ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ
 


ME ΡΗΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ 
ΓΙΑ ΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ


Ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής παρουσίασε τη νέα σύνθεση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία απαρτίζεται από τους:

* Κωνσταντίνο Παπαλάκη, αντιπρόεδρο Αρείου Πάγου επί τιμή, ως πρόεδρο, με αναπληρωτή τον Σπυρίδωνα Ζιάκα, αντιπρόεδρο Αρείου Πάγου επί τιμή.
* Γεώργιο Τριανταφυλλάκη, αναπληρωτή καθηγητή του Εμπορικού Δικαίου, Νομικής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ως μέλος, με αναπληρωτή τον Δημήτρη Αυγιτίδη, αναπληρωτή καθηγητή Εμπορικού Δικαίου, Νομικής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
* Γεώργιο Βάμβουκα, καθηγητή Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ως μέλος, με αναπληρωτή τον Δημήτρη Αστερίου, αναπληρωτή καθηγητή στις Ποσοτικές Μεθόδους για Οικονομολόγους Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.
* Ειρήνη Μαρούπα, δικηγόρο - ποινικολόγο, παρ' Αρείω Πάγω με εμπειρία σε θέματα εταιριών, ως μέλος, με αναπληρωτή τον Γεράσιμο Ρίκο, δικηγόρο παρ' Αρείω Πάγω, με εμπειρία σε θέματα εταιρειών.
* Παναγιώτη Περάκη, δικηγόρο παρ' Αρείω Πάγω, με εμπειρία σε θέματα αθλητισμού, ως μέλος, με αναπληρωτή τον Δημήτρη Παπασπύρου δικηγόρο παρ' Αρείω Πάγω, με εμπειρία σε θέματα αθλητισμού.
* Ηλία Αρκούδη, οικονομολόγο, ως μέλος, με αναπληρωτή τον Δημήτρη Σμυρνάκη, οικονομολόγο.
* Κωνσταντίνο - Ιωσήφ Μανταίο, συνταξιούχο νομικό με εμπειρία στον χώρο του αθλητισμού, ως μέλος, με αναπληρωτή τον Γεώργιο Μπίκο, επικοινωνιολόγο, με εμπειρία στον χώρο του αθλητισμού.

Ο πρόεδρος και τα μέλη της επιτροπής διορίζονται με τετραετή θητεία, η οποία μπορεί να ανανεωθεί μόνο μία φορά.

 ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΑΝΑΤΕΛΛΕΙ 
ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

"Η νέα διοίκηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού συνιστά ένα ακόμη όπλο της έννομης τάξης για την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος. Να είστε σίγουροι ότι η επιστημονική επάρκεια, η προσωπικότητα και η αξιοσύνη εκάστου των νέων μελών που αποτελούν την επιτροπή είναι και η καλύτερη συστατική επιστολή για την καλύτερη και αποδοτικότερη επιτυχία του έργου της. Από τη μεριά μου σας δηλώνω υπεύθυνα ότι η ανεξαρτησία της θα είναι δεδομένη, όπως δεδομένη θα είναι και η βούληση όλων μας για εφαρμογή των νόμων. Υστερόβουλες αναγνώσεις και παρερμηνείες, πιέσεις σκοπιμότητας, ύποπτες κινήσεις, εξυπηρετήσεις παντός είδους θα μας βρουν κατηγορηματικά και αδιαπραγμάτευτα αντίθετους" είπε στον χαιρετισμό του ο Σταύρος Κοντονής.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΕΑ Κωνσταντίνος Παπαλάκης επεσήμανε: "Η προσπάθεια είναι δύσκολη και ανηφορική και ξεκινάει από τη διαπίστωση ότι ο επαγγελματικός αθλητισμός και ιδιαίτερα το επαγγελματικό ποδόσφαιρο πάσχουν. Σε αυτόν τον χώρο έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια καταστάσεις αδιαφανείς, οι οποίες αρκετές φορές εμπίπτουν και στη σφαίρα του ποινικού δικαίου. Προσωπικά, είμαι αισιόδοξος, έστω συγκρατημένα. Και αυτή την αισιοδοξία την στηρίζω σε πολλούς παράγοντες".