Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2007

ΒΥΘΗΣΑΤΕ ΤΟ ΛΑΟ΄Σ ...



ΤΟ ΒΑΤΕΡΛΩ ΚΑΡΑΜΑΝΛΉ ...

Με εμφανή τα σημάδια του πανικού ο Πρωθυπουργός ζητά με φαρισαϊσμό την ενότητα του ελληνικού λαού από τα τηλεοπτικά παράθυρα ενώ ταυτόχρονα δηλώνει ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με "τα άκρα"



Ο "ανταρτοπόλεμος" που κήρυξε ο Καραμανλής στον ΛΑΟ΄Σ και τον Γιώργο Καρατζαφέρη επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα : αποδομεί το προφίλ του νικητή , του καταλληλότερου ως πρωθυπουργού και του ψύχραι μου ηγέτη.

Το καλο χαρτί της Νέας Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός κ. Καραμανλής ευρίσκεται σε κινούμενη άμμο, βυθίζεται κινούμενος από τις ίδιες τις επιλογές του

Ανίκανο το κόμμα του κ. Παπαθεμελή να λειτουργήσει ως "ανάχωμα" στην εκλογική νίκη του ΛΑΟ΄Σ



Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο του Η. ΜΑΡΟΥΤΣΗ maroutsis@pegasus.gr από την εφημερίδα το ΕΘΝΟΣ 9.9.2007

"Το σχέδιο «αντι-ΛΑΟΣ» θέτει άρον άρον σε εφαρμογή η Νέα Δημοκρατία, προσπαθώντας να διασώσει, έστω και την τελευταία εβδομάδα πριν από τις κάλπες, τα εκλογικά της ποσοστά.
Υπέρτατος στόχος του κυβερνώντος κόμματος είναι πλέον η Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές να είναι τετρακομματική και ο μόνος τρόπος για να το καταφέρει είναι να ανακόψει την είσοδο σε αυτήν του κόμματος του κ. Καρατζαφέρη. Στο πλαίσιο αυτό έχουν επιστρατευθεί όλα τα μέσα, θεμιτά και αθέμιτα. Από τα εκβιαστικά διλήμματα του πρωθυπουργού προς το εκλογικό σώμα μέχρι τους καθαρούς εκβιασμούς των κομματαρχών της Νέας Δημοκρατίας προς τους υποψηφίους αλλά και τους δυνητικούς ψηφοφόρους του ΛΑΟΣ.
Αυτού του τύπου οι πιέσεις είναι εντονότερες στη Θεσσαλονίκη και στην περιφέρεια της Β. Ελλάδος όπου το ρεύμα του κ. Καρατζαφέρη είναι ισχυρότερο, τα πρόσωπα μεταξύ τους γνωστά όπως επίσης και οι εκλογικές τους προτιμήσεις.
Τα στοιχεία που έφτασαν τις τελευταίες ημέρες -μετά την απαγόρευση δημοσιοποίησης των δημοσκοπήσεων- στο εκλογικό επιτελείο του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, οδήγησαν στο να χτυπήσει την περασμένη εβδομάδα κόκκινος συναγερμός στο Μαξίμου.
Οι διαρροές προς το ΛΑΟΣ, ιδίως μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, απειλούσαν όχι μόνο την αυτοδυναμία αλλά και την πρωτιά την οποία το κυβερνών κόμμα θεωρούσε δεδομένες.
Ετσι υπό το κράτος πανικού και μπροστά στο ενδεχόμενο μιας πανωλεθρίας αντί του εύκολου περιπάτου, που πίστευαν ότι θα είναι οι εκλογές λίγους μήνες πριν τα στελέχη της ΝΔ, το κυβερνών κόμμα ρίχνει όλο το βάρος των προσπαθειών του έστω και την τελευταία στιγμή στο πώς θα καταφέρει τις μεγαλύτερες δυνατές απώλειες προς το ΛΑΟΣ.
Μέχρι και ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης επιστρατεύτηκε για να δηλώσει δημόσια ότι «ο Καρατζαφέρης είναι το πολιτικό μου αμάρτημα».

Ο... ρυθμιστής

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι την Παρασκευή το μεσημέρι στέλεχος του επικοινωνιακού επιτελείου του κ. Καραμανλή έλεγε ότι «αυτό που μένει να κριθεί είναι αν θα μπει ο κ. Καρατζαφέρης στη Βουλή». Η δήλωση ακούγεται παράδοξη αν λάβει κανείς υπόψη την παγιωμένη τάση για άνετη είσοδο του ΛΑΟΣ στη Βουλή με ποσοστά μεταξύ 3,5 και 4,5%, η οποία είχε αποτυπωθεί σε όλες ανεξαιρέτως τις δημοσκοπήσεις πριν από την ισχύ της απαγόρευσης δημοσιοποίησής τους.

Ο παράγοντας αυτός όμως ουσιαστικά υπονοούσε την επιχείρηση «κοντέματος» του ΛΑΟΣ, την έναρξη της οποίας κήρυξε ο ίδιος ο πρωθυπουργός την περασμένη Πέμπτη κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής αναμέτρησης των πολιτικών αρχηγών χαρακτηρίζοντας το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη ακραίο και θέτοντας το εκβιαστικό δίλημμα στους ψηφοφόρους «ή μου δίνετε αυτοδυναμία ή η χώρα μπαίνει σε εκλογική περιπέτεια».

Το δίλημμα αυτό θα επαναληφθεί τις προσεχείς ημέρες από τα χείλη του πρωθυπουργού και θα επιχειρηθεί να παρουσιαστεί ως το νέο διακύβευμα των εκλογών υποκαθιστώντας την πρόχειρη πρόφαση που χρησιμοποιήθηκε για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες περί ανάγκης νέας ισχυρής λαϊκής εντολής για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων. Οι ίδιες δηλαδή οι εκλογές αναδεικνύονται στο τέλος της προεκλογικής περιόδου σε στοίχημα της επόμενης ημέρας. Το δεύτερο σκέλος αυτού του νυν υπέρ πάντων αγώνα, το οποίο θεωρείται πιο δύσκολο αλλά ενδεχομένως και το μόνο αποτελεσματικό, έχει πέσει στις πλάτες των κομματαρχών της Νέας Δημοκρατίας και δη αυτών της Βορείου Ελλάδος.

Οι πιέσεις και οι εκβιασμοί στελεχών της Νέας Δημοκρατίας προς τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος του κ. Καρατζαφέρη που ξεκίνησαν εδώ και λίγο καιρό έχουν κορυφωθεί και πλέον επεκτείνονται ακόμα και στους ψηφοφόρους. Σύμφωνα με πληροφορίες, κομματάρχες της ΝΔ τηλεφωνούν στα σπίτια πρώην ψηφοφόρων του κόμματος οι οποίοι έχουν εκδηλώσει σε συζητήσεις τους την πρόθεση να ψηφίσουν ΛΑΟΣ επιχειρώντας να τους μεταπείσουν.

Η... τεχνική

Το «ψηστήρι» γίνεται κλιμακωτά. Αρχικά δίνονται υποσχέσεις για διορισμούς δικών τους ή συγγενών τους, σε δεύτερο επίπεδο απευθύνονται στο φιλότιμό τους λέγοντας ότι το κόμμα τούς χρειάζεται και σε τρίτο επίπεδο εφόσον τίποτα από τα προηγούμενα δεν πιάσει καταφεύγουν σε εκβιασμούς περί μεταθέσεων κυρίως σε εργαζόμενους του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ ή για μη υλοποίηση αιτημάτων τους που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Το νοσηρό αυτό κλίμα φαίνεται ακόμα πιο καθαρά στα χωριά αλλά και στα καφενεία που παραδοσιακά γίνονται ανοιχτά κομματικές συζητήσεις. Στους χώρους αυτούς επικρατεί πλέον επιφυλακτικότητα και ψυχρότητα.
Τα αποτελέσματαΟι καρποί της αντεπίθεσηςΗ πλαγιοκόπηση των υποψηφίων στελεχών του ΛΑΟΣ μέχρι στιγμής είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση από τον συνδυασμό τεσσάρων σημαντικών στελεχών στη Βόρεια Ελλάδα και αρκετών ακόμα στην Αθήνα. Η νομαρχιακή σύμβουλος Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό του Π. Ψωμιάδη Ανθή Πορφυριάδου «αλλαξοπίστησε» τελευταία στιγμή ύστερα από μια συνάντηση που είχε με τον γραμματέα της Κ.Ε. της ΝΔ, Λευτέρη Ζαγορίτη, στους εορτασμούς της Παναγίας Σουμελά. Αλλες δύο υποψηφιότητες γιατρών από τη Θεσσαλονίκη αποσύρθηκαν ύστερα από αντίστοιχες πιέσεις. Ο υποψήφιος νομάρχης Χαλκιδικής Νίκος Ματθαίος δεν θα είναι επίσης στα ψηφοδέλτια του ΛΑΟΣ αλλά της Νέας Δημοκρατίας. Στενό μαρκάρισμα έγινε και στον υποψήφιο νομάρχη Πέλλας Ι. Βελλόπουλου για να κατέβει με τη ΝΔ στη Β Περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Η προσπάθεια τελικά δεν καρποφόρησε και ο κ. Βελλόπουλος θα είναι υποψήφιος στην ίδια περιφέρεια με το ΛΑΟΣ. Ατυχή κατάληξη είχε επίσης και η προσπάθεια απόσπασης υποψηφίου του κόμματος του κ. Καρατζαφέρη στην Καστοριά τάζοντάς του διορισμό σε νοσοκομείο.

Κυλιόμενος εφιάλτης στο ΜαξίμουΤα στοιχεία των κυλιόμενων ερευνών που έφτασαν τις τελευταίες ημέρες στο εκλογικό επιτελείο του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, οδήγησαν στο να χτυπήσει την περασμένη εβδομάδα κόκκινος συναγερμός στο Μαξίμου. Από αυτά προκύπτει ότι:
Τα πιο αισιόδοξα σενάρια για το κυβερνών κόμμα κάνουν λόγο για νίκη και εύθραυστη αυτοδυναμία των 151 έως 154 εδρών, που συνεπάγεται με ήττα.
Λίγες μόνον ημέρες πριν από τις εκλογές τα ποσοστά συσπείρωσης των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Η συντριπτική πλειοψηφία, άνω του 70%, των απογοητευμένων νεοδημοκρατών που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΛΑΟΣ προσβλέπουν σε συγκυβέρνηση των δύο κομμάτων εκτιμώντας ότι έτσι θα έχουν καλύτερο έλεγχο της εξουσίας. Ο κ. Καρατζαφέρης αναδεικνύεται σε ρυθμιστή της επόμενης ημέρας. Το νεοσύστατο κόμμα του κ. Παπαθεμελή, το οποίο γεννήθηκε με τις ευλογίες της ΝΔ, δεν καταφέρνει να επιτελέσει ικανοποιητικά την αποστολή του διχάζοντας την εκλογική βάση του ΛΑΟΣ.

Η διατήρηση χαμηλών τόνων στην αντιπαράθεση της ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, που εισηγήθηκε ο κ. Ρουσόπουλος και εφαρμόζει ευλαβικά ο πρωθυπουργός, οδηγεί σε περαιτέρω αποσυσπείρωση των ψηφοφόρων και δημιουργεί μια αίσθηση ηττοπάθειας.

Όμως η ΝΔ βρίσκεται πλέον σε Συμπληγάδες καθώς αν επιλέξει ξαφνική όξυνση των τόνων, ενδεχομένως να γίνει μπούμερανγκ καθώς αναπόφευκτα στο προσκήνιο θα έρθουν τα θέματα των πυρκαγιών και το ανοιχτό ακόμα σκάνδαλο των ομολόγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ