Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΚΑΙ Η ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ

 ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ 
ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 


Λίγες μέρες μετα την εορταστική εκδήλωση για την άνοδο του Πανσερραϊκού στην επαγγελματική κατηγορία ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΜΓΣ Πανσερραϊκού παραχώρησε μια συνέτευξη σε διαδικτυακό αθλητικό site αναφερόμενος στο μέλλον της ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ σε σχέση με την εκκαθάριση αυτής. Δήλωσε λοιπόν ο Πρόεδρος στο πρώτο θέμα.

  
Η εκκαθάριση της ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ  όχι μόνο δεν ολοκληρώθηκε  αλλά ούτε καν άρχισε και με τις εκκρεμότητες που υφίστανται στον Πανσερραϊκό θα διαρκέσει χρόνια. Η ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ λύθηκε και τέθηκε σε εκκαθάριση με την απόφαση της Εκτακτης ΓΣ της 26-3-2014 και εν συνεχεία ορίστηκαν οι δύο εκκαθαριστές με την απόφαση της Εκτακτης ΓΣ της 31-3-2014, οι οποίοι είχαν υποχρέωση άμα την αναλήψει των καθηκόντων τους να πραγματοποιήσουν την απογραφή της εταιρικής περιουσίας να συντάξουν τον Ισολογισμό Έναρξης της Εκκαθάρισης και να τον δημοσιεύσουν στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρβησης ώστε να αρχίσουν τις πράξεις εκκαθάρισης.

Αυτό δεν έγινε διότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ (Λαζαρος Θεοδωρίδης , Βασίλης Χρυσανθίδης, Γιώργος Γούνας κτλ) δεν ελιχαν συντάξει τον Ισολογισμό της 30-6-2013  ο οποίος θα έπρεπε ελεχθεί από ορκωτούς ελεγκτες και κατόπιν να εγκριθεί από την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση μέχρι την 31-12-2013. Μόλις προ ημερών το Υπουργείο Ανάπτυξης κάλεσε την ΠΑΕ να ολοκληρώσει αυτή την διαδικασία.

Από την παράλειψη αυτή και μόνο ήταν αδύνατον να ξεκινήσει η διαδικασία της Εκκαθάρισης. Πέραν όμως αυτού οι δύο Εκκαθαριστές ανέλαβαν τα καθήκοντά τους την 22-9-2014 , έξι μήνες μετά τον διορισμό τους και μέχρι σήμερα δεν έχουν δημοσιεύσει τον Ισολογισμό Εναρξης της Εκκαθάρισης.

Τώρα ποιον Ισολογισμό έχει στα χέρια του ο Προεδρος και είναι τόσο αισιόδοξος ότι θα ολοκληρωθεί η εκκαθάριση ( για την οποία προηγουμένως δήλωσε ότι ολοκληρώθηκε) μέσα στο καλοκαίρι , θα πρέπει να μπεί στην διαδικασία μα ενημερώσει τον φίλαθλο κόσμο των Σερρών.

Ο Πρόεδρος προφανώς από συναισθηματική φόρτηση για την άνοδο της ομάδος, δήλωσε απερίσκεπτα ότι η μη περάτωση της εκκαθάρισης  δεν αποτελεί εμπόδιο για την σύσταση νέας ΠΑΕ . Όμως τα πραγματα δεν είκαι καθόλου έτσι όπως ανέλυσα σε προηγούμενη δημοσίευσή μου 
ενώ εκ του ν. 2725/1999 η περάτωση της εκκαθαρισης και η διαγραφή της υφισταμενης ΠΑΕ από το Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.Μ.Η.) ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΑΣ ΠΑΕ από τον Ερασιτέχνη Πανσερραϊκό ως έπραξε ο Δημητρης Μελισσανίδης με την ΑΕΚ, αλλά επειδη δεν έγινε κατανοητό από ορισμένους θα επανέλθω σύντομα διεξοδικά.

Τέλος πέραν της δικαστικής εκκρεμότητας με την υπόθεση των προκαταβολών των 2.66.376,58 ευρώ που πρέπει να ολοκληρωθεί

στην Γενική Συνέλευση της 26-3-2014 ομόφωνα οι μέτοχοι ψήφισαν την μη απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της χρήσης 1-7-2012 έως 30-6-2013 ( την χρονιά που άφησαν την ομάδα να υποβιβαστεί για οικονομικούς λόγους - οχι αγωνιστικούς) από κάθε ευθύνη αποζημίωσης.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι δύο εκκαθαριστές είναι υποχρεωμένοι να διερευνήσουν τις ευθύνες των μελών του ΔΣ και να ασκήσουν τις αξιώσεις της ΠΑΕ εναντίον τους, δηλαδή προβλέπονται για μια τετραετία και πλέον διαδικασίες.

Σε επόμενη δημοσίευση θα συνεχίσουμε την ανάλυση του θέματος και τις σημαντικές ευθύνες της Διοίκησης του Ερασιτέχνη Πανσερραϊκού για τα σημερινά αδιέξοδα της ΠΑΕ

Τέλος θα μπορούσε ο κ. Πρόεδρος να δώσει μια λογική εξήγηση γιατί είναι απαραίτητη η περάτωση της εκκαθάρισης για την αδειοδότηση της νέας ΠΑΕ που υποτίθεται ότι θα ιδρυθεί προκειμένου να αγωνισθεί στην Super League του χρόνου (αλήθεια η ανοδος είναι δεδομένη;) και δεν απαιτείται για την αδειοδότηση προκειμένου να αγωνισθεί στην Football League φέτος, όταν πρόκειται για τις δύο κατηγορίες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου;

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ