Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2007

ΣΤΟ ΚΕΝΟ ΟΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΠΕΡΙ "ΑΣΥΜΜΕΤΡΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ" ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΨΗΦΙΣΜΑ - ΡΑΠΙΣΜΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 24 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ .

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΜΕΡΙΜΝΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΣ "ΟΙ ΚΟΥΤΟΦΡΑΓΚΟΙ"

Με ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου έπεσαν στο κενό οι μπούρδες της Κυβέρνησης Καραμανλή τις ανόητες θεωρίες περί «ασύμμετρης απειλής» για τις πυρκαγιές της Πελοποννήσου , άποψη την μητρότητα της οποίας έχει η Ντόρα Μπακογιάννη και υιοθετήθηκε από την Κυβέρνηση ως άλλοθι της ανικανότητας και αναποτελεσματικότητας του κρατικού μηχανισμού.

Το Ευρωκοινοβούλιο επίσης με συντριπτική πλειοψηφία καταδίκασε την αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος, προκειμένου να προστατευθούν πλήρως οι δασικές εκτάσεις της Ελλάδας. Η συγκεκριμένη τροπολογία -κατατέθηκε από τους «Πράσινους»- δεν ψηφίστηκε από τους ευρωβουλευτές του Λαϊκού Κόμματος στο οποίο μετέχει η Νέα Δημοκρατία.

Η ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου καταδίκασε ρητά και κατηγορηματικά «την πρακτική νομιμοποίησης παράνομων κατασκευών σε προστατευόμενες περιοχές που δεν επιτρέπεται γενικά η δόμηση και ζητεί να σταματήσει άμεσα κάθε προσπάθεια μείωσης της προστασίας των δασών μέσω τροποποιήσεων του Ελληνικού Συντάγματος (άρθρο 24)».

Σε ό,τι αφορά τα αίτια των πυρκαγιών, οι ευρωβουλευτές απέρριψαν τις «ασύμμετρες απειλές» της κυβέρνησης υιοθετώντας τη θέση ότι «είναι αποτέλεσμα ενός αριθμού παραγόντων, στους οποίους συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, η αλλαγή του κλίματος, ο ανεπαρκής ορισμός και η ανεπαρκής φροντίδα των δασών και ο συνδυασμός φυσικών αιτιών και ανθρώπινης αμέλειας, αλλά και οι ανθρώπινες εγκληματικές δραστηριότητες, παράλληλα με την ανεπαρκή εφαρμογή νόμων που απαγορεύουν την παράνομη οικοδόμηση σε καμένες εκτάσεις».

Στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου γίνεται απολογισμός του καταστροφικού έργου των πυρκαγιών στην Ελλάδα, ενώ γίνεται επίσης ειδική αναφορά στην Αρχαία Ολυμπία. Οι ευρωβουλευτές ζητούν από την Επιτροπή να κινητοποιήσει το τρέχον Ταμείο Αλληλεγγύης και επιμένουν ζητώντας από το Συμβούλιο να καταλήξει χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση σε απόφαση σχετικά με τον νέο κανονισμό για το Ταμείο.

Επιπλέον, υπογραμμίζουν ότι είναι ανάγκη να επιταχυνθεί η διαδικασία πρόσβασης σε χρηματοδοτικούς πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αποκατάσταση της καλλιεργήσιμης γης, να δημιουργηθεί ευρωπαϊκή δύναμη η οποία θα μπορεί να αντιδρά αμέσως σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Οι ευρωβουλευτές παροτρύνουν την Επιτροπή να ζητήσει από τα κράτη-μέλη να παρουσιάσουν τα επιχειρησιακά τους προγράμματα για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, να διερευνήσει τις δυνατότητες συνεργασίας με τις γειτονικές χώρες της ΕΕ, να ενισχύσει την πρόληψη και την ετοιμότητα του μηχανισμού πολιτικής προστασίας και τέλος να σταλεί αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις χώρες που επλήγησαν περισσότερο από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές, προκειμένου να εκφράσει την αλληλεγγύη του.

Αμήχανος από την παραπάνω εξέλιξη ο κ. Ρουσόπουλος αναφέρθηκε στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου το οποίο καταδικάζει την αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος και αναφέρθηκε σε αδιανόητη παρέμβαση της μιας χώρας σρα εσωτερικά της άλλης μεταξύ των κρατών-μελών. Άλλα λόγια ν' αγαπιώμαστε δηλαδή.

Τα αυτονόητα επισημαίνονται στο ψήυφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για τα αίτια που οδηγούν στην πυρπόληση του εθνικού μας πλούτου.

Ο κ. Καραμανλής και ο κ. Παπανδρέου επιδόθηκαν σε μια μικροπολιτική αντιπαράσθεση πάνω στα αποκαϊδια , με την ακατάσχετη πλειοδοσία εφήμερων "παροχών" στους πυρόπληκτους, με στόχο την υφαρπαγή της ψήφου των και όχι την πραγματική αντιμετώπιση του δράμματος αυτών.

Εγώ σαν απλός πολίτης θα περίμενα από τους δύο πολιτικούς αρχηγούς βασικά , αλλά και το σύνολο του πολιτικού κόσμου, συμπεριλαμβανομένου και του Προέδρου της Δημοκρατίας να δεσμευθούν ρητά και κατηγορηματικά για το αυτονόητο :

" Από την 17η Σεπτεμβρίου ανεξαρτήτως της Κυβέρνησης που θα σχηματισθεί ο πρώτος νόμος που θα ψηφίσει η νέα Βουλή θα είναι η δημιουργία ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΑΣΟΛΟΓΙΟΥ και ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ