Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Bob Chapman: Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟΣ ΤΡΑΓΟΣ


Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ GOLDMAN SUCHS & MEΛOΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΒΙLDEMBERG ΣΗΜΕΡΑ ΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ



Ο ιδιοκτήτης και αρχισυντάκτης του ΙΝΤΕRNATIONAL FPRCASTER, Mr BOB CHAPMAN προέβλεψε προ 10ετίας ότι η Ελλάδα θα ήταν από τις πρώτες χώρες που θα εγκατέλειπε την Ευρωζώνη.
Τι τον έκανε να το πιστεύει αυτό ερωτώμενος απάντησε :

Ηξερα ότι δεν είχαν τις προϋποθέσεις να μπουν στην ευρωζώνη και μαγείρευαν τα βιβλία τους. Η Ιταλία έκανε τα ίδια. Η Γερμανία , η Γαλλία και η Ολλανδία έκαναν τα στραβά μάτια και τους επέτρεψαν να μπουν με βάση το ότι υπήρχε πολιτική απόφαση και ήθελαν να συνεργαστούν με την Ελλάδα και την Ιταλία σε μια περιορισμένη ζώνη 14 μελών.

Πολλοί θεωρούν ότι το πρόβλημα είναι ελληνικό και ότι η Ελλάδα θα πρέπει να το αντιμετωπίσει μόνη της . Εσείς πιστεύετε ότι είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα ;

Ασφαλώς όχι. Το πρόβλημα είναι ότι δεν θα έπρεπε να χε εξ αρχής να δημιουργηθεί η Ευρωζώνη. Η Ελλάδα και η Ιταλία δεν θα έπρεπε να συμπεριληφθούν. Η Ελλάδα είναι μόνο μία από τις 19 χώρες που έχουν οικονομικό πρόβλημα. Συμπεριλαμάνονται και οι ΗΠΑ και η Μεγάλη Βρετανία.

Γιατί δεν έπρεπε να δημιουργηθεί η Ευρωζώνη εξ’ αρχής;

Επειδή νομίζω ότι η Γερμανία ήταν πολύ ισχυρή για να έχει αυτά τα πιο αδύναμα μέλη. Διαθέτει το 40-45% του ΑΕΠ στην περιοχή και εάν συμπεριληφθεί και η Γαλλία πιάνουν το 70% , οπότε στην ουσία όλοι οι άλλοι είναι «ελλειμματικοί παίχτες». Εξ’ αλλου δημιουργήθηκε πολύ γρήγορα και σύμφωνα με τους κανόνες της Συνθήκης του Μάαστριχ έπρεποε να κρατήσουν το δημόσιο χρέος στο 3% του ΑΕΠ. Σχεδόν ποτέ δεν έγινε αυτό. Δεν θα βρεθεί κανένας … Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος στα τεκταινόμενα της Ευρωζώνης.

Η ΕΕ ανακοίνωσε ένα συντονισμένο σχέδιο βοήθειας για την Ελλάδα. Μιλάνε για ένα ποσό 20-25 δις ευρώ ( σήμερα αισίως έφθασε τα 140 δις την τριετία και γίνεται αντιληπτό ποιός έχει το ζόρι) σε περίπτωση που θα τα χρειαστεί η Ελλάδα. Θεωρείτε ότι αυτό θα βοηθήσει να μειωθούν οι ανησυχίες των αγορών για το ελληνικό χρέος;

Οπωσδήποτε , αλλά δεν θα λύσει το πρόβλημα μακροπρόθεσμα διότι η Ελλάδα δεν είναι η μοναδική χώρα που έχει πρόβλημα. Δείτε την Λετονία , τη Λιθουανία , την Πολωνία, την Εσθονία την Ρουμανία, την Ουγγαρία την Δανία , τις χώρες της PIIGS , δηλαδή την Πορτογαλία, Ιρλανδία , Ιταλία Ελλάδα και την Ισπανία. Όλες έχουν πρόβλημα απλά κερδίζουν χρόνο. Πιστεύω ότι αργότερα αυτό τον χρόνο θα γίνει μεγάλη σύσκεψη, όπως στις συσκέψεις Σμισθόνιαν τις αρχές της δεκαετίας του 70 όπου θα μαζευτούν να ξαναγυρίσουν στα νομίσματα τους και να τα υποτιμήσουν . Νομίζω ότι εκεί οδηγούν όλα αυτά.

Τι προβλέπεται για την Ελλάδα βραχυπρόθεσμα;

Νομίζω ότι βραχυπρόθεσμα μπορούν να τα συμμαζέψουν (έχει όμως νόημα; ). Ο Ελληνικός λαός δεν πρέπει να βγει στους δρόμους για να διευθετηθεί το θέμα. Οι διαδηλώσεις και η βία δεν βοηθούν. Οι περικοπές στο 30% των δαπανών της Κυβέρνησης και του Δημοσίου είναι σημαντικές όμως έχει ξεφύγει ο έλεγχος όπως και σε άλλες χώρες. Πρέπει να τακτοποιήσουν τα του οίκου τους και αυτό πρέπει να γίνει τώρα.

Και η Ευρώπη Τι μέλλον έχει;
Σε εξατομικευμένο επίπεδο έχει , αλλά το μεγαλύτερο λάθος που έγινε στην Ευρωζώνη ήταν «το ένα επιτόκιο για όλους», Αυτό ήταν πλήρης παραλογισμός. Δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι. Το έγραψα πριν από χρόνια όταν άρχισαν να το κάνουν. Αυτό δημιούργησε το πρόβλημα στην Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Ισπανία. Ξανοίχτηκαν με την οικοδομή και προέκυψε σοβαρό οικονομικό πρόβλημα γιατί τους προέκυψαν πολύ χαμηλά επιτόκια που δεν ήταν φυσιολογικά γι αυτές τις χώρες. Γιατί θεωρώ ότι στο τέλος το ευρώ θα «σπάσει».

Θεωρείται ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ξαναγυρίσει στο νόμισμά της.

Δεν θα χρειαστεί για στο τέλος πιστεύω όλοι θα επανακάμψουν. Αν δεν είχε γίνει ο μηχανισμός και ήμουν πρωθυπουργός της Ελλάδος θα δήλωνα πτώχευση. Και τα άτομα στην Ελλάδα και η GOLDMAN SUCHS που ενεπλάκησαν σε παράνομες ενέργειες θα πρέπει να διωχθούν ποινικά γι αυτά που έκαναν.

Αυτό θα χρειαζόταν πολιτική βούληση από την ελληνική κυβέρνηση ;

Πολύ σωστά το λέτε. Κάθε κυβέρνηση αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα με τον τρόπο της. Το πραγματικό πρόβλημα είναι ο παράγων επίσπευσης, που είναι η GOLDMAN SUCHS, Αυτοί τους είπαν πως θα τους δείξουν πώς να χαλκεύσουν τα βιβλία τους ώστε να φαίνονται εντάξει ενώ δεν ήταν και έτσι θα έμπαιναν στην Ευρωζώνη και έτσι θα συνέχιζαν. Έδωσαν ψευδή στοιχεία.

Όμως ο μέσος πολίτης καλείται να πληρώσει αυτά τα χρέη. Τι να κάνουν;

Κάτω από αυτές τις συνθήκες και με τον κανονισμό που κανόνισε η ΕΕ θα πρέπει να πληρώσουν τα σπασμένα. Δεν έχουν άλλη επιλογή. Τα ίδια έπαθαν και οι Αμερικανοί πολίτες . Έχουμε την κλοπή του Federal Reserve που φορτώνουν στον αμερικάνικο φορολογούμενο λαό 23,7 δις δολάρια. Η Ελλάδα έχει πρόβλημα με 400 δις μόνο ;
Νομίζω πως μπορούν να το διευθετήσουν. Θα πρέπει να τα ξεπληρώσουν. Τα πράγματα δείχνουν ζοφερά αλλά δεν είστε μόνοι άλλες 50 χώρες που έκαναν το ίδιο πράγμα, Η Ελλάδα χρησιμοποιείται σαν αποδιοπομπαίος τράγος. Το δημόσιο χρέος είναι ίδιο περίπου στις ΗΠΑ. Νομίζω θα καταλήξουμε σε υποτίμηση με τις συσκέψεις που σας περιέγραψα.
Όλοι θα επανακάμψουν στα εθνικά τους νομίσματα και θα κάνουν αμέσως υποτίμηση.
Αυτό θα γίνει αλλά θα ακολουθηθεί από μια ύφεση που θα διαρκέσει πολύ και μάλλον, αν διαβάζεται ιστορία , θα δείτε ότι θα γίνει και άλλος πόλεμος για να αποσπάσει την προσοχή των λαών.

Σε ποια χρονική προβλέπεται να γίνει αυτό κ. Τσάπμαν;
Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια

‘Όταν λέτε πόλεμο , μιλάτε για παγκόσμιο πόλεμο ;
Κατά πάσα πιθανότητα ναι

Πόσο θα διαρκέσει αυτό ;

Το πιο ελκυστικό θύμα λόγω της προπαγάνδας που γίνεται θα είναι φυσικά το Ιράν. Αν εμπλακεί το Ιραν σε πόλεμο με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ σίγουρα θα εμπλακούν η Ρωσία και η Κίνα. Θα γίνει χαμός.

Ποίοι είναι οι λόγοι πίσω από όλα αυτά. Γιατί γίνονται αυτά ανά τον κόσμο;

Κατ’ αρχάς έγινε η Ευρωπαϊκή Ένωση και μετά η Ευρωζώνη με πρόθεση να διευρυνθεί σε όλη την ΕΕ Πρόσφατα η ΕΕ ψήφισε ένα Σύνταγμα που κανείς δεν ήθελε. Είναι μία προσπάθεια σχηματισμού ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΥΝΕΡΝΗΣΗΣ ο λόγος που γίνονται όλα αυτά και χρησιμοποιείται η Ελλάδα ως αποδιοπομπαίος τράγος ή εξιλαστήριο θύμα των κρατικών χρεών , όπως είπα και νωρίτερα για να γίνει και η σύσκεψη όπου όλοι θα επανακάμψουν στο νόμισμα τους και θα κάνουν υποτίμηση και όταν γίνει αυτό θα υπάρξει ύφεση από την υποτίμηση. Όταν γίνει αυτό ο κόσμος σε όλον τον πλανήτη θα γονατίσει οικονομικά και τότε ο στόχος των διεθνιστών είναι να γίνει ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αυτό επιδιώκουν γιατί βιώνουμε όλα αυτά. Δεν είναι βλάκες , δεν έγινα τυχαία όλα αυτά. Αυτά τα πράγματα προσχεδιάζονται πολλά χρόνια πριν γίνουν.

Μιλάτε για έλεγχο.
Οπωσδήποτε. Για απόλυτο και ολοκληρωτικό έλεγχο . Το χρήμα είναι δευτερεύον

Πως μπορεί να αντισταθεί ο κόσμος;

Να ενημερώνεται γι αυτά τα άτομα και γιατί κάνουν ότι κάνουν στα κέντρα εξουσίας πίσω από τις κυβερνήσεις.
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΛΈΣΧΗΣ BILDEMBERG.
Θέλουν ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΝ . ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΠΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ