Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΗΡΩΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ


Μνημόσυνο για τους μαχητές της αντιστασιακής οργανώσεως «Χ»

20.12.2009: Πλήθος κόσμου στο μνημόσυνο στον Άγιο Γεώργιο Καρύτση.

Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009 στις 11 π.μ.
ο "Πανελλήνιος Σύνδεσμος Μαχητών και Φίλων της Εθνικής Αντιστασιακής Οργανώσεως «Χ» " τέλεσε μνημόσυνο στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στην πλατεία Καρύτση για την ανάπαυση των ψυχών των πεσόντων μαχητών της οργάνωσης κατά την περίοδο 1941-44 και του στρατηγού Γεωργίου Γρίβα-Διγενή.

Η προσέλευση ήταν συγκινητική. Παρόντες αρκετοί μαχητές, φέροντας τα παράσημα που τους έδωσε η Πατρίδα για τις υπηρεσίες τους προς Αυτή, την κρίσιμη περίοδο 1941-44, όπου δοκιμάστηκε σκληρά η Ελευθερία του Έθνους από την επιβουλή των ξενοκίνητων κουμμουνιστοσυμμοριτών


Μεταξύ των άλλων την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο τέως υπουργός Αριστείδης Μπουλούκος, ο βουλευτής Σερρών του ΛΑ.Ο.Σ. Ηλίας Πολατίδης, ο γ.γ. του Συνδέσμου Επιτελών Εθνικής Αμύνης υποστράτηγος ε.α. Χρήστος Μπολώσης, ο εξαίρετος ηθοποιός Κώστας Πρέκας, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Δεσμού Δημήτριος Τσούγκος, ο σμηναγός Θωμάς Βρακάς και ο δημοτικός σύμβουλος Πετρουπόλεως Ιωάννης Αλεφτίρας. Μετά το πέρας της λειτουργίας, εκφωνήθηκε λόγος από τον πρόεδρο Βασίλειο Πρωτόπαπα και ακολούθησε συγκινητικός χαιρετισμός του Θεοφάνη Χαμόδρακα, υιού και αδελφού θυσιασθέντων μαχητών της «Χ» και συγγραφέως του βιβλίου «Θησείο Ιούνιος 1941 - Δεκέμβριος 1944» που κυκλοφόρησε αυτές τις ημέρες.


Στην συνέχεια οι συγκεντρωμένοι σχημάτισαν πομπή, με την φωτογραφία του Γεωργίου Γρίβα επικεφαλής και πορεύτηκαν με ελληνικές σημαίες προς το άγαλμα του έφιππου Αρχιστρατήγου Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην πλατεία Κολοκοτρώνη.

Εκεί πραγματοποιήθηκε Προσκλητήριο Νεκρών και κατάθεση στεφάνου. Το Προσκλητήριο Νεκρών εκφωνήθηκε από τον λυκειάρχη Γ.Χαλιώτη.

Ο συντονιστής της εκδηλώσεως εκδότης Ιωάννης Γιαννάκενας, απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους επεσήμανε: «Δεν είναι τυχαίο ότι ο Σύνδεσμός μας πραγματοποιεί την κατάθεση στεφάνου μπροστά στο άγαλμα του Γέρου του Μοριά Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Δυο είναι οι μορφές εκείνες που η Βουλή των Ελλήνων κήρυξε ως «Άξια τέκνα της Πατρίδος», τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και τον Γεώργιο Γρίβα–Διγενή».


Στεφάνια κατέθεσαν: η Γεωργία Κυριακοπούλου για τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Μαχητών και Φίλων της Εθνικής Αντιστασιακής Οργανώσεως «Χ», ο στρατηγός Χωροφυλακής Ιωάννης Κάππος (Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας), ο Διονύσιος Βουλγαρόπουλος (Πανελλήνια Απελευθερωτική Οργάνωση - Π.Α.Ο.), η οικογένεια μαχητών Δ.Δροσοπούλου, η οικογένεια μαχητών Χρ.Μπουρνιά, ο Ιωάννης Στασινός (Πολιτιστικός Σύλλογος «Αθηνά»- Νίκος Φιδέλης), ο Ιωάννης Τζάνος (εφημερίδα «Ελεύθερος Κόσμος»), ο Παν.Παπαδόπουλος (εφημερίδα «Στόχος»), ο Χάρης Παπαδόπουλος (Πατριωτικός Σύνδεσμος Αθηνών «Ιωάννης Καποδίστριας»), ο Χρήστος Γιαννάκενας (εκδόσεις «Πελασγός»), ο Βασίλειος Πρωτόπαπας («Ελληνική Ενότητα») και τέλος ο Ευάγγελος Χανιώτης (εκ μέρους του βουλευτού Αθηνών του ΛΑ.Ο.Σ. Αθανάσιου Πλεύρη).
Η σεμνή αυτή εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό μας Ύμνο.




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗ! ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ!

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ