Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

ΔΥΣΟΙΩΝΕΣ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ


Που θα κάτσει το ευρώ; - Νέα στοιχήματα για επιστροφή στα επίπεδα γέννησής του, το 1,18 - Παρέμβαση Μέρκελ

Ημ/νία: 12:37 - 13 Μαϊ 2010
Κατηγορία
:
Οικονομία

Παρέδωσε για τα καλά τα αρχικά του κέρδη το ευρώ, με την πρωινή αισιοδοξία και την αύξηση της διάθεση για ρίσκο να εξαφανίζονται, στέλνοντας το ενιαίο νόμισμα κάτω από το 1,26 έναντι του δολαρίου και συγκεκριμένα στο 1,2562 επαναφέροντας τις υποψίες πως το ευρώ συνεχίζει να αποτελεί στόχο των σορτάκιδων. ''Η αποτυχία του ευρώ θα είναι αποτυχία για την Ευρώπη,'' εκτιμά η Ανγκελα Μέρκελ. Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε επίσης σήμερα ότι η κρίση αποτελεί ''ευκαιρία για την ενίσχυση οικονομικής και πολιτικής ένωσης στην Ευρωπαϊκή ‘Ενωση''.
Αξίζει να θυμίσουμε πως πριν λίγες μέρες η Goldman Sachs είχε τονίσει σε report της πως το ευρώ θα είναι «πολύ τυχερό» εάν δεν αγγίξει το 1,24 μέσα σε μία εβδομάδα.
Επίσης, φήμες στην αγορά, θέλουν τις ευρπωπαϊκές τράπεζες να σορτάρουν το ευρωπαϊκό νόμισμα, και ιδιαίτερα οι γαλλικές τράπεζες, θέλονας να εκμεταλλευτούν τον ηθικό κίνδυνο ο οποίος έχει γίνει πια παγκόσμιος, και την αίσθηση που κυριαρχεί πως οι διασώσεις κρατών αυτό που θα καταφέρουν είναι να υπονομεύσουν την οικονομική νάπτυξης της Ευρωζώνης.
Και δεν είναι μόνο η Goldman Sachs και οι γαλλικές τράπεζες που στοιχηματίζουν στην κατάρρευση του ενιαίου νομίσματος. Πριν δύο ημέρες η UBS σε σημείωμα προς τους πελάτες της υπογράμμισε πως η ανάκαμψη του ευρώ είναι ένα πολύ προσωρινό φαινόμενο και το νόμισμα θα επιστρέψει άμεσα, στην κατηφόρα.
Επίσης, η Βarclays Capital συμβουλεύει του επενδυτές να πάρουν τα… εφήμερα κερδη του ευρώ και να τα χρησιμοποιήσουν για να στοιχηματίσουν στην πτώση του στο 1,20 έναντι του δολαρίου, για τους επόμενους τρεις μήνες.
Θυμίζουμε και τα σχόλια του Jim Rogers χθες ο οποίος τόνισε πως το ευρώ θα διαλυθεί και προσθέτουμε σε αυτά τις σημερινές δηλώσεις του τέως αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Τζον Σνόου, ο οποίος εκτιμά πως το ευρώ δεν θα επιβιώσει αν τα κράτη μέλη της ευρωζώνης δεν αποφασίσουν να ενοποιήσουν βασικές οικονομικές πολιτικές, όπως η δημοσιονομική και το εργασιακό.
Τέλος, η Sumitomo Mitsui Banking Corp. σήμερα έδωσε και αυτή τις δικές τις προβλεψεις σύμφωνα με τις οποίες το ευρώ θα βουτήξει στα επίπεδα της γέννησης του, δηλαδή στο 1,18 λόγω των τεραστίων ελλειμάτων των χωρών της ζώνης του ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ