Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Ο ΜΥΘΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ Α.Ε.Κ.

 Η ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ (;;;)
 



Η δικηγόρος Πέννυ Κονιτσιώτη είναι η περιβόητη δικηγόρος, Θεσσαλονικιά που μένει στην Αθήνα και τον περασμένο μήνα δημοσίευσε αναλυτικά άρθρο στο aek365, όπου και καταθέτει την νομική της άποψη για το σοβαρό θέμα της ειδικής εκκαθάρισης και της Γ” εθνικής.
Αναλυτικά:
Επειδή πολύ λόγος γίνεται από πέρυσι τέτοιο καιρό που ο υποβιβασμός της ΑΕΚ στην Γ Εθνική και η εκκαθάριση της ΠΑΕ ήταν πλέον δεδομένα για το αν η νέα ΠΑΕ που θα φτιαχτεί σε λίγους μήνες πλέον θα βρει μπροστά της τα χρέη του παρελθόντος, το aek365 απευθύνθηκε στο καταλληλότερο ίσως πρόσωπο στην Ελλάδα για να πάρει μια τεκμηριωμένη νομική άποψη. 
Η κυρία Πέννυ Κονιτσιώτη είναι πρώην δικηγόρος, επί σειρά ετών, της ΠΑΕ ΑΕΚ αλλά και η μοναδική δικηγόρος που έχει χειριστεί θέμα παρόμοιο με αυτό που μας απασχολεί με επιτυχία και μάλιστα έχει δημιουργήσει δεδικασμένο. Η κυρία Κονιτσιώτη δέχτηκε να αρθρογραφήσει για το εν λόγω θέμα στην ιστοσελίδα μας και την ευχαριστούμε πολύ. Ακολουθεί το άρθρο:
«Τι σημαίνει η λύση και εκκαθάριση της ΠΑΕ για τον Ερασιτέχνη, η θέση της ενώπιον FIFA και ΕΠΟ και η σχέση της με τη σύσταση νέας ΠΑΕ»
Όπως είναι πλέον ξεκάθαρο στην ισχύουσα ελληνική αθλητική νομοθεσία και νομολογία, από τη στιγμή που μια ΠΑΕ τίθεται σε καθεστώς λύσης και εκκαθάρισης, το ιδρυτικό της Σωματείο (Ερασιτεχνική) δεν αποκτά τις υφιστάμενες υποχρεώσεις της προς το Δημόσιο, Εφορία, ΙΚΑ, εργαζόμενους, και ποδοσφαιριστές της αλλά και προς τους λοιπούς τρίτους, συνεργάτες της κλπ. 
Περαιτέρω, η ΠΑΕ που υποβιβάζεται σε ερασιτεχνική κατηγορία και τίθεται σε καθεστώς λύσης και εκκαθάρισης υποβάλλεται σε μια διαδικασία που τόσο νομοθετικά όσο και πρακτικά δεν είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί γρήγορα και εύκολα και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα, προκειμένου η εταιρεία να «τελειώσει», να «πεθάνει» ως οργανισμός!
 Το δε ιδρυτικό της Σωματείο μπορεί να συμμετάσχει κανονικά στις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις με την ποδοσφαιρική του ομάδα, το ρόστερ του. Η σύσταση ή μη λοιπόν από το ιδρυτικό Σωματείο νέας ΠΑΕ δεν συνδέεται με τον περαίωση ή μη του σταδίου της εκκαθάρισης της προηγούμενης, η οποία πρακτικά βάσει της ισχύουσας ελληνικής πραγματικότητας μπορεί να μην ολοκληρωθεί και ποτέ και να υφίσταται στο διηνεκές. Σε κάθε δε περίπτωση, εφόσον η νέα ΠΑΕ που πρόκειται να συσταθεί θα λάβει νέο ΑΦΜ και νομική αυτοτέλεια ως εταιρεία, δεν θα συνδέεται με την προηγούμενη ΠΑΕ που βρίσκεται ή έχει περατωθεί το στάδιο εκκαθάρισής της, ούτε φυσικά θα αναλάβει εκκρεμή χρέη ή υποχρεώσεις της τελευταίας ως διαφορετική και αυτοτελής νομική προσωπικότητα.
Πέννυ Απ. Κονιτσιώτη
Δικηγόρος MSc
 
 Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ



YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ