείουν τη λειτουργία των τραπεζών με όρους που επιτρέπουν την αναζωογόνηση της οικονομίας. Η έξοδος από το ευρώ θα κόψει τον γόρδιο δεσμό, δίνοντας παράλληλα ανάσα ζωής στον παραγωγικό τομέα μέσω της υποτίμησης. Η εμπειρία από προηγούμενες στάσεις πληρωμών που ακολουθήθηκαν από υποτίμηση δείχνει ότι μπορεί να υπάρξει ταχεία ανάκαμψη και επιστροφή στις χρηματαγορές χωρίς απαγορευτικό κόστος.

Είναι βεβαίως προφανές ότι θα χρειαστεί να μπουν αμέσως έλεγχοι επί των κεφαλαιακών ροών για να αποφευχθούν η κερδοσκοπία και η έξοδος κεφαλαίου από τη χώρα. Παράλληλα θα πρέπει να τεθούν υπό δημόσιο έλεγχο ευρύτεροι τομείς της οικονομίας για να προστατευτούν, αλλά και για να υπάρξει η δυνατότητα παραγωγικής ανασυγκρότησης. Στη βάση αυτή θα μπορέσει να υιοθετηθεί βιομηχανική πολιτική, η οποία θα ευνοήσει νέους τομείς παραγωγής επιδιώκοντας την άνοδο της παραγωγικότητας. Θα χρειαστούν επίσης αναδιανομή του εισοδήματος και μέτρα προστασίας των φτωχότερων στρωμάτων από το πλήγμα της υποτίμησης μέσω φορολογίας και επιδομάτων. Οι ριζοσπαστικές αυτές αλλαγές δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν με τους υπάρχοντες διεφθαρμένους και αναποτελεσματικούς κρατικούς μηχανισμούς. Θα χρειαστεί λοιπόν ολική αναδιάρθρωση του κράτους με διαφάνεια και δημοκρατία.

Να τονίσω ότι η εναλλακτική πολιτική που προτείνεται εδώ δεν έχει τίποτε να κάνει με την αυτάρκεια. Η Ελλάδα πρέπει να διατηρήσει τις προσβάσεις της στις διεθνείς ροές εμπορίου, ανθρώπινου δυναμικού και κεφαλαίου. Το ζητούμενο είναι να υπάρξει ελεγχόμενη και οργανωμένη πρόσβαση.

Η κρίση που ζει η χώρα είναι δομική και ιστορική. Οι μηχανισμοί κοινωνικής και κρατικής εξουσίας που κυριάρχησαν τις τελευταίες δεκαετίες αποσυντίθενται μπροστά στα μάτια μας. Η κρίση μπορεί να λειτουργήσει ως ευκαιρία για να αλλάξει η ισορροπία ισχύος προς όφελος της εργασίας και κατά του κεφαλαίου. Μια τέτοια αλλαγή θα μπορούσε να μας βγάλει από το σημερινό αδιέξοδο ανοίγοντας νέες προοπτικές κοινωνικής εξέλιξης.

Τη στιγμή αυτή δεν τίθεται θέμα σοσιαλιστικού μετασχηματισμού της χώρας. Η εναλλακτική πολιτική μπορεί όμως να δώσει λύση στην κρίση βγάζοντας την κοινωνία από το αδιέξοδο και επιτρέποντας την κοινωνική πρόοδο. Το όραμα της σοσιαλιστικής αλλαγής θα ανακτήσει τη χαμένη αξιοπιστία του και θα γίνει πιο ελκυστικό στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Απομένει να δούμε αν η Αριστερά και ο κόσμος της εργασίας έχουν τη δύναμη να το επιτελέσουν.

* Καθηγητής Οικονομικών στη Σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

ΑΠΟ THN XOYNTA TO 1974 ΣΤΟΥΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟ 2009


1974-76

Τα άγνωστα δάνεια του ΔΝΤ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΑΡΗΣ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο 15 Μαΐου 2010

«Ξεχασμένα» δάνεια της Ελλάδας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κατά την περίοδο του 1974-1976 φέρνει στο φως έρευνα των «ΝΕΩΝ» που αποκαλύπτει πως δεν είμαστε εντελώς πρωτάρηδες στο συγκεκριμένο... σπορ.

Μπορεί η βοήθεια που έλαβε τότε η χώρα να ήταν υποπολλαπλάσια του σημερινού ποσού, όμως το επιτόκιο ήταν αρκετά υψηλότερο και η εξόφληση των δανείων διήρκεσε περίπου 7 χρόνια. Ωστόσο, όπως επισημαίνει και το ΔΝΤ σε πρόσφατη αναφορά του, «όλες οι υποχρεώσεις προς το Ταμείο εκπληρώθηκαν εντός των χρονικών ορίων».

Φθινόπωρο 1974. Οι αυξήσεις στην τιμή του αργού και στα εισαγόμενα προϊόντα πετρελαίου προκαλούν στο εμπορικό ισοζύγιο «άνοιγμα» 400 εκατομμυρίων δολαρίων. Ηδη από τις 17 Αυγούστου, ο υπουργός Συντονισμού Ξενοφών Ζολώτας είχε περιγράψει σε δραματικούς τόνους την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. «Πρωταρχικός στόχος της οικονομικής πολιτικής της Κυβερνήσεως, παραλλήλως προς την εξασφάλισιν ετοιμότητος διά την εξυπηρέτησιν των εκτάκτων εθνικών αναγκών, διά την οποίαν δεν θα φεισθώμεν κόπων και θυσιών, είναι η τόνωσις της υγιούς οικονομικής δραστηριότητος και η διασφάλισις της νομισματικής ισορροπίας... Οι ανωτέρω στόχοι θα επιδιωχθούν διά συντονισμένου πλέγματος πιστωτικών και δημοσιονομικών μέτρων», είχε προειδοποιήσει.

Λιγότερο από έναν μήνα μετά, την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 1974, διέρρεαν οι πρώτες πληροφορίες που έκαναν λόγο για δάνειο ύψους 130 εκατομμυρίων δολαρίων μόνο για το 1974, εκ των οποίων το 35% μπορούσε να εκταμιευθεί πολύ σύντομα και τα υπόλοιπα μέχρι το τέλος του χρόνου. Την προηγουμένη ο Ζολώτας είχε προχωρήσει σε δηλώσεις σχετικά με «δυτικογερμανικό ενδιαφέρον για επενδύσεις» και «χαμηλότοκο δάνειο 180 εκατομμυρίων μάρκων, το οποίο ανήκει στην κατηγορία των δανείων που η Δυτική Γερμανία προσφέρει μόνο στις υπανάπτυκτες χώρες, που έχουν κατά κεφαλήν εισόδημα μικρότερο των 1.000 δολαρίων». Επίσης, ανέφερε ότι εκτός από αυτήν τη «φιλική χειρονομία» δεν υπήρχαν μηχανισμοί παροχής μεγάλων δανείων με καλούς όρους: η προσφορά από την Ολλανδία, τη Γερμανία και το Βέλγιο για παροχή εγγυήσεων ώστε να βγει η Ελλάδα και να πάρει δάνειο από τις αγορές εξασφάλιζε επιτόκιο ύψους 12-13%, το οποίο δεν εθεωρείτο συμφέρον. Και τότε ο Ζολώτας μίλησε πρώτη φορά ανοιχτά για το ΔΝΤ: «Η Ελληνική Κυβέρνηση αναζητεί μεθόδευση προσφυγής στον διεθνή δανεισμό υπό συμφερώτερους όρους. Και νομίζω ότι θα υπάρξουν αρκετές ευκαιρίες προς αυτή την κατεύθυνση κατά την προσεχή μετάβασή μου στη σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον», είπε.

Η εκταμίευση. Δεν πρόλαβε να περάσει μία εβδομάδα και τα λόγια του Ζολώτα έγιναν πράξη: στις 18 Σεπτεμβρίου σε ανακοίνωσή του ο τότε διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Παναγιώτης Παπαληγούρας ανέφερε ότι «η χώρα λαμβάνει αμέσως 41 εκατομμύρια από το δάνειο των 130 εκατομμυρίων δολαρίων που προέρχεται από το ΔΝΤ», σύμφωνα πάντα με το τηλεγράφημα που του εστάλη την ίδια ημέρα από την Ουάσιγκτον. Τα υπόλοιπα θα έρχονταν σταδιακά έως τον Δεκέμβριο του 1974 από το ειδικό κονδύλιο «πετρελαϊκών διευκολύνσεων», το οποίο είχε σχηματιστεί από εισφορές χωρών που απέκτησαν συναλλαγματικά πλεονάσματα λόγω των ανατιμήσεων του αργού. Η συμφωνία που επετεύχθη, σύμφωνα με την κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ήταν συμφέρουσα καθώς το επιτόκιο, όπως ανακοινώθηκε τότε, ήταν 7%- συγκεκριμένα, από τα στοιχεία του ΔΝΤ προκύπτει ότι το μέσο επιτόκιο ανήλθε σε 6,56%- και η διάρκεια του δανείου επτά χρόνια περιλαμβανομένης μίας τριετίας χάριτος. Το εγχείρημα θεωρήθηκε τόσο επιτυχημένο που κύκλοι της Τραπέζης της Ελλάδος άφηναν να διαρρεύσει ότι υπήρχε αισιοδοξία για επαναδανεισμό τον επόμενο χρόνο.


Χωρίς όρους και χωρίς αντιδράσεις

«Η διαδικασία για τη δανειοδότησή μας από το ΔΝΤ ήταν πολύ απλή και ήταν ανάλογη της ποσόστωσης που είχαμε. Εγινε έπειτα από συνεννόηση του υπουργείου Συντονισμού», θυμάται σήμερα ο κ. Δημήτρης Χαλικιάς, που εκείνη την περίοδο ως οικονομικός σύμβουλος, συνόδευε τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος στα ταξίδια του στην Ουάσιγκτον. «Τότε τα πράγματα δεν ήταν όπως σήμερα: δεν επιβλήθηκαν μέτρα και δεν υπήρξε καμία αντίδραση από άλλα κόμματα. Βασική αιτία για να λάβουμε το δάνειο ήταν η πετρελαϊκή κρίση η οποία σε όλη την Ευρώπη αύξησε τον πληθωρισμό. Είχαμε πρόβλημα ισοζυγίου πληρωμών και υπήρξαν κάποιες περίοδοι κατά τις οποίες ήταν έντονο», λέει στα «ΝΕΑ» ο κ. Χαλικιάς που διορίστηκε διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος το 1984. Από το 1974 έως το 1976 η χώρα έλαβε συνολικά σχεδόν το 300% των δικαιωμάτων που είχε βάσει της ποσόστωσης. Σήμερα βέβαια λαμβάνει περίπου 3.200% των δικαιωμάτων που έχει επί των αποθεμάτων του Ταμείου.

Το 1974 η Ελλάδα είχε «βυθιστεί» στην ύφεση του 2%. Οπως αναφερόταν σε μνημόνιο του υπουργείου Εξωτερικών με ημερομηνία 4 Ιανουαρίου 1975, που βρίσκεται στο αρχείο του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής»,
το έλλειμμα του 1974 έφτανε τα 1,25 δισ. δολάρια ενώ για το τρέχον έτος προβλεπόταν αύξηση στα 1,4 δισ. - μόνο η αύξηση της τιμής του πετρελαίου στοίχιζε στη χώρα περί τα 400 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο. Γι΄ αυτό τον λόγο τονιζόταν ότι «η ελληνική κυβέρνηση αισθάνεται πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα μπορούσε να βοηθήσει με τους ακόλουθους τρόπους: α) θα μπορούσε να αναλάβει ένα σημαντικό μέρος της συντήρησης του αμυντικού εξοπλισμού της Ελλάδας... β) θα μπορούσε να χορηγήσει οικονομική βοήθεια καθώς και ειδική βοήθεια με τη χρηματοδότηση εξοπλισμού, υλικών και αγροτικών προϊόντων μέσω της Τράπεζας Εξαγωγών- Εισαγωγών... γ) θα μπορούσε να ασκήσει όλη της την επιρροή σε διάφορους διεθνείς οργανισμούς, όπως για παράδειγμα η Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προκειμένου να χορηγήσουν σημαντικά δάνεια με ευνοϊκούς όρους στην Ελλάδα. Ειδικότερα, οι πετρελαϊκές διευκολύνσεις θα μπορούσαν να χορηγηθούν στην Ελλάδα από το ΔΝΤ σε σημαντικά μεγαλύτερη κλίμακα απ΄ ό,τι το 1974».

«Να μεσολαβήσουν οι ΗΠΑ για μεγαλύτερα δάνεια»
Ετσι κι έγινε: σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έως και το 1976 η χώρα μας έλαβε 386 εκατομμύρια SDR, μονάδα αξίας του Ταμείου που ισοδυναμεί με 579 εκατομμύρια δολάρια σε σημερινές τιμές. Πέρα από την κάλυψη του ελλείμματος λόγω της αύξησης των τιμών του πετρελαίου, σε πρόσφατη αναφορά του ΔΝΤ επισημαίνεται ότι τα χρήματα αυτά χρησιμοποιήθηκαν για να διευκολυνθούν «δημοσιονομικές και νομισματικές πολιτικές, καθώς οι αρχές επεδίωκαν ένα καθεστώς πιο ευέλικτων συναλλαγματικών ισοτιμιών και εφάρμοσαν συγκράτηση μισθών για να βελτιώσουν
την ανταγωνιστικότητα στο εξωτερικό».

Σε αντίθεση με αυτά που ισχυρίζεται το Ταμείο, έρχονται τα στοιχεία από απολογιστικά υπομνήματα του Γ.Ε. Οικονόμου, οικονομικού συμβούλου του Κωνσταντίνου Καραμανλή, για την πορεία της οικονομίας την περίοδο 1975-1979. «Ο δημόσιος τομέας ακολουθεί επεκτατική πολιτική. Αποτέλεσμα αυτού είναι η ενίσχυση της ζητήσεως και των πληθωριστικών πιέσεων στην οικονομία. Το έλλειμμα του κρατικού τομέα αυξήθηκε κατά 16,8% το 1978 έναντι 14,4% το 1977» έγραφε ο Οικονόμου. Μάλιστα, σε απόρρητο έγγραφο του υποδιοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος για τις εκτιμήσεις του εξωτερικού χρέους του 1978 αναφερόταν ότι οι πιστωτικές διευκολύνσεις του ΔΝΤ ανέρχονταν σε 242,4 εκατομμύρια δολάρια.
Ο Οικονόμου στα υπομνήματά του εξηγούσε ότι η μέση αμοιβή των μισθωτών στον δημόσιο τομέα κατά την 4ετία 1975-1978 αυξήθηκε κατά 111,1% και των συντάξεων κατά 95,4%, ενώ ο τιμάριθμος προσέγγιζε το 62%. «Οι αμοιβές των εργαζομένων αυξήθηκαν με υψηλότερο ρυθμό απ΄ όσο επιτρέπει η άνοδος της παραγωγικότητας και δικαιολογεί η αύξηση των τιμών», επεσήμαινε. Κι όσο για τις εισαγωγές πετρελαίου που προκαλούσαν το έλλειμμα των 400 εκατομμυρίων δολαρίων τον χρόνο στο εμπορικό ισοζύγιο; Από τα στοιχεία του οικονομικού συμβούλου του τότε πρωθυπουργού φαίνεται ότι ενώ η αξία των εισαγωγών αργού και προϊόντων πετρελαίου ανερχόταν το 1975 σε 680 εκατομμύρια, ξεπέρασε τα 1,31 δισ. δολάρια το 1979. «Ολες οι ευρωπαϊκές χώρες πήραν τότε αντιπληθωριστικά μέτρα, όπως είναι η περικοπή των δημοσιονομικών επεκτάσεων. Η Ελλάδα δεν έλαβε κάποια μέτρα», αναφέρει σήμερα στα «ΝΕΑ» ο κ. Χαλικιάς.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΔΝΤ, τα δάνεια που πάρθηκαν την περίοδο 1974-1976 αποπληρώθηκαν τον Νοέμβριο του 1982. «Οι δόσεις του ΔΝΤ ήταν καταγεγραμμένες και περιλαμβάνονταν στις συνολικές υποχρεώσεις του Δημοσίου, τις οποίες ένας υπουργός δεν γνωρίζει σε λεπτομέρεια. Φροντίσαμε τότε να πληρώσουμε όλες τις καταγεγραμμένες υποχρεώσεις μας και... κάποιες ακόμα ύψους 250 δισ. δραχμών τις οποίες ανακαλύψαμε κατόπιν απογραφής», λέει στα «ΝΕΑ» ο κ. Μανόλης Δρεττάκης, υπουργός Οικονομικών στην πρώτη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που παρέλαβε το υπουργείο από τον κ. Εβερτ.

Τα δάνεια που πήρε η Ελλάδα μέχρι το 1976, αποπληρώθηκαν τελικώς το 1982


Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

ΔΥΣΟΙΩΝΕΣ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ


Που θα κάτσει το ευρώ; - Νέα στοιχήματα για επιστροφή στα επίπεδα γέννησής του, το 1,18 - Παρέμβαση Μέρκελ

Ημ/νία: 12:37 - 13 Μαϊ 2010
Κατηγορία
:
Οικονομία

Παρέδωσε για τα καλά τα αρχικά του κέρδη το ευρώ, με την πρωινή αισιοδοξία και την αύξηση της διάθεση για ρίσκο να εξαφανίζονται, στέλνοντας το ενιαίο νόμισμα κάτω από το 1,26 έναντι του δολαρίου και συγκεκριμένα στο 1,2562 επαναφέροντας τις υποψίες πως το ευρώ συνεχίζει να αποτελεί στόχο των σορτάκιδων. ''Η αποτυχία του ευρώ θα είναι αποτυχία για την Ευρώπη,'' εκτιμά η Ανγκελα Μέρκελ. Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε επίσης σήμερα ότι η κρίση αποτελεί ''ευκαιρία για την ενίσχυση οικονομικής και πολιτικής ένωσης στην Ευρωπαϊκή ‘Ενωση''.
Αξίζει να θυμίσουμε πως πριν λίγες μέρες η Goldman Sachs είχε τονίσει σε report της πως το ευρώ θα είναι «πολύ τυχερό» εάν δεν αγγίξει το 1,24 μέσα σε μία εβδομάδα.
Επίσης, φήμες στην αγορά, θέλουν τις ευρπωπαϊκές τράπεζες να σορτάρουν το ευρωπαϊκό νόμισμα, και ιδιαίτερα οι γαλλικές τράπεζες, θέλονας να εκμεταλλευτούν τον ηθικό κίνδυνο ο οποίος έχει γίνει πια παγκόσμιος, και την αίσθηση που κυριαρχεί πως οι διασώσεις κρατών αυτό που θα καταφέρουν είναι να υπονομεύσουν την οικονομική νάπτυξης της Ευρωζώνης.
Και δεν είναι μόνο η Goldman Sachs και οι γαλλικές τράπεζες που στοιχηματίζουν στην κατάρρευση του ενιαίου νομίσματος. Πριν δύο ημέρες η UBS σε σημείωμα προς τους πελάτες της υπογράμμισε πως η ανάκαμψη του ευρώ είναι ένα πολύ προσωρινό φαινόμενο και το νόμισμα θα επιστρέψει άμεσα, στην κατηφόρα.
Επίσης, η Βarclays Capital συμβουλεύει του επενδυτές να πάρουν τα… εφήμερα κερδη του ευρώ και να τα χρησιμοποιήσουν για να στοιχηματίσουν στην πτώση του στο 1,20 έναντι του δολαρίου, για τους επόμενους τρεις μήνες.
Θυμίζουμε και τα σχόλια του Jim Rogers χθες ο οποίος τόνισε πως το ευρώ θα διαλυθεί και προσθέτουμε σε αυτά τις σημερινές δηλώσεις του τέως αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Τζον Σνόου, ο οποίος εκτιμά πως το ευρώ δεν θα επιβιώσει αν τα κράτη μέλη της ευρωζώνης δεν αποφασίσουν να ενοποιήσουν βασικές οικονομικές πολιτικές, όπως η δημοσιονομική και το εργασιακό.
Τέλος, η Sumitomo Mitsui Banking Corp. σήμερα έδωσε και αυτή τις δικές τις προβλεψεις σύμφωνα με τις οποίες το ευρώ θα βουτήξει στα επίπεδα της γέννησης του, δηλαδή στο 1,18 λόγω των τεραστίων ελλειμάτων των χωρών της ζώνης του ευρώ.


Daniel_Cohn-Bendit - ΘΥΜΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ



O Γάλλος ευρωβουλευτής των Πρασίνων θέτει το μείζον θέμα των εξοπλισμών της Ελλάδος που διογκώνουν το δημόσιο χρέος και αποτελούν μέγεθος που δεν βαρύνει τα δημοσιονομικά των υπολοίπων μελών της Ευρωζώνης για τον υπολογισμό της τήρησης των οικονομικών στόχων τους ώστε το έλλειμα να μην υπερβαίνει το 3% του ΑΕΠ
Δυστυχώς οι Ελληνες Πολιτικοί δεν αξιοποίησαν αυτό το λογικότατο επιχείρημα αλλα και το απλό σκεπτικό του Γάλλου Ευρωβουλευτή

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΛΊΓΩΡΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ




Εβραίοι και Νεοταξίτες «τζογάρουν» την Ελλάδα
Κυριακή, 09 Μάιος 2010 19:50

Ποιοι είναι όλοι αυτοί που μας έριξαν στην αγκαλιά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου; Όταν στα τέλη του περασμένου Μαρτίου, ο χρηματοπιστωτικός κολοσσός Goldman Sachs Group Inc. προέβλεπε μέσω του επικεφαλής των Ευρωπαίων αναλυτών του, Erik Nielsen, ότι η Ελλάδα θα προσέφευγε στο ΔΝΤ, λίγοι την ψυλλιάστηκαν τη δουλειά. Ένα σχόλιό του όμως, αποκάλυπτε το τι μέλλει γενέσθαι: «Άλλες χώρες της ΕΕ θα μπορούσαν να παράσχουν κάποια συγχρηματοδότηση, όπως έκαναν και με χώρες της ΕΕ που είναι εκτός ευρωζώνης, αλλά αυτό θα ήταν δευτερεύον». Η συμπόρευση ΔΝΤ και Goldman Sachs, είναι εξόφθαλμη. Ο οικονομικός αναλυτής Max Keiser, επί 25 χρόνια χρηματιστής στη Γουόλ Στριτ και παρουσιαστής σήμερα οικονομικών εκπομπών στο BBC, στο Al Jazeera και στο δίκτυο Russia Today, αναφερόμενος στην οικονομική κρίση στη χώρα μας, μιλάει για «οικονομική μαφία και τρομοκράτες» που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή και ζητά τη σύλληψη των τραπεζιτών της Goldman Sachs, ενθαρρύνοντας τους Έλληνες να προχωρήσουν σε δημοψήφισμα για την έλευση στην Αθήνα του ΔΝΤ.




Δείτε τι λέει: «Η μόνη λύση για την Ελλάδα είναι να συλλάβει τους τραπεζίτες της Goldman Sachs αμέσως και όλους αυτούς που ενεπλάκησαν στο "μαγείρεμα" των ελληνικών οικονομικών στοιχείων το 2000, όταν γίνατε μέλη της ευρωζώνης. Το επόμενο βήμα είναι να εθνικοποιήσετε τις τράπεζες, όπως έκανε η Σουηδία το 1993. Το ΔΝΤ είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεστε. Θα χάσετε την κυριαρχία σας. Εξασκεί τρομοκρατία. Θα βιαστείτε με τέτοιο τρόπο, που θα είναι ο χειρότερος πόνος που αισθανθήκατε ποτέ. Αν κάποιος κάψει το σπίτι σας για να σας πουλήσει κάρβουνο, θα το θεωρήσετε λογικό; Είναι ακριβώς αυτό που έκανε η Goldman Sachs στην ελληνική οικονομία... Το ΔΝΤ λέει ότι μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα. Τα κερδοσκοπικά κεφάλαια της Γουόλ Στριτ επιτίθενται στην ελληνική αγορά ομολόγων έτσι ώστε η ελληνική οικονομία να καταρρεύσει. Και το κάνουν αυτό για έναν απλό λόγο: να υποχρεώσουν τους Έλληνες να ζητήσουν τη βοήθεια του ΔΝΤ. Το ΔΝΤ θα πει, εμείς ήρθαμε γιατί ζητήσατε τη βοήθειά μας. Οι τραπεζίτες της Γουόλ Στριτ εργάζονται σε στενή συνεργασία με το ΔΝΤ. Είναι μια οικονομική μαφία και τα κερδοσκοπικά κεφάλαια είναι οι δολοφόνοι». Goldman Sachs: ποιοι είναι αυτοί;Για να δούμε τους κυρίαρχους τραπεζίτες. Η Goldman Sachs Group, Inc. (ειρωνικά προσφωνείται στις ΗΠΑ "Government Sachs", καθώς στην ουσία... χρηματοδοτείται από τον ομοσπονδιακό κορβανά, κάτι που ο Ομπάμα συνεχίζει) ιδρύθηκε το 1869 στη Νέα Υόρκη, από τον Marcus Goldman, έναν Γερμανοεβραίο μετανάστη, βοηθούμενο από τον γαμπρό του Samuel Sachs. Στο κραχ του 1929, γλίτωσε την τελευταία στιγμή την πτώχευση. Όλοι όσοι «σήκωσαν» από τότε την εταιρεία, ήταν Εβραίοι: ο Sidney Weinberg την ανέλαβε τη δεκαετία του '30 και του '40 (διετέλεσε βοηθός προέδρου και αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Πολεμικής Παραγωγής των ΗΠΑ την περίοδο 1942-45!), ο Gus Levy τη δεκαετία του '50 και του '60 έκανε τη διαφορά, ο John Weinberg αργότερα... Ακολούθησε ο Stephen Friedman, ο οποίος σημειωτέον διετέλεσε και σύμβουλος αντικατασκοπίας του Τζορτζ Μπους την περίοδο 2005-2009, προεδρεύοντας μάλιστα του σχετικού συμβουλίου! Η εταιρεία Goldman Sachs αποτελεί πλέον ένα χρηματοπιστωτικό κολοσσό (μετατράπηκε πλέον σε εμπορική τράπεζα), με γραφεία σε όλα τα μεγάλα οικονομικά και χρηματιστηριακά κέντρα του πλανήτη. Παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε εταιρείες, τράπεζες, κυβερνήσεις και εύπορους ιδιώτες, διαχειριζόμενη πολλές φορές την περιουσία τους. Μόνο το 2005, είχε κέρδη 25 δις δολαρίων.Το αγαπημένο παιδί της αριστεράςΞέρετε ποια είναι η αγαπημένη τράπεζα της αριστεράς; Η Goldman Sachs, το άθλιο αυτό σύμβολο του νεοφιλελευθερισμού και της ηθικής διαφθοράς, αλλά και ο πυλώνας της προσπάθειας εγκαθίδρυσης της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Σύμφωνα με πηγές της αμερικανικής Δεξιάς, το προσωπικό στα υψηλά κλιμάκια του χρηματοπιστωτικού κολοσσού, αποτελείται από πρόσωπα που επί χρόνια τώρα, ευνοούν και προωθούν αριστερές πολιτικές. Χώρες όπως η «σοβιετική» (ελέω ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) Ελλάδα, με οικονομία που ελέγχεται από το κράτος και τους διεφθαρμένους εργατοπατέρες, αποτελούν τους «αγαπημένους» πελάτες της. Δεν υπάρχει ανταγωνισμός αλλά μόνο κυβερνήσεις, τα στελέχη των οποίων εξαγοράζονται πολύ εύκολα.Κοιτάξτε απλά ποιους χρηματοδοτεί η Goldman Sachs και θα καταλάβετε που το πάει: Wildlife Conservation Society (36.770.000 δολάρια από το 2004), United Nations Association of the USA (1.000.000 από το 2002), Planned Parenthood (650.200 δολάρια από το 2003), Brookings Institution (175.000 δολάρια από το 2003), William J. Clinton Foundation (167.300 δολάρια από το 2007), μεταξύ άλλων πολύ «προοδευτικών» και νεοφιλελεύθερων καθεστωτικών ιδρυμάτων. Σαν στο σπίτι τους οι τραπεζίτες με όλο το προαναφερθέν σκυλολόι. Στις τελευταίες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, υψηλόβαθμοι υπάλληλοι της Goldman Sachs συνεισέφεραν στην εκστρατεία του Μπαράκ Ομπάμα, ποσόν της τάξης των 995.000 δολαρίων, καθιστώντας την εταιρεία τους τον σημαντικότερο χρηματοδότη του υποψηφίου τότε και νυν Προέδρου, από τον ιδιωτικό τομέα. Στον τωρινό εκλογικό κύκλο, η εταιρεία έχει συνεισφέρει μέχρι στιγμής σε υποψηφίους ποσό της τάξης των 694.000 δολαρίων, με το 70% των χρημάτων να έχει κατευθυνθεί σε φιλελεύθερους υποψήφιους του Δημοκρατικού Κόμματος. Ένας εξ αυτών, είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών του Κλίντον, Robert Rubin. Τώρα: ο William C. Dudley, Πρόεδρος της Federal Reserve Bank της Νέας Υόρκης, ήταν υψηλό διευθυντικό στέλεχος της Goldman. Ο Gary Gensler, πρόεδρος της Commodity Futures Trading Commission, ήταν επίσης στέλεχος της Goldman επί 18 χρόνια. Ο Philip Murphy, που ο Ομπάμα τοποθέτησε πρέσβη στη Γερμανία, είναι πρώην στέλεχος και αυτός της Goldman. Η Diana Farrell, υποδιευθύντρια του National Economic Council και αυτή το ίδιο. Και πολλοί άλλοι... Όλοι οι άνθρωποι της εταιρείας αξιοποιήθηκαν από τον Μπαράκ Ομπάμα, τον υποστηρικτή της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Για να μην αναφερθούμε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες του Ομπάμα, σχεδιασμένες έτσι ώστε να διαφυλάσσουν τα συμφέροντα του εβραϊκού κεφαλαίου, που μπορεί ενίοτε να τα κάνει μούσκεμα, όμως κερδίζει τελικά και από αυτό! Να ‘ναι καλά οι Αμερικανοί φορολογούμενοι!Απάτες, απάτες και απάτεςΜάλιστα, την ώρα που η Goldman Sachs στέκει κατηγορούμενη για απάτη ενώπιον της Επιτροπής Χρηματιστηρίων και Συναλλαγών (πόνταρε στην πρόβλεψη για κατάρρευση της αγοράς ακινήτων, εναντίον μάλιστα επενδύσεων που πωλούσε στους πελάτες της, με αποτέλεσμα αυτοί να χάσουν πολλά χρήματα-μια ιδέα του Fabrice Tourre, αντιπροέδρου της εταιρείας), με τους δικηγόρους της να προσπαθούν να πετύχουν «συμφωνία» με τις διωκτικές αρχές, ο επικεφαλής της εταιρείας, ο μισητός Αμερικανοεβραίος Lloyd Blankfein, επισκέφθηκε σε μικρό χρονικό διάστημα το Λευκό Οίκο, τουλάχιστον τέσσερις φορές.


Ο τύπος αυτός, σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα «The Sunday Times of London», είχε δηλώσει το αμίμητο «ξέρω ότι θα έκοβα τις φλέβες μου και οι άνθρωποι θα ζητωκραύγαζαν». Από την άλλη, ο γνωστός αρθρογράφος της προαναφερόμενης εφημερίδας Τάκης Θεοδωρακόπουλος, έγραφε στο ηλεκτρονικό του περιοδικό Takis Magazine (Takismag.com), ότι «η εβραϊκή Goldman Sachs μετέτρεψε τους Έλληνες σε απατεώνες» («Jewish Goldman Sachs Turned The Greeks Into Crooks»). Μάλιστα, γράφει ότι «εφηύρε μια συναλλαγή που βοήθησε τους Έλληνες να αποκρύψουν δις σε χρέος προϋπολογισμού από τους επιτηρητές, μετά χρέωσαν τους Έλληνες εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ επειδή τους βοήθησαν να κρύψουν τα χρέη».

Η κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη, αγόρασε τα «τοξικά» CDS της Goldman... Η εταιρεία αυτή, ο μεγαλύτερος εκπρόσωπος παγκοσμίως του εβραϊκού παρασιτικού καπιταλισμού (το αδερφάκι, η Lehman Brothers, μας τελείωσε), που κερδίζει υπέρογκα ποσά και υποχρεώνει τους φορολογούμενους να «καλύπτουν» τις όποιες «απώλειές» της, είναι, λένε Αμερικανοί πολιτικοί παρατηρητές, φυσικός σύμμαχος της αμερικανικής (και όχι μόνο) αριστεράς και των φιλελευθέρων (στις ΗΠΑ, φιλελεύθεροι = αριστεροί).
Χριστόφορος Πετρίδης

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΓΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ


Πολ Κρούγκμαν Ο νομπελίστας οικονομολόγος προτείνει την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010 [ 22:51 ]



Την έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ προείνει ο νομπελίστας οικονομολόγος κ. Πολ Κρούγκμαν από τις σελίδες των NY Times. Η Ελλάδα δεν μπορεί να προκαλέσει συνέπειες ανάλογες με τη Lehman Brothers, όμως τα προβλήματά της είναι μεγαλύτερα από όσο θέλουν να παραδεχθούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, τονίζει. Ο αμερικανικός Τύπος για την ελληνική κρίση...

Προτείνοντας την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ο κ. Πολ Γκρούγκμαν επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «αν και η Ελλάδα δεν είναι αρκετά μεγάλη, ούτε και αρκετά συνδεδεμένη ώστε να προκαλέσει πάγωμα των διεθνών αγορών, όπως έκανε η Lehman το 2008, τα προβλήματά της όμως είναι μεγαλύτερα από όσο θέλουν να παραδεχτούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες».

Συγκρίνοντας την Ελλάδα με την πολιτεία της Καλιφόρνιας, η οποία έχει επίσης πολύ υψηλό δημοσιονομικό χρέος, ο κ. Κρούγκμαν αναφέρει ότι «η Καλιφόρνια κινδυνεύει πολύ λιγότερο, καθώς με τη συμμετοχή της σ' ένα ομοσπονδιακό κράτος επωφελείται από τη γενικότερη οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ».

«Αντίθετα, τα μέτρα λιτότητας της Ελλάδας θα την οδηγήσουν σε περαιτέρω ύφεση» αναφέρει σε άρθρο του στην εφημερίδα New York Times ο νομπελίστας οικονομολόγος και καθηγητής στο πανεπιστήμιο Πρίνστον.

Τι γράφει ο Τύπος για την κρίση

Η εφημερίδα Wall Street Journal γράφει σε κύριο άρθρο της ότι δεν κινδυνεύει η παγκόσμια οικονομία από την ελληνική κρίση.

Σημειώνει ότι «αν και είναι πιθανό το πακέτο διάσωσής της ΕΕ και του ΔΝΤ για την Ελλάδα να μην καταφέρει να επαναφέρει την οικονομική ανάπτυξη στην χώρα, δεν υπάρχει σοβαρός λόγος τα προβλήματα του δημόσιου χρέους ενός κράτους που εκπροσωπεί το 2% της ευρωπαϊκής οικονομίας να οδηγήσουν σε μία νέα παγκόσμια κρίση και ύφεση εφόσον ληφθούν οι κατάλληλες πολιτικές προφυλάξεις», εκτιμώντας ότι «το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα είναι πολύ πιο δυνατό από ότι ήταν πριν από δύο χρόνια».

Επιπλέον, στο άρθρο διατυπώνεται η άποψη ότι «ακόμα και αν η Ευρώπη βυθιστεί πάλι στην ύφεση, αυτό δεν θα φέρει καταστροφικές συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία, καθώς έχει αναδυθεί πολύ πιο δυνατή από την κρίση του 2008. Οι αναδυόμενες οικονομίες της Βραζιλίας, της Κίνας και της Ινδίας οδήγησαν τον κόσμο έξω από την ύφεση, ενώ η αμερικανική οικονομία έχει ήδη ανακάμψει κατά τα δύο τρίτα» αναφέρει η Wall Street Journal.

Σε δημοσίευμα στο περιοδικό Time τίθεται το ερώτημα «εάν η κρίση στην Ελλάδα θα ξεπεραστεί και δεν θα είναι παρά μία υποσημείωση στην ιστορία της Μεγάλης Ύφεσης ή εάν θα πυροδοτήσει ένα ντόμινο διασώσεων μέχρι να υπάρξουν αδυναμίες εξυπηρέτησης δημοσίου χρέους, οπότε η λέξη ύφεση θα πρέπει να αντικατασταθεί από τη λέξη κραχ;».

Μεταξύ άλλων, υπογραμμίζεται ότι η κρίση στην Ελλάδα ενδέχεται να πυροδοτήσει ένα «μαζικό μεταναστευτικό κύμα», ενώ διατυπώνεται ο προβληματισμός «εάν η Ελλάδα, εκτός από τους ταλαντούχους νέους ανθρώπους της, θα κάνει εξαγωγή και των προβλημάτων της;».

Σημειώνεται πάντως ότι «παρά τα σημάδια ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας, η έξοδος από τη Μεγάλη Ύφεση παραμένει εύθραυστη και σε αυτό το πλαίσιο, η κρίση χρέους της ευρωζώνης, μολονότι είναι απίθανο να εκτροχιάσει την ανάκαμψη, μπορεί να την καταστήσει πιο αναιμική και αβέβαιη».

Στη συνέχεια, εξετάζεται το ερώτημα «μήπως η ελληνική κρίση αποτελεί προάγγελο για κρίσεις σε Πορτογαλία και Ισπανία;» ενώ επισημαίνεται ότι «η ελληνική κυβέρνηση συμφωνώντας με τους όρους της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ ουσιαστικά δεσμεύεται όχι μόνο για την περιστολή της γραφειοκρατίας, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της σπατάλης, αλλά», όπως σημειώνει ο Γενς Μπάστιαν, Γερμανός οικονομολόγος στο Ελληνικό Ίδρυμα για την Ευρωπαϊκή και Εξωτερική Πολιτική «και για μία αλλαγή νοοτροπίας στην ελληνική κοινωνία, μία πολιτισμική επανάσταση στη σχέση μεταξύ του κράτους και των πολιτών».


Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=330278&ct=3&dt=07/05/2010#ixzz0nHDNuZ1H

Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Bob Chapman: Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟΣ ΤΡΑΓΟΣ


Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ GOLDMAN SUCHS & MEΛOΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΒΙLDEMBERG ΣΗΜΕΡΑ ΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ



Ο ιδιοκτήτης και αρχισυντάκτης του ΙΝΤΕRNATIONAL FPRCASTER, Mr BOB CHAPMAN προέβλεψε προ 10ετίας ότι η Ελλάδα θα ήταν από τις πρώτες χώρες που θα εγκατέλειπε την Ευρωζώνη.
Τι τον έκανε να το πιστεύει αυτό ερωτώμενος απάντησε :

Ηξερα ότι δεν είχαν τις προϋποθέσεις να μπουν στην ευρωζώνη και μαγείρευαν τα βιβλία τους. Η Ιταλία έκανε τα ίδια. Η Γερμανία , η Γαλλία και η Ολλανδία έκαναν τα στραβά μάτια και τους επέτρεψαν να μπουν με βάση το ότι υπήρχε πολιτική απόφαση και ήθελαν να συνεργαστούν με την Ελλάδα και την Ιταλία σε μια περιορισμένη ζώνη 14 μελών.

Πολλοί θεωρούν ότι το πρόβλημα είναι ελληνικό και ότι η Ελλάδα θα πρέπει να το αντιμετωπίσει μόνη της . Εσείς πιστεύετε ότι είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα ;

Ασφαλώς όχι. Το πρόβλημα είναι ότι δεν θα έπρεπε να χε εξ αρχής να δημιουργηθεί η Ευρωζώνη. Η Ελλάδα και η Ιταλία δεν θα έπρεπε να συμπεριληφθούν. Η Ελλάδα είναι μόνο μία από τις 19 χώρες που έχουν οικονομικό πρόβλημα. Συμπεριλαμάνονται και οι ΗΠΑ και η Μεγάλη Βρετανία.

Γιατί δεν έπρεπε να δημιουργηθεί η Ευρωζώνη εξ’ αρχής;

Επειδή νομίζω ότι η Γερμανία ήταν πολύ ισχυρή για να έχει αυτά τα πιο αδύναμα μέλη. Διαθέτει το 40-45% του ΑΕΠ στην περιοχή και εάν συμπεριληφθεί και η Γαλλία πιάνουν το 70% , οπότε στην ουσία όλοι οι άλλοι είναι «ελλειμματικοί παίχτες». Εξ’ αλλου δημιουργήθηκε πολύ γρήγορα και σύμφωνα με τους κανόνες της Συνθήκης του Μάαστριχ έπρεποε να κρατήσουν το δημόσιο χρέος στο 3% του ΑΕΠ. Σχεδόν ποτέ δεν έγινε αυτό. Δεν θα βρεθεί κανένας … Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος στα τεκταινόμενα της Ευρωζώνης.

Η ΕΕ ανακοίνωσε ένα συντονισμένο σχέδιο βοήθειας για την Ελλάδα. Μιλάνε για ένα ποσό 20-25 δις ευρώ ( σήμερα αισίως έφθασε τα 140 δις την τριετία και γίνεται αντιληπτό ποιός έχει το ζόρι) σε περίπτωση που θα τα χρειαστεί η Ελλάδα. Θεωρείτε ότι αυτό θα βοηθήσει να μειωθούν οι ανησυχίες των αγορών για το ελληνικό χρέος;

Οπωσδήποτε , αλλά δεν θα λύσει το πρόβλημα μακροπρόθεσμα διότι η Ελλάδα δεν είναι η μοναδική χώρα που έχει πρόβλημα. Δείτε την Λετονία , τη Λιθουανία , την Πολωνία, την Εσθονία την Ρουμανία, την Ουγγαρία την Δανία , τις χώρες της PIIGS , δηλαδή την Πορτογαλία, Ιρλανδία , Ιταλία Ελλάδα και την Ισπανία. Όλες έχουν πρόβλημα απλά κερδίζουν χρόνο. Πιστεύω ότι αργότερα αυτό τον χρόνο θα γίνει μεγάλη σύσκεψη, όπως στις συσκέψεις Σμισθόνιαν τις αρχές της δεκαετίας του 70 όπου θα μαζευτούν να ξαναγυρίσουν στα νομίσματα τους και να τα υποτιμήσουν . Νομίζω ότι εκεί οδηγούν όλα αυτά.

Τι προβλέπεται για την Ελλάδα βραχυπρόθεσμα;

Νομίζω ότι βραχυπρόθεσμα μπορούν να τα συμμαζέψουν (έχει όμως νόημα; ). Ο Ελληνικός λαός δεν πρέπει να βγει στους δρόμους για να διευθετηθεί το θέμα. Οι διαδηλώσεις και η βία δεν βοηθούν. Οι περικοπές στο 30% των δαπανών της Κυβέρνησης και του Δημοσίου είναι σημαντικές όμως έχει ξεφύγει ο έλεγχος όπως και σε άλλες χώρες. Πρέπει να τακτοποιήσουν τα του οίκου τους και αυτό πρέπει να γίνει τώρα.

Και η Ευρώπη Τι μέλλον έχει;
Σε εξατομικευμένο επίπεδο έχει , αλλά το μεγαλύτερο λάθος που έγινε στην Ευρωζώνη ήταν «το ένα επιτόκιο για όλους», Αυτό ήταν πλήρης παραλογισμός. Δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι. Το έγραψα πριν από χρόνια όταν άρχισαν να το κάνουν. Αυτό δημιούργησε το πρόβλημα στην Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Ισπανία. Ξανοίχτηκαν με την οικοδομή και προέκυψε σοβαρό οικονομικό πρόβλημα γιατί τους προέκυψαν πολύ χαμηλά επιτόκια που δεν ήταν φυσιολογικά γι αυτές τις χώρες. Γιατί θεωρώ ότι στο τέλος το ευρώ θα «σπάσει».

Θεωρείται ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ξαναγυρίσει στο νόμισμά της.

Δεν θα χρειαστεί για στο τέλος πιστεύω όλοι θα επανακάμψουν. Αν δεν είχε γίνει ο μηχανισμός και ήμουν πρωθυπουργός της Ελλάδος θα δήλωνα πτώχευση. Και τα άτομα στην Ελλάδα και η GOLDMAN SUCHS που ενεπλάκησαν σε παράνομες ενέργειες θα πρέπει να διωχθούν ποινικά γι αυτά που έκαναν.

Αυτό θα χρειαζόταν πολιτική βούληση από την ελληνική κυβέρνηση ;

Πολύ σωστά το λέτε. Κάθε κυβέρνηση αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα με τον τρόπο της. Το πραγματικό πρόβλημα είναι ο παράγων επίσπευσης, που είναι η GOLDMAN SUCHS, Αυτοί τους είπαν πως θα τους δείξουν πώς να χαλκεύσουν τα βιβλία τους ώστε να φαίνονται εντάξει ενώ δεν ήταν και έτσι θα έμπαιναν στην Ευρωζώνη και έτσι θα συνέχιζαν. Έδωσαν ψευδή στοιχεία.

Όμως ο μέσος πολίτης καλείται να πληρώσει αυτά τα χρέη. Τι να κάνουν;

Κάτω από αυτές τις συνθήκες και με τον κανονισμό που κανόνισε η ΕΕ θα πρέπει να πληρώσουν τα σπασμένα. Δεν έχουν άλλη επιλογή. Τα ίδια έπαθαν και οι Αμερικανοί πολίτες . Έχουμε την κλοπή του Federal Reserve που φορτώνουν στον αμερικάνικο φορολογούμενο λαό 23,7 δις δολάρια. Η Ελλάδα έχει πρόβλημα με 400 δις μόνο ;
Νομίζω πως μπορούν να το διευθετήσουν. Θα πρέπει να τα ξεπληρώσουν. Τα πράγματα δείχνουν ζοφερά αλλά δεν είστε μόνοι άλλες 50 χώρες που έκαναν το ίδιο πράγμα, Η Ελλάδα χρησιμοποιείται σαν αποδιοπομπαίος τράγος. Το δημόσιο χρέος είναι ίδιο περίπου στις ΗΠΑ. Νομίζω θα καταλήξουμε σε υποτίμηση με τις συσκέψεις που σας περιέγραψα.
Όλοι θα επανακάμψουν στα εθνικά τους νομίσματα και θα κάνουν αμέσως υποτίμηση.
Αυτό θα γίνει αλλά θα ακολουθηθεί από μια ύφεση που θα διαρκέσει πολύ και μάλλον, αν διαβάζεται ιστορία , θα δείτε ότι θα γίνει και άλλος πόλεμος για να αποσπάσει την προσοχή των λαών.

Σε ποια χρονική προβλέπεται να γίνει αυτό κ. Τσάπμαν;
Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια

‘Όταν λέτε πόλεμο , μιλάτε για παγκόσμιο πόλεμο ;
Κατά πάσα πιθανότητα ναι

Πόσο θα διαρκέσει αυτό ;

Το πιο ελκυστικό θύμα λόγω της προπαγάνδας που γίνεται θα είναι φυσικά το Ιράν. Αν εμπλακεί το Ιραν σε πόλεμο με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ σίγουρα θα εμπλακούν η Ρωσία και η Κίνα. Θα γίνει χαμός.

Ποίοι είναι οι λόγοι πίσω από όλα αυτά. Γιατί γίνονται αυτά ανά τον κόσμο;

Κατ’ αρχάς έγινε η Ευρωπαϊκή Ένωση και μετά η Ευρωζώνη με πρόθεση να διευρυνθεί σε όλη την ΕΕ Πρόσφατα η ΕΕ ψήφισε ένα Σύνταγμα που κανείς δεν ήθελε. Είναι μία προσπάθεια σχηματισμού ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΥΝΕΡΝΗΣΗΣ ο λόγος που γίνονται όλα αυτά και χρησιμοποιείται η Ελλάδα ως αποδιοπομπαίος τράγος ή εξιλαστήριο θύμα των κρατικών χρεών , όπως είπα και νωρίτερα για να γίνει και η σύσκεψη όπου όλοι θα επανακάμψουν στο νόμισμα τους και θα κάνουν υποτίμηση και όταν γίνει αυτό θα υπάρξει ύφεση από την υποτίμηση. Όταν γίνει αυτό ο κόσμος σε όλον τον πλανήτη θα γονατίσει οικονομικά και τότε ο στόχος των διεθνιστών είναι να γίνει ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αυτό επιδιώκουν γιατί βιώνουμε όλα αυτά. Δεν είναι βλάκες , δεν έγινα τυχαία όλα αυτά. Αυτά τα πράγματα προσχεδιάζονται πολλά χρόνια πριν γίνουν.

Μιλάτε για έλεγχο.
Οπωσδήποτε. Για απόλυτο και ολοκληρωτικό έλεγχο . Το χρήμα είναι δευτερεύον

Πως μπορεί να αντισταθεί ο κόσμος;

Να ενημερώνεται γι αυτά τα άτομα και γιατί κάνουν ότι κάνουν στα κέντρα εξουσίας πίσω από τις κυβερνήσεις.
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΛΈΣΧΗΣ BILDEMBERG.
Θέλουν ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ . ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΠΕΙ

Alex Jones (Greek subs) ΈΛΛΗΝΕΣ ΠΕΙΤΕ "ΟΧΙ"!!!! 2/2



ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ !

" Υπάρχουν στιγμές που ένας λαός πρέπει να πολεμήσει ΔΙΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ , έστω και χωρίς πιθανότητα νίκης "

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ





YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ