Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ;



ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Η ΤΡΟΪΚΑ

Αν και αποφεύγει να μιλήσει δημόσια για τις ελληνικές πολιτικές εξελίξεις, το ΔΝΤ δεν θέλει ούτε να ακούει για πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα, καθώς εκτιμά ότι θα ανατραπεί το Πρόγραμμα Σταθερότητας. Το Ταμείο εμφανίζεται να απορρίπτει τις πρόωρες κάλπες, διαφορετικά, όπως λένε πηγές που επικαλείται η εφημερίδα Ημερησία, «θα ακυρωθεί από μόνο του το Μνημόνιο».

Είναι χαρακτηριστικό ότι η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Σιμονέτα Ναρντίν, δεν απάντησε σε ερώτημα που αφορούσε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Ωστόσο, σύμφωνα με την «Ημερησία» το Ταμείο απορρίπτει κατηγορηματικά τα σενάρια της πρόωρης κάλπης ανεξαρτήτως από το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών. Η γενικότερη εκτίμηση είναι να συνεχίσει η χώρα μας τις μεταρρυθμίσεις, καθώς όπως υποστηρίζουν κάθε μέρα που περνά η Ελλάδα κάνει άλματα και περιορίζει τα ελλείμματά της.

Σύμφωνα με τις πηγές της εφημερίδας η καλή αρχή του Προγράμματος Σταθερότητας θα ανατραπεί ακόμα και αν μειωθεί η προεκλογική περίοδος στο ελάχιστο. Στο ΔΝΤ δεν χάνουν ευκαιρία να θυμίζουν ότι ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ και άλλοι αξιωματούχοι στην Ουάσιγκτον και στην Ευρώπη «έχουν βάλει πλάτη» για να εγκριθεί το Πρόγραμμα Σταθερότητας, το οποίο πιστεύουν πως αποτελεί «τη σωτηρία της Ελλάδας» και υποστηρίζουν ότι η έγκριση του δανείου των 110 δισ. ευρώ οφείλεται αποκλειστικά στον Στρος Καν.

Ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, σύμφωνα με την Ημερησία, συμφώνησε να έρθει στην Αθήνα για να φανεί η στήριξη του στο Πρόγραμμα Σταθερότητας, αλλά αν η κυβέρνηση πάει σε εκλογές η επίσκεψη δεν θα πραγματοποιηθεί. Ο κ. Στρος Καν θα είναι στη χώρα μας στις 7 Δεκεμβρίου και η πρόθεση του είναι να έχει συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων και των επαγγελματικών συνδικάτων.

Τα σενάρια για τις πρόωρες εκλογές και την αναθεώρηση του ελλείμματος του 2009 στο 15% επηρέασαν ανοδικά τα spread. Χθες ξεπέρασαν τις 700 μονάδες, για πρώτη φορά από τις αρχές Οκτωβρίου, ενώ σήμερα Τετάρτη, βρίσκονται στις 710 μονάδες βάσης, χαμηλότερα κατά 6 μονάδες σε σχέση με το άνοιγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ